Милан Ракић Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 Српска компанија "Комтрејд" за викенд ће започети продају првог српског таблета под именом "Тесла"! Таблет је судећи по спецификацији врло солидан и за малопродајну цену, која ће како је најављено бити 13000 динара, нуди заиста много. Оперативни цистем је заснован на Андроиду 4.2 итерације. "Срце" система чини Интелов "двоглави" процесор који "куцка" на 2 Гигахерца, док је за графику задужен један генерички процесор који, како тврди произвођач, може изаћи на крај са графиком високе резолуције... Таблет има АјПиЕс екран од непуних 8 инча у нативној резолуцији од 1024*768 пиксела. Предња камера од 2 и задња од 5 Мегапиксела "завршиће" најосновније потребе. Што се тиче интернет мобилности, поред уграђеног адаптера за бежични интернет, таблет поседује и могућност конекције преко СИМ картице неког од оператера мобилне телефоније (путем екстерног 3Г модема). Ту је и "Плави зуб", као и уграђен ЏиПиЕс. Таблет поседује 1 Гига радне меморије и 16 Гигабајта сопствене меморије за складиштење података, који се додатно могу проширити путем СД картице... Како год, занимљив и релативно, нашем осиромашеном џепу приступачан и за разлику од поплаве генеричких уређаја са Далеког Истока, а судећи према ТТ подацима, квалитетан и сврсисходан производ, нарочито за цену од 13000 динара... Уосталом, ево сајта производа, па погледајте сами Тесла Таблет kordun, DYNABLASTER, verum est in beer and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 13, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 Intel Atom Z2580 Processor Intel Hyper Threading Technology 1024x768 px resolution Ultra Boost PowerVR SGX 544 MP2 Supports Full HD Video Supports external 3G USB modems Speaker Microphone G-sensor AAC, FLAC, MP3, OGG, WAV BMP, GIF, JPEG, PNG 3GP, AVI, DAI, FLV, MP4, VOB, MPEG CHM, DOC, DOCX, EPUB, FB2, PDF, TXT, XLS, XLSX microSD, microUSB, minijack 199.5 x 135 x 7.2 mm 360 g Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 заснован на Андроиду 4.2 :fmqmtx: verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 Него реците ми вас двојица колико вас тај Тесла плаћа Иако знам да је шала, нема тих пара за које бих се продао компанији из уводног поста и њеном власнику... verum est in beer and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 Колико пара толико музике. Колико знања толико доброг таблета Андроид је бесплатан за произвођаче хардвера. Плаћа се једино лиценца за гуглове сервисе. Тако да нешто не верујем да су већи трошкови ако се стави новија верзија... verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 Ни за 20 милиона долара за годину дана? Јок. Ни за доживотни купон за улицу црвених фењера... verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 Обрати пажњу на другу реченицу Ако та реченица значи да они који су га правили не знају, не верујем у то. Власник компаније је један јако превејан играч... verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 Јесте, али не знам баш колико је превејан за светско тржиште. Мислим свако би могао да буде превејан на начин на који је он успео. Није он ништа постигао ИТ памећу већ на сасвим други начин. Можемо ти и ја да пробамо. Отворимо малу продавницу компоненти и за пар година снабдевамо све живе, а онда и своју производњу направимо од туђих делова, само ставимо рекламу Јуан-Пиво и компани и после правимо Пупин таблете. Изгледа да се нисмо разумели. Слажем се са тобом и ”превејан” користим у погрдном значењу. Лик је све постигао политичким везама. Типичан представник буразерског капитализма. Само кажем да није баш глуп и необавештен, то је све. Чини ми се да је он релативно успешно пословао на другим тржиштима (могуће је да имам погрешне информације), проблем је што му се више свиђа да буде буразер него љуЦки привредник. P. S. Могли бисмо ти и ја да покренемо малу продавницу компоненти и све ће бити у реду док не нарастемо и постанемо проблем буразеру... verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 Андроид је бесплатан за произвођаче хардвера. Плаћа се једино лиценца за гуглове сервисе. Тако да нешто не верујем да су већи трошкови ако се стави новија верзија... А који јефтинији уређаји мање познатих произвођача имају најновији андроид? (невезано за г. Веселина и његову компанију) Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 13, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 Бићемо превејанији ПС: Да се поделимо, један у позицију, а други у опозицију. Платимо новинаре и онда ће она браћа са све Мићом бити мала деца наспрам онога шта ћемо ми објавити Ма јок! Боље са Мићом Магијом да "средите" да сваки студент Мегаденса "добије" таблет... verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 13, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 А који јефтинији уређаји мање познатих произвођача имају најновији андроид? (невезано за г. Веселина и његову компанију) Не знам ни ја... Ова двојица се острвили на Весу (код нас све неке Весе, Миће, Неше, Пеше...) Мсм за ове паре, није лоше. Наравно, ако је `нако к`о што је написано... verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 Наравно да је то но-нејм кинески таблет који је добио налепницу и продаје се овде за јефтине паре. Врло брзо исплива на видело о чему се ради када се објаве неки бенчмарци на интернету. Имам један квадкор кинески таблет по спецификацијама једе малу децу, а ђубре је неопевано што се може и видети на објективним тестовима. Ал био је јефтин, одличан за губљење времена и тапаток Милан Ракић and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 Чини ми се да Гугл једноставно "бира" коме ће дати најновији андроид (по систему ко да више пара). Ево листе таблета који имају апгрејд на КитКет: http://blogs.computerworld.com/android/23209/android-44-upgrade-list Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 Чини ми се да Гугл једноставно "бира" коме ће дати најновији андроид (по систему ко да више пара). Ево листе таблета који имају апгрејд на КитКет: http://blogs.computerworld.com/android/23209/android-44-upgrade-list Гугл не може да бира коме ће дати андроид, јер је андроид под отвореном лиценцом. Свако може да узме код KitKat-а, компајлира га и стави на свој уређај. Једино је могуће да Гугл тражи више пара за своје сервисе ако раде на KitKat-у, али то ми уопште не би било логично, јер није њима у интересу. Ако нећеш да ставиш те сервисе, онда не плаћаш ништа. Тако су Амазон и Мајкрософт узели Андроид и ставили своје сопствене сервисе (продавнице апликација, мапе и остало). Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 Nema vise unlike dugme, ne volim skotove, pa sam hteo da unlajkam. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука