Jump to content

Хришћански поглед на вантелесну оплодњу

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Немања Богослов

Dobrodosao na forum... 0110_hahaha

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Занимљиво је како сте искључиви и не дозвољавате никакво преиспитивање у погледу ВТО. То је тако како ви кажете и нема шта да се преиспитује, а они који то чине - лудисти. Баш лепо. Па нико никоме не брани да чини како мисли да треба. Напротив, лично сваком пару који се одлучи на ВТО желим да успе из првог покушаја како би се поштедели (жена нарочито) даљег тровања, нервних сломова... 

Подели на овим сајтовима

http://en.wikipedia.org/wiki/Technophobia

0110_hahaha

Ви, Александре, да ли у недостатку аргумената или шта већ, пљуснете да су ваши опоненти технофоби и шта? Решена ствар?

Подели на овим сајтовима

Занимљиво је како сте искључиви и не дозвољавате никакво преиспитивање у погледу ВТО. То је тако како ви кажете и нема шта да се преиспитује, а они који то чине - лудисти. Баш лепо. Па нико никоме не брани да чини како мисли да треба. Напротив, лично сваком пару који се одлучи на ВТО желим да успе из првог покушаја како би се поштедели (жена нарочито) даљег тровања, нервних сломова... 

Pa mnogo bolje tako nego ono tvoje "ne haluciniram ja nego medicina". 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

0110_hahaha

Ви, Александре, да ли у недостатку аргумената или шта већ, пљуснете да су ваши опоненти технофоби и шта? Решена ствар?

Dok si se ti ubio od argumentacije.

Подели на овим сајтовима

Pa mnogo bolje tako nego ono tvoje "ne haluciniram ja nego medicina". girl_jumping

То је био одговор на тврдњу да ја халуцинирам, а ствари које сам износила и због чега сам и добила ову опаску, нису биле моје измишљотине већ медицинске чињенице.

Подели на овим сајтовима

girl_jumping

Бар нисам никога тако јефтино етикетирао.

Подели на овим сајтовима

Нисам драги брате у Христу окарактерисао медицину као непотребну нити као делатност којом се човек противи Богу,већ "УЗ ПОМОЋ" које се противи Богу.

Bratac ovo je jedno te isto. "Delatnost sa kojom se covek  protivi Bogu" je samo drugi semanticki

sklop recenice delatnost uz pomoc koje se covek protivi Bogu.

Znas ono nije sija nego vrat.

Бог је све створио добро,а људи окрећу на лоше.Тако и медицина,Бог је дао човеку медицинска помагала и услове да помаже самоме себи,али човек то окреће на лоше,зрачењем,разним неиспитаним лековима,...

Pa i "gama noz" milimetarski precizno zracenje tumora mozgu je medicninsko pomagalo. To sad vec nije

od Boga? Ko je taj koji odredjuje koje je medicinsko pomagalo od Boga a koje nije?

Моја поента је била да људи уместо да полажу наду и веру у Господа,а да се користе медицином, они полажу наду у "ДОКТОРА" који се користи медицином. Људи заборављају да ако је Господ одредио да неће имати деце,могу да обиђу све лекаре света.

Opet nije sija nego vrat igra reci. Polagati nadu u doktora je samo narodski izraz za polagati nadu u medicinu.

E sad ovo za Bozije odredjivanje ti je jako dobro. Jer gle jednu stvr. Relativno veliki broj parova koji nemogu

da imaju dee dobiju decu VTO metodom. E sad izgleda da kod njih to nije bila Bozija zelja da oni nemaju dece

nego prosto determinizam ljudske prirode. Dok za Boziju nameru da ostanu bez dece mozemo govoriti u slucaju

onih parova koji su probali sve moguce VTO metode i nije uspelo. Ovih drugih je mnogo manje nego ovih prvih.

Kako neko da zna da li je njegova neplodnost uzrok determinizma prirode ili Bozije namere ako ne proba VTO?

Медицина није лоша,извињавам се ако је звучало тако,али лоше је то што уместо молитви и обраћању Богу,па тек онда лекару,људи се обраћају прво лекару и узимају свакакве хемије и чуда тако нарушавајући своје здравље,а Бог је тек тамо последње уточиште које је небитно...Медицина је добра кад се неко повреди,када су "лакше" ствари у питању,то је друго.

Ovakve gluposti su vec uzele tolikog maha u Crkvi da vec stvarno ne znam kako ce ljudima moci da se

izbije iz glave.

Bratac ti izgleda nisi cuo za onu "ora et labora" ili "Bogu se pomoli kamilu privezi"!? Nece ti molitva privezati

kamilu niti ce ti molitva dati roda u basti jer ona tome ne sluzi. Molitva sluzi za licnu preobrazbu i ulazak u

zajednicu sa Bogom a za lecenje, bastovanstvo, pilotiranje moras prvo da ides lekaru, bastovanum, pilotu

jer molitva tome ne sluzi. Projave dela motlivne u fizickom svetu su tek eventualna posledica a i to ne uvek.

Da moguca su izlecenja molitvom ali tek nakon dovoljnog uzrastanja u ljubavi sto mnogim ljudima treba

jako dugo da dostgnu i zato ako ne odu lekaru jednsotvno ce umreti svojim neznanjem i svojom gluposcu.

Zato je zlatno pravilo za lecenje tela uvek prvo lekaru  a za lecenje duse uvek prvo duhovniku/svesteniku.

P.S Zar nije cudno da od kad ljudi intezivno uzimaju te "hemije koje narusavaju zdravlje" zivotni vek ljudi

se kontantno povecava?

Лекари лече природу а као што сам навео у појединим деловима,рађање деце није ствар природе као што се види из Светог Писма,већ благослов Божији.Медицина ту ништа не може да уради,ако Бог не благослови.А што се тиче пљачке народа,то раде и "Регуларни" лекари,одбијајући да оперишу некога осим ако им се не да извесна свота новца.Самим тим поступком,ни по чему се не разликују од врачара и травара.

Radjanje nije stvar prirode? Medicina tu nista ne moze?

Eno imas gore pitanje. Kako neko da zna da li je njegova neplodnost uzrokovana determinizmom prirode

ili Bozijom namerom ako ne proba VTO i vidi da li moze ili nemoze da zacne.?!

Подели на овим сајтовима

Pa mnogo bolje tako nego ono tvoje "ne haluciniram ja nego medicina". girl_jumping

То је био одговор на тврдњу да ја халуцинирам, а ствари које сам износила и због чега сам и добила ову опаску, нису биле моје измишљотине већ медицинске чињенице.

Pa kao bi uzeli za koncenzus da su medicinske cinjenice ono sto Nina kaze onda bi mozda tako bilo.

Подели на овим сајтовима

Znas ne postoji medicina zato da bi se covek protivio Bogu i postao veci od Njega nego zato da otkloni

bolesti koje moze da otkloni i da trazi nacine za otklanjanje onih bolesti koje jos sada ne moze.

Занемарио си све што је Немања написао и цитирао. Ипак, можда ти је ова примедба на месту, али само делимично. Ово "да отклони болест" се не може баш односити на вантелесну оплодњу, јер ту и нема болести, а поготову не опасне по живот, која напредује, угрожава функционисање ограна..., а такођер се уз помоћ ВТО не постиже излечење. Што се овог "да тражи начине за отклањање...", то тек није примењиво на ВТО, или, ако јесте, онда су то експерименти на људима.

ВТО примењује методе и средства која су веома опасна по здравље. Да не говоримо о нервним сломовима после сваког неуспелог покушаја. Моја кума четврти пут ништа. Сви ми снисходимо бездетним паровима и нећемо да им кажемо ништа против ВТО, а нарочито ми који имамо децу, нама се у старту одузима право да било шта кажемо. Две тетке и стриц мог мужа нису имали деце. Стриц и стрина немају ни данас, а једна тетка је родила у 41 години, друга у 38. Нису никад ишле због тога код лекара. Господу је све могуће, а ВТО је само уобразиља лекара да они имају ту моћ.

Rezulati koje sam ja video govore sasvim drugacije. Ali ajd svakako medicina halucinira.

Подели на овим сајтовима

girl_jumping

Бар нисам никога тако јефтино етикетирао.

Odkud jeftino kad ovo sto je Nemanja napisao jeste cist neoludizam i tehnofobija.

Подели на овим сајтовима

Pa kao bi uzeli za koncenzus da su medicinske cinjenice ono sto Nina kaze onda bi mozda tako bilo.

Не брате. Не могу сад да читам све постове и тражим тај мој на који се коментар односио. Сигурно нисам изнела нешто што сам сањала или измислила.

Rezulati koje sam ja video govore sasvim drugacije. Ali ajd svakako medicina halucinira.

Званични резултати кажу да се успешност ВТО креће од 22% до 40%, различито од болнице до болнице. Има ту још занимљивих резултата као нпр. проценат жена оболелих од малигних оболења, а које су прошле кроз програм ВТО, проценат деце умрле од малигних оболења и лекови који су на позитивној листи, као и лекови који нису на позитивној листи па родитељи морају да купују, ако имају средстава. Затим, проценат деце којој је неопходна операција, а фонд не финансира па родитељи обијају прагове и моле за помоћ...има тога колико хоћеш.

Подели на овим сајтовима

Аквилио молио бих да не вређаш са неолудизмом,ја заступам свој став и навео сам одакле црпим податке.Све што сам поставио поткрепљено је мишљењем светих отаца и Светим Писмом,а ти би могао,топло ти препоручујем да ако ништа друго барем прочиташ књигу,па онда да се "лудираш". Иначе ја сам рекао да људи уместо прво да се сете Бога трче код лекара. Слажем се да за баштованлук идемо кдо баштована,за болест код лекара.Али не говорим о тим стварима.Прочитај опет оно што сам написао.

Студент ПБФ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...