Jump to content

Личности - Митрополит Иларион Алфејев

Оцени ову тему

Guest Оливера

Препоручена порука

• Одговори 668
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

међу рајом је и бивши секретар Патр.Кирила....лепа екипа дошла по "благослов"

него људи..јел примети ко да је рара тешка стипса....

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Гости

Није први пут да велика Руска Црква иде у посету Ватикану. Заправо, најнормалнија ствар. Да, видех да неки поп тамо љуби руку Папи. И? Шта с тим?

Подели на овим сајтовима

Није први пут да велика Руска Црква иде у посету Ватикану. Заправо, најнормалнија ствар. Да, видех да неки поп тамо љуби руку Папи. И? Шта с тим?

Некада је ОЧЕ...био проблем...

браде се губиле због тога...

али данас изгледа баш ин...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Jevandjelje nas uci da peremo drugima noge ,ja ne vidim problem u ljubljenju ruke .

хахахха....каква легендарна...изјава,,,

други пут--када дође Чеку или Томсон..ти пери њима ноге...

договорено!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

хахахха....каква легендарна...изјава,,,

други пут--када дође Чеку или Томсон..ти пери њима ноге...

договорено!

ocigledno ne razumes

steta

• Волим 1

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

ocigledno ne razumes

steta

шта треба да разумем?

Папа је један од главних креатора геноцида над Србима после распада југославије...

и шта ја да нисам разумео....а ти јеси?

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Гости

Изгледа Михајло да је дошло оно да су сви отпали... како је то сада велика радост за секту катара окупљених око монаха Артемија, зар не? А да ли си се запитао да се можда нешто друго не дешава? Да ли је баш Руска Црква толико слаба па јој је стало до подршке Папе или је по среди нешто друго? Уосталом, видимо да и Грчка и Руска званична Црква има итекако интезивне односе са Ватиканом.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

шта треба да разумем?

Папа је један од главних креатора геноцида над Србима после распада југославије...

и шта ја да нисам разумео....а ти јеси?

treba da razumes Jevanjdjelje :)

• Волим 1

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Протоиерей Андрей Ткачёв: Слава Богу, сам владыка Иларион воздержался от такого приветствия

Протојереј Андреј Ткачев: Хвала Богу, владика Иларион се уздржала од таквог поздрава

Каже наслов на :http://rusk.ru/newsdata.php?idar=50823

По мишљењу свештеника , понашање неколико јереја, који током боравка у Ватикану узели благослов од папе , представља одређену врсту искушења...

Даље се у тексту наводи како је на адресу сајат руска линија стигло много мејлова са питањем читалаца како да тумаче понашање јереја који су узели благослов од папе...

Протоиерей Андрей Ткачев«Мое личное мнение – брать православным верующим и, тем более, священникам, благословение у Римского папы нельзя. Безусловно, можно найти аргументацию и для другой точки зрения, но я считаю, что нужно сдерживаться, нужно выражать знаки уважения к человеку, а также к сану, как-никак это патриарх древнейшей Поместной Церкви, Апостольской кафедры и т.д. Просто у нас нет церковного и евхаристического общения, и это многовековая трагедия Церкви. Благословение же, по сути, это выражение молитвенного единства, а этого единства у нас нет.

Руска линија потражила је одговор од свештеника Андреја Ткачева .

Протојереј Андреј Ткачев вели да је његово лично мишљење да правослвани верници а поготово свештеници не могу узети благослов од папе. "Наравно, могу се наћи аргументи за различите тачке гледишта, али мислим да је потребно обуздати се, потребно је показати изразе поштовање према човеку, ... на крају крајева, ово је патријарх најстарије националне цркве, Апостолске столице,Али просто у нас нема црквеног и евхаристијског заједништва , а то је вековна трагедија Цркве. Благослов је, у суштини, молитва и израз јединства и тог јединства ми немамо. "

Подели на овим сајтовима

Ја немам појма Оче Иване...одакле вама сада м.Артемије паде на памет?

Ја нисам Оче од јуче у Цркви...

солидно сам школован и начитан што се тиче Православне патристике и литургике...тако да нема потребе да се према мени понашате као према морону...

није први пут у историји да су били заинтересовани за односе са ватиканом...па није ни последњи...

али није морање да се ја слажем ни да подржавам...

мој Епископ и Свештеник могу увек да ме казне на неки начин...ако им није по вољи шта куцкам...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Било би веома лепо да ова тема не оде у негативан, да се грубо изразим, препуцавачки смер, већ да сви који имају шта да кажу задрже емоције за себе и уз поштовање неистомишљеника искажу своје мишљење. Да чујемо нешто ново и конкретно а не само ужасно досадне и предвидиве "тонове".... Hristos vaskrse 1000000001010

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...