Ненад Р. Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Само испретискаш неколико дугмића и повучеш ручицу на горе и ето полетео си . RYLAH, Саша од Москве and Олимп је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Student91 Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Posle Bogoslovije i nadam se uskoro, završenog fakulteta, ja ostajem potpuno matematični hendikepiran. Tako i za većinu prirodnih nauka. A baš sam voleo matematiku i fiziku u osnovnoj. Arsenija and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 "Koji ne ljubi ne poznade Boga; jer Bog je ljubav" - 1Jn 4,8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Posle Bogoslovije i nadam se uskoro, završenog fakulteta, ja ostajem potpuno matematični hendikepiran. Tako i za većinu prirodnih nauka. A baš sam voleo matematiku i fiziku u osnovnoj. https://www.khanacademy.org/ Grizzly Adams, Student91 and Juanito је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Само испретискаш неколико дугмића и повучеш ручицу на горе и ето полетео си . Овако како си описао си само залебдео Ненад Р., Anette and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Само испретискаш неколико дугмића и повучеш ручицу на горе и ето полетео си . Па тако нешто и ја контам, игро сам ко клинац оне игрице, само да се сетим која је игрица за Апач онај и да извадим џојстик да обновим знање. Их, кад једно три - четир дана мало само обновим, па кад полетим и кренем да уништавам непријатељску силу! Има да зажали свако ко ми се икад у животу замерио! Плутон and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јун 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Ево мене поново. Област: аналитичка геометрија 1. Одредити тачку А симетричну са тачком Б(-5,13) у односу на праву 2х-3у-3=0 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 То ти је значи права y = 2/3 * x - 1. Прво одредиш "а" за праву нормалну на њу (y = a*x + b, то би требало да знаш). Онда на основу тачке B одредиш и "b". Затим нађеш тачку пресека те две праве (праве искористиш као систем једначина са две непознате), па онда симетричну тачку у односу на пресек. Надам се да је довољно упутство, није педагошки да ти решавамо све. Олимп је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Ево мене поново. Област: аналитичка геометрија 1. Одредити тачку А симетричну са тачком Б(-5,13) у односу на праву 2х-3у-3=0 Та тачка мора да буде на правој која је нормална на праву 2х-3у-3=0 и од ње подједнако удаљена као и тачка Б, само с друге стране. Хајде прво да напишемо ову дату праву као y = 2/3*x-1. Нагиб нормале је тада -3/2. А једначина нормале y = -3/2x + b. Пошто имамо тачку кроз коју нормала пролази, само заменимо вредности и добијемо 13 = -3/2*(-5) + b тј. b = 11/2. Нормала је, дакле, y = -3/2x + 11/2. Хајде сада да нађемо пресек нормале и дате праве. Нека је то тачка С (m, n) n = 2/3*m-1 n = -3/2*m + 11/2 13/6m - 13/2 = 0 m = 3 n = 1 С = (3, 1) Нека је тачка А коју тражимо (p, q). БС и СА су вектори који морају бити једнаки. БС већ имамо, то је ”C - Б”, односно (8, -12) и то мора да буде једнако са "А - С", тј. са (p - 3, q - 1). Одавде је p = 11, a q = -11. Тачка коју тражимо је А (11, -11) Надам се да нисам погрешио нигде, бројеви су ружни. Grizzly Adams, RYLAH and Олимп је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Одокативно делује као да је ту негде. И (11, -11) су баш лепи бројеви... У сваком случају много је важније разумети поступак него добити тачне бројке. Тако видиш и где су ти "рупе" у знању па се вратиш да научиш шта треба. Олимп је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Одокативно делује као да је ту негде. И (11, -11) су баш лепи бројеви... У сваком случају много је важније разумети поступак него добити тачне бројке. Тако видиш и где су ти "рупе" у знању па се вратиш да научиш шта треба. Изгледа да је добро (линије су нормалне што се види кад се кликне на "Equalize Axes"). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Па ако се запалимо ова тема мож` да испадне гора од оних "Понављајте ..." Драгана Милошевић and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јун 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Та тачка мора да буде на правој која је нормална на праву 2х-3у-3=0 и од ње подједнако удаљена као и тачка Б, само с друге стране. Хајде прво да напишемо ову дату праву као y = 2/3*x-1. Нагиб нормале је тада -3/2. А једначина нормале y = -3/2x + b. Пошто имамо тачку кроз коју нормала пролази, само заменимо вредности и добијемо 13 = -3/2*(-5) + b тј. b = 11/2. Нормала је, дакле, y = -3/2x + 11/2. Хајде сада да нађемо пресек нормале и дате праве. Нека је то тачка С (m, n) n = 2/3*m-1 n = -3/2*m + 11/2 13/6m - 13/2 = 0 m = 3 n = 1 С = (3, 1) Нека је тачка А коју тражимо (p, q). БС и СА су вектори који морају бити једнаки. БС већ имамо, то је ”C - Б”, односно (8, -12) и то мора да буде једнако са "А - С", тј. са (p - 3, q - 1). Одавде је p = 11, a q = -11. Тачка коју тражимо је А (11, -11) Надам се да нисам погрешио нигде, бројеви су ружни. Значи мајсторски! Свака част и пуно хвала! Grizzly Adams and Juanito је реаговао/ла на ово 2 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јун 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 11, 2014 Људи, ја само да се свима захвалим на помоћи и труду, матурски испит из математике сам поможио одлично. :good2: Али вежбање се наставља до нове победе. :0442_feel: RYLAH, Пг, Плутон and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 11, 2014 Пријави Подели Написано Јун 11, 2014 матурски испит из математике Матурски испит из математике? Подсети ме шта је то. Стигле године и кренуло да се заборавља... Олимп је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 11, 2014 Пријави Подели Написано Јун 11, 2014 Иначе, сад се сетих да никада нисам полагао пријемни испит. За средњу због Клинктона, а за факс јер сам имао диплому са такмичења. Како ми је било лепо и дугачко то лето 2003... Олимп and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука