Jump to content

Зашто Срби мрзе самогласнике?

Препоручена порука

Ili se meni cini ii si ti malo drzak. Reko sam jedan odredjeni broj je doso peko turskog ne da su svi (daleko bilo) ili vecina.

Jedan primer je ambar.

Нисам дрзак, барем се трудим да не будем, вероватно нисам добро прочитао.

Амбар ми више звучи да је дошло из латинског преко турског , као рецимо кавез који је у наш језик дошао из турског од речи кафес а у турски из латинског од речи капсула или тако некако.

Подели на овим сајтовима

Ovo za balkanskih IE, samo jedan komentar.

http://en.wikipedia.org/wiki/Colin_Renfrew

Colin Renfew je revidirao svoju anadolijsku teoriju 2003. godine i na Balkan "preselio" kolevku IE jezika ... Stigli mu rezultati DNK testova ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

http://en.wikipedia.org/wiki/Colin_Renfrew

Colin Renfew je revidirao svoju anadolijsku teoriju 2003. godine i na Balkan "preselio" kolevku IE jezika ... Stigli mu rezultati DNK testova ...

Ne sumljam u njegovu strucnost, 

Ali bez pisanih izvora ne moze se rekonstruirati jezik preko arheoloskih artefakta. 

Za Gentestovima jos manje.

Подели на овим сајтовима

Ne sumljam u njegovu strucnost, 

Ali bez pisanih izvora ne moze se rekonstruirati jezik preko arheoloskih artefakta. 

Za Gentestovima jos manje.

Није преко археолошких него генетских.

Но за језик су потребни материјани извори докази а не днк анализа.

ДНК анализом Маџари вероватно имају више словенских гена од Срба па ипак причају маџарски.

Подели на овим сајтовима

Није преко археолошких него генетских.

To je tek ne mougce. Kako preko gena da vidis da je neko Indoevropejac, nesto sta je samo lingvisticki definirano. 

Ako su samo genetske price onda je to slabo, vrlo slabo. Vidicu da cu naci vremena da procitam.

Ne znam sto bi I koga ima prvenstvenu na Balkanu i Skandinaviji bas taj gen IE kad R1a je dosta vise rasiren i ima ga i u vecem koncentratu i u severnoj Indiji, na kraju ja sam ionako protiv vezati haplogrupe za odredjene etnicke skupine.

Подели на овим сајтовима

To je tek ne mougce. Kako preko gena da vidis da je neko Indoevropejac, nesto sta je samo lingvisticki definirano. 

Нисам разумео.

Мислиш да је индоевропљанин дефинисан само језички?

Мислим пре је дефинисан генетски него језички, ал ајде...

У расном смисли индоевропљани су кавкаска илити бела раса.

У језичком је мало дискутабилно јербо су рецимо Турци језички жуте расе а генетски су индоевропљани у 80%.

Мађари такође.

Финци исто.

Руси у наисточнијим крајевима државе су расно готово у преко 50% жута раса али су језички индоевропљани.

Језик и генетика често не прате једно друго.

Подели на овим сајтовима

Ako su samo genetske price onda je to slabo, vrlo slabo. Vidicu da cu naci vremena da procitam.

Ne znam sto bi I koga ima prvenstvenu na Balkanu i Skandinaviji bas taj gen IE kad R1a je dosta vise rasiren i ima ga i u vecem koncentratu i u severnoj Indiji, na kraju ja sam ionako protiv vezati haplogrupe za odredjene etnicke skupine.

Имаш овде истраживање овог американског научника Анатолија Кљосова:

http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=2&t=17326&start=0&st=0&sk=t&sd=a

Мада се ту не може говорити о народима или нацијама у данашњем смислу а највероватније и ни у каквом смислу, ипак он Р1А1 ген доводи у везу са Балканом као местом порекла.

Подели на овим сајтовима

Нисам разумео.

Мислиш да је индоевропљанин дефинисан само језички?

Naravavno.

Мислим пре је дефинисан генетски него језички, ал ајде...

Zatim gotovo nijedan istoricar ne bi se za tobom slozio. 

У расном смисли индоевропљани су кавкаска илити бела раса.

Posto su arijevci bili tena Iranaca, pitanje za tebe ili je to jos bela rasa. Sta su Baski koji mozda imaju kao jedini preindoevropski jezik ili ti ljudi nisu beli. Ovo je istorografija 19. veka koja je odavno prevazidjena. 

Нисам разумео.

У језичком је мало дискутабилно јербо су рецимо Турци језички жуте расе а генетски су индоевропљани у 80%.

Мађари такође.

Финци исто.

Руси у наисточнијим крајевима државе су расно готово у преко 50% жута раса али су језички индоевропљани.

Језик и генетика често не прате једно друго.

Ovo je totalno tacno, tako je bezveze to pokusavati povezati. Niko ko se bavi jezikama bi nazvao Madjare indoevropljane.

Подели на овим сајтовима

Ма сад се сетих да те питам, нема везе са темом.

И ја сам хтео управо то да питам. Нешто га и нисам баш разумео.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Zapravo je Vuk kriv za ovaj problem. Srpski jezik je imao poluglasove "ь" i "ъ" ali kad je radio reformu, Vuk je odlucio da ih uzbaci iz pisma.

Verovatno mu nije zvucalo dobro da te glasove zameni drugim samoglasnikom jer bi reci zvucale potpuno drugacije, nego ih je ignorisao i pustio da se podrazumevaju.

Bugari (npr) nisu imali takvu reformu tako da jos uvek pisu "смърт".

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...