Jump to content

Спрема се "велики" антипапски митинг"?!

Оцени ову тему

Препоручена порука

???? ?? ?????? ????? ???????? ? ?????? ?????????? ??????. ???, ????? ?? ?? ?????????, ????? ?? ???? ? ????? ?? ????? ??????. ???? ?? ??? ?????, ???? ? ?????????.

?? ??? ?? ????? ??????????? ????? ?? ??????? ???? ??????.

? ?? ?? ?? ??? ?????? ???? ?? ????? ? ????? ??????? ??????? ?? ????? ?????? ?????????.

??????? ?? ?? ??? ???????? ? ?? ???? ????? ??? ????. ??? ?????? ?? ?? ?? ??? ?? ??????? ?? ????????? ??? ???? ???????????? ??????????? ?? ????? ????? ?????????... ? ??????? ??? ? ???? ? ???? ????.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 96
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Знаш како је покојни Патријарх Павле говорио о Божије праштању: "Бог ће опростити ако буде имао коме." Ако то важи за Бога, тим пре треба да важи и за нас: опростићемо ако будемо имали коме (ако будемо имали покајника). Праштање без покајника не доноси никакву корист никоме. Ја могу у срцу да опростим и човеку који се не каје, али ако он не постане покајник онда му то моје праштање ништа не вреди, чак ће му бити на осуду, доливаће му огњено угљевље на главу. Просто речено, за измирење и за праштање је потребно ДВОЈЕ.

Подели на овим сајтовима

Шта би било кад би било,знаћемо и према томе се одредити ако и кад буде!То је у рукама неког узвишеног и ван мог домашаја!Али,ако је Ватикан делао не постављајући себи дилему коју сте поставили,

дакле не хајући за њу-бланко прихватам да буден грешан ако је грех волети народ свој!Смета ми што се не доводи у питање намера Ватикана али се Србима и то од стране Срба све нешто замера,пакује у нека учења....Испада да опет Ватикан треба да нешто диктира,да се сви уступци очекују само од нас,као да нам није доста зла нанео...Није ли свестан да има за шта да се каје и покаје,није ли потребно да нас неким гестом добре воље увери у своје добре намере (за које нешто незнам да постоје у односу на нас),

може ако хоће, а знајући колико нас је "хришћански задужио" ,да покаже да и према нама може да буде Хришћанин? Овако како се ствари овде сервирају,ми бисмо само могли да чекамо неку "Бартоломесјку ноћ" односно неку нову Ватиканску форму непромењене суштине!Хоћемо ли то можда да ласкамо себи како ћемо као мали народ да променимо Ватикан?Да није жалосно било би смешно! Срамота је да "браћа у Христу" своју браћу у Христу третирају како је Ватикан Србе!Ослушните народ, или сте сами толико гласни да од себе друге не чујете!

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

???? ???? ?? ??????? ????????? ????? ??????? ? ?????? ????????: "??? ?? ????????? ??? ???? ???? ????." ??? ?? ???? ?? ????, ??? ??? ????? ?? ???? ? ?? ???: ??????????? ??? ?????? ????? ???? (??? ?????? ????? ?????????). ???????? ??? ????????? ?? ?????? ??????? ?????? ??????. ?? ???? ? ???? ?? ???????? ? ?????? ???? ?? ?? ????, ??? ??? ?? ?? ??????? ???????? ???? ?? ?? ???? ???????? ????? ?? ?????, ??? ?? ?? ???? ?? ?????, ???????? ?? ?????? ??????? ?? ?????. ?????? ??????, ?? ???????? ? ?? ???????? ?? ???????? ?????.

:drugarstvo::cmizdrenje: 1317_womens 

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

?????? ??????, ?? ???????? ? ?? ???????? ?? ???????? ?????.

???? ???? ? ?? ??? ?? ????? ???? ?? ???????? ?????? ?? ???????!???? ?? ? ???? ????????? ?? ?????? ????? ?????????,?? ???? ?? ???? ????????? ?? ?? ???????!

?? ???????? ??? ???????? ????????? ???????? (????? ? ?????????? ?????? ??? ??????),? ?? ???? ???????? ???? ??? ?? ??????? ????,? ? ???????? ??? ???????? ?? ???????? ????????!

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

По мом скромном суду,на Ватикану је да повуче први корак,али да притом не буде лицемеран!

Прво покајање па да се "поприча"како да се премосте "несгласности" ако то може,то теолози знају!Без

тога нема јединства.Нешто нисам сигуран да ће овај народ прихватити да нешто-мора!Зна се неки људски и хришћански ред.Нама савест може бити чиста и пред Богом и пред људима,а Ватикан ако нешто хоће-нека повуче конкретан потез,знају они шта је то!

Мене брине нешто друго!

Европа прича "богатство је у различитостима",са тим се слажем!Даље,та иста Европа каже "Црква је одвојена од државе",добро,и против тога немам ништа.Али,сад долазино на поенту:Откуд сад одједдном,у нашој штампи натписи како се не може у Европу са различитим календарима?Како то да се та демократска Европа одриче могућности да постане богатија за још једну различитост коју би у нашем случају донео Православни календар?Црква је код њих "одвојена од државе",али се Папа код Тадића заложио за пријем?Наша Црква хвала Богу има Патријарха па неку се њему обрати Ватикан за верска питања...Све се бојим да из тога Срби опет не извуку краћи крај!Ништа на основу виђеног,Ватикан није заслужио да му се верује,биће ту по оној народној "мрда трава-није за бадава"!

Није ли пример нашег Патријарха који је наговсетио могућност доласка Папе довољан сигнал да и Ватикан покаже добру вољу?Ја сам уверен да јесте!Али ако је не покаже ни сада,Ватикан ту прилику за увек пропуштаМало је да Ватикан не призна Косово,ништа је то!Признаће га Света Столица будите уверени.То је само шаргарепа на дугом штапу,али сам уверен да имамо у нама довољно свести,хришћанског и људског морала,националне одговорности и саосећања и одговорнисти према жртвама, и да нећемо потрчати да ухватимо шергарепу!

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...