Jump to content

Da li su sva ljudska bića na planeti zemlji Božja deca ?

Оцени ову тему

marija

Препоручена порука

????? ??????? ?? ????? ????? ????? ?? ?? ???????? ?????? ?? ???? ?????????? ???? ?? ??? ???? ?? ?? ????????? ?????? ????? (?? ?????????) ???, ??? ???? ? ???????, ????????? ?? ????? ?? ??????? ????? ????? ? ?? ???? ?? ??? ???? ?? ? ?????. ??????, ???? ????? ?? ????? ?? ? ??? ???? ???? ???? ?????? ?? ?????????? ? ???????????, ? ?????? ???? ?????????? ? ?????? ?? ???? ????? ???? ?? ????? ??????? ?????, ????? ???? ????????. ???????? ?? ??????, ??? ?? ??????? ?????? ??? ??? ?? ????????? ????? ?? ??? ????, ? ??? ?? ??? ????????????? ? ??? ??? ???? ??????? ?????? ??????????? ??????????, ???? ???? ????? ?? ??????????? ?? ???? ????????? ??????? ? ?? ???? ???? ??????? ??? ?? ?????? ??????????? ?? ??????? ???? ??????????, ????????? ??????? ? ?????????, ?? ?? ????? ?? ????? ? ???? ???? ??????? ?? ????? ???????. ??????, ??? ?? ???? ????? ?????, ? ??? ??? ???? ???? ???? ? ??? ??? ? ???? ????, ?? ?? ???? ????? ?????? ?????? ? ????? ?? ?????????? ??? ?? ????? ?? ????????? ????????? "????????" ???? ??? ?? ???? ?? ?? ?? ????? ???? ??????? ??? ?? ???? ????? ?????????????? ??????? ? ??????. ??????? ?? ?? ??? ??? ???????? ???????? ? ??????? ? ??? ???? ????? ???? ???? ?? ??? ?? ?? ?? ?????? ?? ???????? ? ????????.

morala sam da citiram

klapklap

klapklap

na kraju krajeva i jevreji behu izabran narod......

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

u cemu se onda sastoji nase spasenje ako se u vecnosti ne nadjemo sa onima koje volimo?

teologija koja nije kroz covecije srce prosla, ostaje samo teorija.  Ogranicavati Neogranicenog, i to mi koji smo u Crkvi...pravoslavni.

pohvala od mene, za ovu temu, bivsem clanu moderacije Lazarici i Smilu.

Подели на овим сајтовима

• Гости

E, upravo zato ljubav nije tek emocija vec odgovornost kojom preobrazavamo svet cineci ga trajnim, neprolaznim... Zato se na Liturgiji molimo za svet, ne bi li ostao/bio u Umu Bozijem, zato ljubimo i neprijatelje svoje kao i bliznje svoje. Bog ljubav je - reci su sv. Jovana Bogoslova - ljubavlju Mu se priblizavamo, ljubavlju i preobrazavamo; prvo sebe a onda i svet, sobom a za nas je potreban drugi. Shvativsi to ucinili smo Carstvo blizim, zivot lepsim, pitanja jednostavnijim...

O.O. - U.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

iz opravdanih razloga nisam ispratila dva poslednja odgovora..

da, neverovatno je koliko  su ljudi skloni da ograničavaju neograničeno  :smiley:

baš kao u temi Mogu li se inoverni spasiti 0409_feel

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

U biti Bog je Otac samo Sinu, nama je Stvoritelj, tako da sem deca trebala da stavim pod navodnicima, no razumeli smo se

neko jednom reče...ja za sebe znam da mogu da se spasim jednino kroz pravoslavlje a samo Bog zna ko će se i kako će se drugi spasiti

teolozi će već znati ko je to rekao, ja baš i ne pamtim formu, nekako više zapamtim suštinu 0409_feel

Подели на овим сајтовима

Zašto Boga zovemo Ocem?

Zato što je On Otac Isusa Hrista,Svog jedinorodnog Sina,a tako isto i svih onih koji,preporođeni kroz Isusa Hrista,postaju Njegova deca-Sv. Nikolaj Žički

Dakle,svi smo mi tvorevina Božja,ali smo Njegova deca samo ako verujemo u Isusa Hrista.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Zašto Boga zovemo Ocem?

Zato što je On Otac Isusa Hrista,Svog jedinorodnog Sina,a tako isto i svih onih koji,preporođeni kroz Isusa Hrista,postaju Njegova deca-Sv. Nikolaj Žički

Dakle,svi smo mi tvorevina Božja,ali smo Njegova deca samo ako verujemo u Isusa Hrista.

То јест,да припадамо Православној Цркви,тачније - Причешћујемо се самим Христом,кроз кога нас Бог Отац препознаје својом децом.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...