Jump to content

Хришћански поглед на вантелесну оплодњу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Иначе да додам,оно што причам не причам у празно,већ на врло блиском примеру у родбини.Бог благослови,дете се роди.Свето Писмо све објашњава...Ако се човек не удостоји да измоли од Бога па чак и уз помоћ ВТО да добије дете,џаба му све.

Студент ПБФ

Подели на овим сајтовима

Још нешто,како објашњаваш следећи апсурд:Што је већи напредак медицине,све више има болести које се само "одједном" појаве ниоткуда и таман смо излечили једно ето другога. Да ли је то Божији утицај да схватимо да не може све да се постигне МЕДИЦИНОМ,или људи сами себе покушавају да изобличе и униште,то ти расуди...

Студент ПБФ

Подели на овим сајтовима

Још нешто,како објашњаваш следећи апсурд:Што је већи напредак медицине,све више има болести које се само "одједном" појаве ниоткуда и таман смо излечили једно ето другога. Да ли је то Божији утицај да схватимо да не може све да се постигне МЕДИЦИНОМ,или људи сами себе покушавају да изобличе и униште,то ти расуди...

Bas zato sto zivimo sve duze i duze. Ljudski zivotni vek se zbog napretka medicine povecava

eksponecijalno i onda imamo situaciju da se u tako dugom zivotnom veku kod coveka ispolje

mnoge bolesti za koje se nije moglo znati dok je prosecan zivotni vek bio 24 i 35 godina.

To je jedno a drugo konstatna evolucija virusa i bakterije dovodi uvek do razvrstavanja novih sojeva

i podtipova.

Ti rasudi kako to da nas ima 7 miljardi i sve nas je vise.

Подели на овим сајтовима

Bas zato sto zivimo sve duze i duze. Ljudski zivotni vek se zbog napretka medicine povecava

eksponecijalno i onda imamo situaciju da se u tako dugom zivotnom veku kod coveka ispolje

mnoge bolesti za koje se nije moglo znati dok je prosecan zivotni vek bio 24 i 35 godina.

To je jedno a drugo konstatna evolucija virusa i bakterije dovodi uvek do razvrstavanja novih sojeva

i podtipova.

Ti rasudi kako to da nas ima 7 miljardi i sve nas je vise.

Не бих се сложила да се људски животни век продужава захваљујући напретку медицине, бар не на првом месту, већ више због побољшања услова живота. Што је већи стандард, дуже се и живи, а код популације која живи у сиромаштву то није тако. Наравно, када се на време дијагностикује болест, тада медицина одигра своју улогу, али суштина је да добар стандард подразумева добру и разноврсну исхрану, боље услове становања...тј. здрав живот. Здрав живот имали су и наши преци (јели млеко, мелчне производе, месо без додатка хормона, поврће без пестицида и воће) па су живели по сто година, а никад нису отишли код лекара. Моја прабака се упокојила у 96 години, а код лекара била само једном. Закачио је на неком вашару бик рогом па јој требало мало ушити, а пошто је то било близу болнице, отишла код лекара. Њена ћерка, а моја бака, хвала Богу напунила ове године 91 годину, а ни она нешто није користила медицинска достигнућа.   

Подели на овим сајтовима

Не бих се сложила да се људски животни век продужава захваљујући напретку медицине, бар не на првом месту, већ више због побољшања услова живота. Што је већи стандард, дуже се и живи, а код популације која живи у сиромаштву то није тако.

nesiguran joooj facenew22222222

A sta mislis da li su usluge moderne medicine izdvojene od standarda?? Nazalost nisu! Nego da bi covek

dosao do usluga savremene medicine mora imati standarda, nazalost ponavljam.

Zato je ovo isto toliko besmisleno kao da si rekla da se ne razvija informaticko drustvo tamo gde ima najvise

digitalnih komunikacija po glavi stanovnika nego tamo gde je veliki standarda.

Наравно, када се на време дијагностикује болест, тада медицина одигра своју улогу, али суштина је да добар стандард подразумева добру и разноврсну исхрану, боље услове становања...тј. здрав живот. Здрав живот имали су и наши преци (јели млеко, мелчне производе, месо без додатка хормона, поврће без пестицида и воће) па су живели по сто година, а никад нису отишли код лекара. Моја прабака се упокојила у 96 години, а код лекара била само једном. Закачио је на неком вашару бик рогом па јој требало мало ушити, а пошто је то било близу болнице, отишла код лекара. Њена ћерка, а моја бака, хвала Богу напунила ове године 91 годину, а ни она нешто није користила медицинска достигнућа.    

Odlicno. Moze onda objasnjenje za "paradoks" kako to da su sa takvom zdravom hranom i dugim zivotom

plus desetrostruko vecim prirodnim prirastajem nego mi bili u znatno manjem boroju nego mi. Hiljadama godina

nisu mogli da naguraju ni milijardu stanovnika a mi smo od 1960ih do sada narasli za  nekih 4 milijarde.

Kako je to moguce ako  medicina nije glavni uzrocnik tako radikalno produzenog zivotnog veka?

Подели на овим сајтовима

Odlicno. Moze onda objasnjenje za "paradoks" kako to da su sa takvom zdravom hranom i dugim zivotom

plus desetrostruko vecim prirodnim prirastajem nego mi bili u znatno manjem boroju nego mi. Hiljadama godina

nisu mogli da naguraju ni milijardu stanovnika a mi smo od 1960ih do sada narasli za  nekih 4 milijarde.

Kako je to moguce ako  medicina nije glavni uzrocnik tako radikalno produzenog zivotnog veka?

Е па брате мој нема ти ту парадокса, а није ни до медицине. Погледај само где је највећи наталитет па ћеш видети да су ту у великој предности неразвијене земље тзв. трећег света. Види код нас на Косову какав су Албанци имали наталитет, а погледај Војводину у којој влада "бела куга". Погледај скандинавске земље где је стандард само такав. Број становника расте када је већи наталитет од морталитета, а то подразумева да свака породица има деце више од просте репродукције. То значи не једно или двоје већ и по десеторо, па онда то десеторо опет по десетак итд. што резултира све већим и већим бројем становника. Моја друга бака (опет имам баку за пример  winter ), татина мама, родила је једанаестеро од којих је петоро умрло по рођењу, једна девојчица у петој години, али је пет синова остало. Гледај сад тих пет синова. Мој отац четверо деце, два стрица по троје, један двоје и један једно. После њих ми, њихови потомци, ни толико. Неки ништа, остали углавном по двоје. Тапкамо у месту, а медицина и стандард све бољи и бољи.

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=11691.msg372273#msg372273 date=1299020703]

ццц, чиме се неки играју. mocart winter winter

да, неки од вас који пишу против вештачке оплодње.

играте се срцима људи, а ту Господ посебно обраћа пажњу.

зар мислите да Господ не би ускратио даха том животићу, него је човек постао владар над Даваоцем Живота и Духа Светог који дише где хоће па спаја по сопственом нахођењу јаје и спермића?

стварно сте уображени и да помишљате да напишете слово против.

и гледам пуна уста усвајања ...

што нисте дали сопствени пример па да ЗАРАДИТЕ право да напишете нешто по том питању? ни не знате какав држава има однос према деци која су ''на располагању'' и према родитељима који траже да усвоје, приде који су услови ... данас човек мора да оде и да усвоји црнца у африци да би имао избор ...

подвижници ... товарите некоме такав крст а сами нисте способни да понесете крст својих усана.

неки пут је стварно гадно за прочитати неки коментар ...

како се бре не плашите Бога, кад вас није срамота?

јел треба неко да дође овде и да напише пола стране, срце да вам отвори и туга у каменовима да крене да испада по словима да се мало постидите и покријете ушима, да вам исприча дугогодишњу тугу очекивања, љуљања празног кревеца, маштања, спонтаних абортуса, сузама натопљених јастука, константног бола у грудима, живота у болу погледати на свако мало дете са завишћу и самопрекором што нема радости да се радује због другог?

окривљавања оног са којим је изабрао живот да подели, за кога би иначе живот дао у трену, за узајамну муку која не пролази и само се дечјим осмехом лечи?

за проведене ноћи клечања пред иконом у бесаницама и сузама руку високо уздигнутих у ридању, са само једном речју у срцу - дете?

јел имате представу како изгледа да дочекате Божић годинама за редом са пуном кућом деце а ви једини без њих и сваке године вас питају људи ''а кад ћете ви'' не знајући за вашу муку, нехотице вас убијајући самим подсећањем и питањем?

што сте тврда срца тако, зар не размислите шта ће бити од ваших слова кад неко такав прочита и ко је сву своју наду положио у Бога да им подари детенце? мала ли је жртва то поднети, а камоли живети тако?

шта је бре са вама, зар сте толико тупи? winter winter winter

што нисте барем икону извукли да поклоните и поделите милостињу бола, крста неизмерног?

и имате сутра ујутру смелост да заборавите шта сте писали и пуним устима се назвати хришћанима.

Svaka čast na ovom postu winter algabacaju algabacaju algabacaju

Подели на овим сајтовима

Е па брате мој нема ти ту парадокса, а није ни до медицине. Погледај само где је највећи наталитет па ћеш видети да су ту у великој предности неразвијене земље тзв. трећег света.

Indija i Kina nisu zemlje treceg sveta nego od Srbije daleko dalkeo razvijeneije zemlje.

Види код нас на Косову какав су Албанци имали наталитет, а погледај Војводину у којој влада "бела куга". Погледај скандинавске земље где је стандард само такав. Број становника расте када је већи наталитет од морталитета, а то подразумева да свака породица има деце више од просте репродукције. То значи не једно или двоје већ и по десеторо, па онда то десеторо опет по десетак итд. што резултира све већим и већим бројем становника. Моја друга бака (опет имам баку за пример  smej.gif ), татина мама, родила је једанаестеро од којих је петоро умрло по рођењу, једна девојчица у петој години, али је пет синова остало. Гледај сад тих пет синова. Мој отац четверо деце, два стрица по троје, један двоје и један једно. После њих ми, њихови потомци, ни толико. Неки ништа, остали углавном по двоје. Тапкамо у месту, а медицина и стандард све бољи и бољи.

Masisi poentu kao i ranije na ovoj temi. Nije kljucno pitanje koliko je neko izrodio dece nego koliko dugo

zivimo i zasto se u ovih zadnjih 50-60 godina zivot tako rapidno produzio. Jer pazi ovu zackoljicu.

Nekada u doba tih nasih slavnih baka i prabaka na svim kontitnentima je bio veoma visok natalitet

dakle u svakom plemenu/narodu/naiciji kako god hoces je bio ogroman prirodni prirasta ali je zato svugde

prosecan zivotni vek bio daleko nizi od ovog danasnjeg.

E sad dolazi moderno doba i jedan deo razvijenog sveta drasticno smanjuje prirodni prirastaj dok drugi deo

koliko toliko zadrzava na visokom nivou. A svi ukupno zivimo oko 3 decenije duze nego nase prabake. To je

po meni jedino logicno objasnjenje zasto smo sa 2.5 milijrde za 50 godinaskocili na 7 milijardi.

E a kako smo to uspeli ako ne pomocu moderne medicine?

Подели на овим сајтовима

А видиш, ја сам мишљења да је Нина својим постовима, великом већином њих, убадала право у центар.

И свака част Нини за ангажовање на овој теми. Зрео приступ, без глупавог етикетирања.

Подели на овим сајтовима

А видиш, ја сам мишљења да је Нина својим постовима, великом већином њих, убадала право у центар.

И свака част Нини за ангажовање на овој теми. Зрео приступ, без глупавог етикетирања.

Ti si kanda radio u nekoj fabrici etiketa pa ti se smucile? smej.gif

Kad vec nemas kontraargumente da udarim i ja u zezacke postove.

Подели на овим сајтовима

Ti si kanda radio u nekoj fabrici etiketa pa ti se smucile? smej.gif

Ако је то најбоље што умеш да се зезаш, боље се врати озбиљним постовима.

Подели на овим сајтовима

Ti si kanda radio u nekoj fabrici etiketa pa ti se smucile? 0102_laugh

Ако је то најбоље што умеш да се зезаш, боље се врати озбиљним постовима.

Dovoljno sam ih napisao na ovoj temi za razliku od tebe. Pa je malo bezveze da me cimas zbog

toga. :bla:

Подели на овим сајтовима

Indija i Kina nisu zemlje treceg sveta nego od Srbije daleko dalkeo razvijeneije zemlje.

Индија и Кина су земље контраста. Са једне стране висока технологија и богатство, а са друге, бројније,  беда. Ово се нарочито односи на Индију. О томе би се заиста могло на три стране писати и било би мало. Кина је друга прича, али такође гро становништва је сиромашан. Индија је нпр. данас водећа земља света када су медицина и информатика у питању, али за то већина њених становника није ни чула. На крају крајева, Русија је у време Хладног рата парирала САД у научним достигнућима, а у много чему и предњачила, али становништво је живело у беди. У Индији природни прираштај огроман, у Кини годинама строго контролисан (једно дете), а у Русији нека проста репродукција.

Види код нас на Косову какав су Албанци имали наталитет, а погледај Војводину у којој влада "бела куга". Погледај скандинавске земље где је стандард само такав. Број становника расте када је већи наталитет од морталитета, а то подразумева да свака породица има деце више од просте репродукције. То значи не једно или двоје већ и по десеторо, па онда то десеторо опет по десетак итд. што резултира све већим и већим бројем становника. Моја друга бака (опет имам баку за пример  facenew22222222 ), татина мама, родила је једанаестеро од којих је петоро умрло по рођењу, једна девојчица у петој години, али је пет синова остало. Гледај сад тих пет синова. Мој отац четверо деце, два стрица по троје, један двоје и један једно. После њих ми, њихови потомци, ни толико. Неки ништа, остали углавном по двоје. Тапкамо у месту, а медицина и стандард све бољи и бољи.

Masisi poentu kao i ranije na ovoj temi. Nije kljucno pitanje koliko je neko izrodio dece nego koliko dugo

zivimo i zasto se u ovih zadnjih 50-60 godina zivot tako rapidno produzio. Jer pazi ovu zackoljicu.

Nekada u doba tih nasih slavnih baka i prabaka na svim kontitnentima je bio veoma visok natalitet

dakle u svakom plemenu/narodu/naiciji kako god hoces je bio ogroman prirodni prirasta ali je zato svugde

prosecan zivotni vek bio daleko nizi od ovog danasnjeg.

E sad dolazi moderno doba i jedan deo razvijenog sveta drasticno smanjuje prirodni prirastaj dok drugi deo

koliko toliko zadrzava na visokom nivou. A svi ukupno zivimo oko 3 decenije duze nego nase prabake. To je

po meni jedino logicno objasnjenje zasto smo sa 2.5 milijrde za 50 godinaskocili na 7 milijardi.

E a kako smo to uspeli ako ne pomocu moderne medicine?

Кажем ти како. Двоје имају нпр. четворо, то четверо са својим партнерима(значи њих осморо) имају по четверо (16), па ових 16 са својим партнерима (32) имају по чеверо (64)...што је више парова и прираст је већи. Види, зашто би се број становника повећавао, ако ми живимо дуже, а имамо мање деце?  

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...