Jump to content

Da li su sva ljudska bića na planeti zemlji Božja deca ?

Оцени ову тему

marija

Препоручена порука

većina ovih pitanja je sakupljena u odeljenju moga sina ( dvanaestogodišnjaka)

deca su me zabezeknula svojim pitanjima u veroučitelj je "mudro" odgovorio zato što je to tako

Na to su deca odgovorila da to onda nije pošteno, zato što tamo nekom neukom niko nije pokazao pravoslavlje i sad on ne može u Raj

Izvolte objasnite deci 0104_cheesy

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Ne brate i oni su sinovi isto kao i mi samo sto to NEZNAJU ! Prica o bludnom sinu , kako je samo lepo GOSPOD objasnio

????? ?? ??? ?? ????? ???? ??????? ???? ?? ???????????? ???????? ? ?? ???????????? ??????.

????? ? ??????? ???? ???? ??????? ???? ?? ???? ?????,? ???? ?? ????? ?? ?? ??????????? ??. ?????.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Apostol Pavle kaze: “Jer koji bez zakona sagrijesise, bez zakona ce i izginuti; a koji pod zakonom sagrijesise, po zakonu ce se osuditi…Jer kad neznabosci nemajuci zakona cine od prirode sto je po zakonu, oni nemajuci zakon sami su sebi zakon; oni dokazuju da je u srcima njihovim napisano ono sto je po zakonu, posto svjedoci savjest njihova, i posto se misli njihove medju sobom optuzuju ili opravdavaju (Rim.2,12-14).

0203_cool

sad već zalazimo u staru temu

Mogu li se inoverni spasiti

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Brate je mislim da ima jer svaka prica iz Biblije je siroko primenljiva a opet kristalno jasna !Naravno da ne samotumacim Sveto Pismo ali BOG mi je dao razum da mogu da razmilsjam i da iznosim svoje zakljucke i utiske !

Подели на овим сајтовима

ve?ina ovih pitanja je sakupljena u odeljenju moga sina ( dvanaestogodišnjaka)

deca su me zabezeknula svojim pitanjima u verou?itelj je "mudro" odgovorio zato što je to tako

Na to su deca odgovorila da to onda nije pošteno, zato što tamo nekom neukom niko nije pokazao pravoslavlje i sad on ne može u Raj

Izvolte objasnite deci 0104_cheesy

Mi neznamo šta je iza zavese pozornice života, Bog zna.Mi prihvatamo autoritet Pisma verom na njega se oslanjamo.Nemamo mi više ljubavi za svet od Boga.Nedvosmisleno piše u Pismu, da Bog daje da se nazovu sinovi Božiji oni koji veruju Sinu.Biti sin je  dar Božiji.Sinovi su izabrani od ostalih stvorenja to je njhova privilegija.Ako ?itate Pismo nadjite gde se nalazi citat koji sam naveo da ,,Bog dade da se nazovu sinovi Božiji....Oni koji veruju  Sinu.
Подели на овим сајтовима

"Verom u Isusa Hrista sad ste svi sinovi Božiji" (Galatima 3,36)

"Vidite kakvu nam je ljubav dao Otac - da se nazovemo deca Božija, i jesmo. Svet nas zato ne poznaje, što njega nije upoznao" (1. Jovanova 3,1)

Matej 5:9  Blago onima koji mir grade, jer će se sinovi Božiji nazvati

»Ja sam put istina i zivot«, rekao je Hristos, »i niko nece doci k ocu do kroza me.« (Jovan 14,6) »Ako ne poverujete da sam to ja, umrecete u svojim gresima.« (Jovan 8,24:

ali opet nismo došli do odgovora 0104_cheesy

šta sa onima kojima nije data prilika da spoznaju Sina

vratimo se rn apigmejce, abordžine ili već koga god hoćete

da li je on/ona već unapred osuđen?

Подели на овим сајтовима

"Verom u Isusa Hrista sad ste svi sinovi Božiji" (Galatima 3,36)

"Vidite kakvu nam je ljubav dao Otac - da se nazovemo deca Božija, i jesmo. Svet nas zato ne poznaje, što njega nije upoznao" (1. Jovanova 3,1)

Matej 5:9  Blago onima koji mir grade, jer ?e se sinovi Božiji nazvati

»Ja sam put istina i zivot«, rekao je Hristos, »i niko nece doci k ocu do kroza me.« (Jovan 14,6) »Ako ne poverujete da sam to ja, umrecete u svojim gresima.« (Jovan 8,24:

ali opet nismo došli do odgovora 0104_cheesy

šta sa onima kojima nije data prilika da spoznaju Sina

vratimo se rn apigmejce, abordžine ili ve? koga god ho?ete

da li je on/ona ve? unapred osu?en?

Šta mislite da Bog kaže jedno u Pismu a onda drugo da bi laskao primitivnom umu ?ovekovom. Da bi zadovoljio ljudsku pravdu?Postoje izabrani, ostali se ne?e spasiti.Hriš?ane mrze zato što tvrde da ?e svi van Hrista oti?i u ve?nu propast.Oni ne dolaze Ocu jer nemaju Hrista.»Ja sam put istina i zivot«, rekao je Hristos, »i niko nece doci k Ocu do kroza me.« (Jovan 14,6.Molim lepo, jasno i glasno.
Подели на овим сајтовима

Ми смо назначени за синовство Божије, али смо после пада отпали и од тога, зато је синовство Божије једино могуће кроз Христа. Ипак Христос неће доћи све док сваком живом бићу не буде предочена могућност спасења и усиновљења у Богу кроз Христа. Пошто је Милост Божија неизмерна и љубав његова несагледива до граница ужаса, Бог оставља могућност ради оних који нису имали прилике да живе у Христу, да га и по Васкрсењу мртвих прихвате и тако задобију усиновљење у Богу. Али то није оправдање за нас који већ имамо ту прилику.

БАРУХ АДОНАЈ МИ-ЦИОН ШОкХЕН јЕРУШАЛАИМ

''Благословен Господ са Сиона који живи у Јерушалаиму!''

Подели на овим сајтовима

Brate je mislim da ima jer svaka prica iz Biblije je siroko primenljiva a opet kristalno jasna !Naravno da ne samotumacim Sveto Pismo ali BOG mi je dao razum da mogu da razmilsjam i da iznosim svoje zakljucke i utiske !

???????,??? ??? ?? ????? ???????? ? ??????? ? ???????????? ?? ???????? ????? ? ??????,?? ??? ????? ?? ?? ??????? ?????!

????? ????? :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

?? ??? ????????? ?? ????????? ??????, ??? ??? ????? ???? ?????? ? ?? ????, ???? ?? ????????? ?????? ?????? ?????? ???? ??????. ???? ??????? ???? ???? ??? ??? ?????? ????? ???? ?? ???? ????????? ????????? ??????? ? ?????????? ? ???? ???? ??????. ????? ?? ?????? ?????? ????????? ? ????? ?????? ??????????? ?? ??????? ?????, ??? ??????? ????????? ???? ???? ???? ???? ????? ??????? ?? ???? ? ??????, ?? ?? ? ?? ????????? ?????? ???????? ? ???? ???????? ?????????? ? ????. ??? ?? ???? ????????? ?? ??? ???? ??? ????? ?? ???????.

:drugarstvo:

??????? ???? ????? ??????? ???????, ???? ???????? ?? ???? ??????? ????????? ????????,? ? ??? ???? ?? ????? ?????? ???? ??????? ????? ??????? ??????????? ?????.

Подели на овим сајтовима

??????? ???? ????? ??????? ???????, ???? ???????? ?? ???? ??????? ????????? ????????,? ? ??? ???? ?? ????? ?????? ???? ??????? ????? ??????? ??????????? ?????.

????? ??? ???, ?? ? ????? ????, ??? ?? ??????????? ??????? ???????? ? ???? ???????? ????? ???? ????? ??? ???? ??????? ?? ???????? ?????? ??? ?????????. ??? ?? ???? ?? ?? ?????????, ? ?? ???? ?? ?? ???? ????????. ???????, ?? ?? ???? ????????, ???? ?? ??????? ?????? ?? ?? ?????? ????? ???? ? ?????? ?? ?????????? ?????? ?????? ??? ???? ???????? ? ???.

БАРУХ АДОНАЈ МИ-ЦИОН ШОкХЕН јЕРУШАЛАИМ

''Благословен Господ са Сиона који живи у Јерушалаиму!''

Подели на овим сајтовима

????? ??? ???, ?? ? ????? ????, ??? ?? ??????????? ??????? ???????? ? ???? ???????? ????? ???? ????? ??? ???? ??????? ?? ???????? ?????? ??? ?????????. ??? ?? ???? ?? ?? ?????????, ? ?? ???? ?? ?? ???? ????????. ???????, ?? ?? ???? ????????, ???? ?? ??????? ?????? ?? ?? ?????? ????? ???? ? ?????? ?? ?????????? ?????? ?????? ??? ???? ???????? ? ???.

1324_womens

Подели на овим сајтовима

?? ??? ????????? ?? ????????? ??????, ??? ??? ????? ???? ?????? ? ?? ????, ???? ?? ????????? ?????? ?????? ?????? ???? ??????. ???? ??????? ???? ???? ??? ??? ?????? ????? ???? ?? ???? ????????? ????????? ??????? ? ?????????? ? ???? ???? ??????. ????? ?? ?????? ?????? ????????? ? ????? ?????? ??????????? ?? ??????? ?????, ??? ??????? ????????? ???? ???? ???? ???? ????? ??????? ?? ???? ? ??????, ?? ?? ? ?? ????????? ?????? ???????? ? ???? ???????? ?????????? ? ????. ??? ?? ???? ????????? ?? ??? ???? ??? ????? ?? ???????.

Pravoslavne Crkve postoje,ali imam utisak da baš i nemaju neki smisao za ozbiljnu misiju, kao što je slu?aj sa  SPC.
Подели на овим сајтовима

• Гости

Otac celokupni stvoreni svet sagledava kroz Sina. Na ovom mestu se takodje vidi egzistencijalna bitnost Liturije, zapravo Evharistije, posto njome mi imamo mogucnost ucestvovanja u Sinu i na taj nacin biti ''vidljivi'' za Oca, Koji, kao sto napisah, celokupnu tvorevinu sagledava kroz Sina a u Duhu Svetome. To je ta sinergija Trojice koja se u bukvalno svakom cinu sagledava i nista ne biva mimo tog zajednickog dejstva. Biti sin, znaci biti Hristos, Hristos zato i kaze = ko ne jede Telo moje i ne pije Krv moju nece imati zivot vecni... upravo iz razloga jer nece biti Sin, nece ucestvovati u Sinu. Liturgija, samim tim, jeste jedini nacin usinovljenja posto, nakon sto smo se u Hrista obukli dogadjajem krstenja, sada primamo samog Hrista u sebe i bivamo On, bivamo ud Tela Njegovog - Crkve i Otac nas na taj nacin i sagledava, registruje, odnosi se sa nama... sto i jeste bio plan domostroja spasenja od pocetka ali je Adam, svojom slobodom, odlucio drugacije, sto ne znaci da se Logos ne bi Ovaplotio i da Adam nije sagresio. Bi, sada vidimo i zbog cega - jer je nije moguce ostvariti odnos sa Ocem mimo Logosa Bozijeg. koji zapravo i uzima na Sebe telo, dakle, materiju, ne bi li je na taj nacin ovekovecio posto ona sama nema mogucnost postojanja po sebi jer je njeno postojanje zavisno, uslovljeno voljom Stvaraoca. Upravo iz tog razlog Logos se imao Ovaplotiti u svakom slucaju, da bi na taj nacin omogucio zivot, dok je uloga coveka da se ostvari u odnosu na Logosa svojim ucescem u Logosu i na taj nacin ovekoveci celokupni stvoreni svet sto i jeste njegova uloga kao prvosvestenika tvari, krune stvaranja i izraza tog stvorenog sveta. Dakle, sve je egzistencijalno bitno i tice se zivota a radi Zivota. Mislite o tome.

Otvorenog uma-otvorenog srca, mir vam - Ugrin

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...