Милан Меденица :) Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Шта Милане, свратио си онако успут да нам налупаш пацке и сви сад треба да паднемо у несвест? Поздрављам те.прд. :cheesy:могао би да одговориш на постављена питања кад си већ имао смелости да постављаш онакве конструкције. иначе, не знам да ли треба да ми буде драго или тужно што ме видиш као батину. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Како год желиш, тужно, драго, твоја ствар. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Да би нешто било злочин, мора постојати свесна намера. Ово само констатујем јер читаво време не причам о вишку ембриона (то препуштам теолозима) већ о штетности по здравље жене. Меда каже "какав морал, каква етика", али нису сви лекари верници па је етика ипак неопходна.врхунски аргумент, бољи нисам прочитао до сад! 0102_laugh greengrin greengrin greengrin greengrinу преводу, етика и морал не важе за хришћане, поготово и оне који друге прозивају мирне савести да су убице деце, ал зато за докторе (Боже помози, као да су демони сами) важи равно ко гиљотина :cheesy: bendoff Не знам заиста шта хоћеш овим да кажеш. Ти си негирао етику и морал и рекао да то хришћанима није потребно, а ја сам само рекла да нису сви верници и да ипак морају постојати неке норме (етика и морал) којима ће се руководити. Не видим шта те толико насмејало. Никога ни једног тренутка нисам назвала децоубицом. Ово о свесној намери сам споменула јер је неко рекао да се и по природи дешава умирање ембриона. Не видим чему толики бес.ја сам негирао етику и морал за све, не видим хришћане као људе одвојене од остатка света нити као неку елиту - људи су људи, чије год вероисповести да су. има додуше тотално глупих и фалш вероисповести, ал то је нека друга тема.не видим зашто се проналазиш у оним реченицама које ти нису намењене, како лепо и пише ''и оне који друге прозивају ...'' бес? ако је ово бес, онда морам да те разочарам да нисам (још) бесан. мош мисити онда како бес изгледа у мом случају bendoff bendoff 4chsmu1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Анастасија, све то лепо звучи и формално је тако, али моја кума иде већ четврти пут и, веруј ми, ти стручњаци ни приближно нису тако савесни. Да не препричавам овде све грешке које су се догађале јер је то приватно, а све из чистог немара. Куда су их све слали јер признају само налазе из тих установа (са којима "сарађују") не би веровала. Није у питању била сваки пут иста клиника. То да се они увере о ризицима :cheesy: . Хормонске терапије су саме по себи ризичне. Хормонски статус организма је један врло прецизно испрограмиран механиизам. Лако га је нарушити, али веома тешко поправити. Кад је нарушен читав организам је угрожен. Срећни су они којима то успе из прве, али има оних који иду и осми пут и ништа. Зар је у реду да се иде до смрти? Жену мог колеге су реанимирали, хвала Богу успешно, а након тога је он преживео инфаркт. Превише их знам и страшне су ми ствари кроз које пролазе, али одакле право лекарима да им изнова дају лажну наду јер они нису господари живота? Одакле таква самоувереност, а истовремено таква неодговорност у раду? На папиру је све како треба, а у пракси ништа.извини, ал зар не би требали и сами будући родитељи да се информишу а не да чекају и очекују само од доктора да их образују. па то би било равно еквиваленту као да седе на кревету и очекује жена да затрудни вољом Божјом док за то време мушкарац навија и моли се. Будући, дај Боже, родитељи су у овој причи потпуно недужни и немој на њих сваљивати кривицу због непознавања медицине. Неки знају, а неки не, упуте се колико ко може. Докторима професија налаже да љече и брину о пацијенту, а ако већ траже потпис од пацијента и потврду да на нешто пристају на властиту одговорност онда им је свакако дужност да их упознају са свим детаљима и опасностима. мислим да би требала да се распиташ која је одговорност као личности у законском и медицинском смислу и као будућег родитеља и као верника, као и како уствари изгледа савремена хипократова заклетва.али поврх свега, да разбијеш неке илузије које гајиш знањем и образовањем а не емотивношћу и полу-информацијама. http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A5%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B2%D0%B0 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Дакле етика и морал нису потребни никоме. Хришћани имају Свето писмо, неке друге религије нешто своје, а атеисти ништа. Неће бити. Морал и етика постоје и многима значе те се руководе у животу моралним и етичким принципима. Постоји и хришћански морал, а и медицинска етика. Шта ти ту конкретно смета. Постоји и професионална дужност и обавеза, а у овом случају је реч о лекарима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 мислим да би требала да се распиташ која је одговорност као личности у законском и медицинском смислу и као будућег родитеља и као верника, као и како уствари изгледа савремена хипократова заклетва. али поврх свега, да разбијеш неке илузије које гајиш знањем и образовањем а не емотивношћу и полу-информацијама. Дајеш себи много за право, а веома конфузно претачеш своје мисли у речи. Овај пост ти је сасвим неразумљив, а помало ме подсећа и на "отићи ћеш у рат ићи нећеш вратити се". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Нина, постоје људи који су Богом дани за све. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Šta se dešava sa amputiranom nogom?Da li to znači da ako je potrebno da se nekom amputira,jer mu život zavisi od toga ne treba to raditi,jer se zaboga nešto radi sa amputiranom nogom?Znaš li koliko je bilo ugroženih života kada se stvarao humani insulin?Hoćemo li u sitna crevca da idemo?Da li to znači da sada kompletno svi insulin zavisni dijabetičari ne treba da uzimaju insulin?Kakva je to logika?Kakvo je to rasuđivanje?Nerazumno,ali sasvim. Хej ..Анастасија..Потпуно си промашила..ако ти није било јасно оно што сам написао ..много је лакше било написати ..ко што чини јако велики број људи, ''извини шта си мислио када си рекао'' .. или нешто слично.. А не да пишеш нешто што ни из далека не стоји у посту..или да прочиташ пажљиво..ово што си изнела овде је крајње ...погрешно и потпуно ниси разумела шта сам рекао..а веома је просто..само очито је да се има потреба да се по сваку цену нешто дисквалификује без обзира да ли схватамо шта уопште извесна особа пише.. Ако желиш ја ти могу објаснити шта ниси разумела ..јер је очигледно да ниси пошто и сама пишеш : ''ДА ЛИ ТО ЗНАЧИ''... и онда настављаш са својим неким, опрости али морам рећи, ..фантазмагоријама.. greengrin-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Мислим да је Влтер хтео да каже да се зна шта се ради са ампутираним деловима тела јер има позната процедура. Узео је то као пример и питао шта је са ембрионима који су вишак. БРАВО... greengrin Ето види се ко чита,... уствари боље рећи коме је стало да разуме шта други кажу.. Како је само ово инсинуативно да увек једни те исти из прве схватају ..дал пажљиво читају шта ли... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Šta se dešava sa amputiranom nogom?Da li to znači da ako je potrebno da se nekom amputira,jer mu život zavisi od toga ne treba to raditi,jer se zaboga nešto radi sa amputiranom nogom?Znaš li koliko je bilo ugroženih života kada se stvarao humani insulin?Hoćemo li u sitna crevca da idemo?Da li to znači da sada kompletno svi insulin zavisni dijabetičari ne treba da uzimaju insulin?Kakva je to logika?Kakvo je to rasuđivanje?Nerazumno,ali sasvim. Хej ..Анастасија..Потпуно си промашила..ако ти није било јасно оно што сам написао ..много је лакше било написати ..ко што чини јако велики број људи, ''извини шта си мислио када си рекао'' .. или нешто слично.. А не да пишеш нешто што ни из далека не стоји у посту..или да прочиташ пажљиво..ово што си изнела овде је крајње ...погрешно и потпуно ниси разумела шта сам рекао..а веома је просто..само очито је да се има потреба да се по сваку цену нешто дисквалификује без обзира да ли схватамо шта уопште извесна особа пише.. Ако желиш ја ти могу објаснити шта ниси разумела ..јер је очигледно да ниси пошто и сама пишеш : ''ДА ЛИ ТО ЗНАЧИ''... и онда настављаш са својим неким, опрости али морам рећи, ..фантазмагоријама.. greengrin-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> O.k pogrešila sam.eto priznajem,koliko vidim na tvoju veliku radost,jer se i ti baš ne izražavaš najjasnije,pa te nisam razumela.Oprosti,izvini.Kajem se.Molim za oproštaj.A ovo superkalifradžilističnu reč "fantamozgarijama"neću da komentarišem. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 O.k pogrešila sam.eto priznajem,koliko vidim na tvoju veliku radost,jer se i ti baš ne izražavaš najjasnije,pa te nisam razumela.Oprosti,izvini.Kajem se.Molim za oproštaj.A ovo superkalifradžilističnu reč "fantamozgarijama"neću da komentarišem. Па није ништа страшна та реч....ФАНТАЗМАГОРИЈА...заиста..ради се о сликама које неко има у глави и које су ничим изазване може се превести и као МАШТОВИТОСТ.. заиста није страшна и није имала за циљ да унизи, повреди и томе слично... Иначе заиста се не радујем туђим грешкама..а ово твоје и није била грешка, него си само мисаони ток усмерила у једну страну и наравно да си ЈЕДНОСТРАНО закључила са том предрасудом.. Без жеље да се правдам, поновићу ти.., нисам против ВТО, У начелу... Питам се само колико је она легитимна... када постоје све ове недоумице и ризици.. Ако смо против Абортуса јер је плод НЕ ЖЕЉЕЊА ДЕЦЕ..а ПОСЛЕДИЦА МУ ЈЕ ЈОШ ЈЕДАН НОВИ ГРЕХ - УБИСТВО тог нежељеног детета.. Овде имамо на десетине ИДЕНТИЧНИХ УБИСТАВА ..при сваком ВТО-ЗАХВАТУ...ПЛУС ЗАМРЗАВАЊЕ ембриона, Коришћење у експериментима, ТРГОВИНА истим, УПОТРЕБА У КОЗМЕТИЧКОЈ ИНДУСТРИЈИ...за креме за лице, кожу, за РАСТ КОСЕ...питам само ...ко је одговоран за то.. НЕ осуђујем људе који су прибегли ВТО..чак их доживљавам као храбре.. не величам их ...ко зна у некој перспективи, можда сам и ја могао да будем део тога.. лично.., не само посредно.. САМО ТО... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Ukoliko prilikom vantelesne oplodnje nastane više od tri vitalna embriona, bolnica nudi mogućnost da taj višak postupkom kontrolisanog zamrzavanja bude sačuvan za buduću upotrebu. Embrioni će biti zamrznuti na -196 stepeni C tokom faze rane deobe ili će se zaštititi specijalnom supstancom - vitriolom. Embrioni su evidentirani po poreklu, fazi deobe i vremenu i datumu zamrzavanja, a čuvaće se u zamrznutom stanju sve dok pacijenti ne zatraže da se oni upotrebe. Postupak zamrzavanja ne povećava rizik anomalija ploda, ali se to ipak ne može potpuno isključiti. Izvestan broj embriona (30-50%) ne mogu da prežive proces zamrzavanja i odmrzavanja, a procenat uspešnih trudnoća nakon tog postupka nešto je niži nego u slučaju klasične metode. To se radi sa viškom embriona. Kao i u svemu u životu,nema garancija skoro ni zašta. Јесте ..али је то само десети део свега што се ради са ембрионима.. ствар је проста ..распитајмо се мало,.. колико се крема и паста, млека и лосиона приправља са деловима хуманог ембриона.. Ти ембриони не падају с' Марса..не расту на дрвету.. они су добијени од живих истинских људи... а таквих препарата је на хиљаде... Колико смо ми део тога ... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 O.k pogrešila sam.eto priznajem,koliko vidim na tvoju veliku radost,jer se i ti baš ne izražavaš najjasnije,pa te nisam razumela.Oprosti,izvini.Kajem se.Molim za oproštaj.A ovo superkalifradžilističnu reč "fantamozgarijama"neću da komentarišem. Па није ништа страшна та реч....ФАНТАЗМАГОРИЈА...заиста..ради се о сликама које неко има у глави и које су ничим изазване може се превести и као МАШТОВИТОСТ.. заиста није страшна и није имала за циљ да унизи, повреди и томе слично... Иначе заиста се не радујем туђим грешкама..а ово твоје и ниие била грешка него си само мисаони ток усмерила у једну страну и наравно да си ЈЕДНИСТРАНО закључилса са том предрасудом.. Без жеље да се правдам, поновићу ти.., нисам против ВТО, У начелу... Питам с есамо колик је она легитимна... када постоје све ове недоумице и ризици.. Ако смо против Абортуса јер је плод НЕ ЖЕЉЕЊА ДЕЦЕ..а ПОСЛЕДИЦА МУ ЈЕ ЈОШ ЈЕДАН НОВИ ГРЕХ - УБИСТВО тог нежељеног детета.. Овде имамо на десетине ИДЕНТИЧНИХ УБИСТАВА ..при сваком ВТО-ЗАХВАТУ...ПЛУС ЗАМРЗАВАЊЕ ембриона, Коришћење у експериментима, ТРГОВИНА истим, УПОТРЕБА У КОЗМЕТИЧКОЈ ИНДУСТРИЈИ...за креме за лице, кожу, за РАСТ КОСЕ...питам само ...ко је одговоран за то.. НЕ осуђујем људе који су прибегли ВТО..чак их доживљавам као храбре.. не величам их ко зна у некој перспективи можда сам и ја могао да будем део тога.. лично не само посредно.. САМО ТО... Vas problem je sto stavljate znak jednakosti izmedju cedomorstva i vto. Sad si rekao. Pametnom dosta. Nema odgovornih jer ovo nije eticki problem tj. krivicno delo. Ako ce ti biti lakse, svi su otisli u Raj... http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Vas problem je sto stavljate znak jednakosti izmedju cedomorstva i vto. Sad si rekao. Pametnom dosta. Nema odgovornih jer ovo nije eticki problem tj. krivicno delo. Ako ce ti biti lakse, svi su otisli u Raj... Па ни абортус није кривично дело. Брате мој драги, тешке речи пишеш... Дуња је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Vas problem je sto stavljate znak jednakosti izmedju cedomorstva i vto. Sad si rekao. Pametnom dosta. Nema odgovornih jer ovo nije eticki problem tj. krivicno delo. Ako ce ti biti lakse, svi su otisli u Raj... Па ни абортус није кривично дело. Брате мој драги, тешке речи пишеш... Jeste krivicno delo iz hriscanskog ugla a vto nije jer ima puno vladika i klira koji daju blagoslov Crkve za to. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука