Crveni Baron Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Писмо руског председника шефовима европских држава Од 1. јуна испорука само унапред плаћеног гаса (Фото Ројтерс) Драге колеге, Почетком априла смо предложили хитне консултације како бисмо осмислили координиран приступ стабилизацији украјинске привреде и осигурали стабилну испоруку и транзит руског природног гаса у складу са условима из уговора. Прошло је више од месец дана. У Москви су обављене консултације са представницима бројних земаља које нису чланице ЕУ, у којима су нас наши партнери обавестили да у потпуности деле нашу забринутост поводом ситуације са украјинском исплатом гаса испорученог из Руске Федерације, као и ризика због недовољних количина гаса које се чувају у украјинским подземним складиштима. Што се тиче земаља чланица ЕУ, имали смо само један састанак у Варшави са делегацијом коју је предводио европски комесар за енергетику Гинтер Етингер, а на коме је присуствовао и украјински представник Јуриј Продан. Нажалост, морамо да кажемо да нисмо примили ниједан конкретан предлог од наших партнера како да се стабилизује ситуација са украјинском компанијом да би она могла да испуњава своје уговорне обавезе и обезбеди поуздан транзит. Штавише, ситуација са исплатом руског гаса само се погоршала у претходном периоду. Гаспром није добио ни једну једину уплату за гас који је испоручио Украјини, а укупан дуг је порастао са 2,237 милијарди долара на 3,508 милијарди. И то упркос чињеници да је Украјина примила први део кредита од ММФ-а у износу од 3,2 милијарде долара. С обзиром на околности, руска компанија је издала авансну фактуру за гас испоручен Украјини, што је у потпуности у складу са уговором, а након 1. јуна испоруке гаса ће бити ограничене на износ који је авансно плаћен од стране украјинске компаније. Волео бих још једном да нагласим да смо били принуђени да донесемо овакву одлуку. Руска Федерација је и даље отворена да настави консултације и заједно са европским земљама ради на нормализацији ситуације. Такође се надамо да ће Европска комисија активније да се ангажује у дијалогу, како би се пронашла конкретна и фер решења која ће помоћи да се стабилизује украјинска привреда. http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Pismo-ruskog-predsednika-sefovima-evropskih-drzava.sr.html Ignjatije and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Pa sto ne palcas racun za gas redovno Crveni? cccc Sta uzimas ko alternativu? Drva? Elektrika? Crveni Baron and Trifke је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Pa sto ne palcas racun za gas redovno Crveni? cccc Sta uzimas ko alternativu? Drva? Elektrika? Ja prelazim na solarnu energiju ...Cekam da se razvedri pa se gusterisem na suncu ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Ja prelazim na solarnu energiju ...Cekam da se razvedri pa se gusterisem na suncu ... U pa nije ti to lose, oces i mene da primis? Mada meni se nekako vise svidjaju oni siromasniji krajevi dole juzno.. mnogo mi je fensi tamo kod tebe na planini oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Mada meni se nekako vise svidjaju oni siromasniji krajevi dole juzno... Млађони, Crveni Baron, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Ma meni nekako idila dole... przi te sunce 300 stepeni, pijes kraci espreso, nosis slameno siserice i gledas mediteran kako bije o mramorje... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 pijes kraci espreso Од јако упржене кафе... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Rusi su sve samo nisu pragmaticni ,da je Kina bolji partner ,prodavali bi njima ,sta ovako zele da pomognu Evropi ,ma hajte nismo deca .Rusi su poznati kao neozbiljna ,neradna i nepragmaticna nacija ,sta to imaju sem prirodnih resursa da prodaju ,automobile,hemiju,porcelan ,hranu sta .Rusi su podjednako veliki manipulatori kao i svi ostali ,samo se ekipa ovde lozi da su Rusi ili neznam sta vec . Mi treba da dodjemo sebi da se okrenemo jedni drugima ne Rusima i Amerikancima ,Kinezima itd Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Mada meni se nekako vise svidjaju oni siromasniji krajevi dole juzno.. mnogo mi je fensi tamo kod tebe na planini Ma nije ti ovde nista fensi, da vidis kako vonja kada izbace stajsko djubrivo po livadama ...Ali zato pticice cvrkucu, fasade iz srednjeg veka a turisti samo sjkljocaju ... A iza fasade sedi radikal ... Trifke, Ignjatije, Ђуро Станивук and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Ma nije ti ovde nista fensi, da vidis kako vonja kada izbace stajsko djubrivo po livadama ...Ali zato pticice cvrkucu, fasade iz srednjeg veka a turisti samo sjkljocaju ... A iza fasade sedi radikal ... Baci neku sliku, podeli te lepote. Sto se tiche vonjanja, pa to mi ko ovde.... Evo ja cu prvi, Sprsko selo, 10 vekova+ staro, a u kuci lbertarijanac oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 21, 2014 Rusija i Kina potpisale istorijiski gasni sporazum težak 400 milijardi dolara! Već drugog dana posete Vladimira Putina Šangaju potpisan 30-godišnji ugovor koji će Moksvi pomoći da smanji zavisnost od evropskog tržišta i ublaži sankcije Zapada Posle 10 godina pregovaranja, ruski državni naftni gigant Gasprom i Kineska državna naftna kompanija (CNPC) potpisale su istorijski sporazum o uvozu ruskog gasa na 30 godina. Sporazum razumevanja, težak 400 milijardi dolara, potpisan je u Šangaju u prisustvu predsednika dve zemlje, Vladimira Putina i Sji Đinpinga, već drugog dana Putinove zvanične posete Kini. Cena koju će Kina plaćati za ruski gas ostgaje tajna, kazao je direktor Gasproma Aleksej Miler. Miler nije potvrdio, ali pretpostavlja se da će ruski gas Kini biti isporučivan kroz gasovod "Snaga Sibira". Zna se i da je Rosnjeft, najveći proizvođač nafta u Rusiji, predlagao da taj gas bude oslobođen rudne rente i da je Peking razmatrao ukidanje uvoznih carina na ruski gas, objavio je Rojters. Tek će se saznati detalji ovog ugovora, po kojem će Rusija Kini slati 38 milijardi kubnih metara gasa godišnje. Ovaj sporazum umanjuje zavisnost Gasproma od Evropi, gde isporuke iz Rusije pokrivaju oko jedne trećine potrošnje gasa, a ublažava i uticaj zapadnih sankcija, uvedenih Rusiji zbog situacije s Ukrajinom. http://www.pressonline.rs/svet/globus/312380/rusija-i-kina-potpisale-istorijiski-gasni-sporazum-tezak-400-milijardi-dolara.html Никанорац, feeble and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никанорац Написано Мај 21, 2014 Пријави Подели Написано Мај 21, 2014 Ништа без Руса. "Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости." А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин. Свети Владика Николај Велимировић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Мај 21, 2014 Пријави Подели Написано Мај 21, 2014 Rusi su sve samo nisu pragmaticni ,da je Kina bolji partner ,prodavali bi njima ,sta ovako zele da pomognu Evropi ,ma hajte nismo deca .Rusi su poznati kao neozbiljna ,neradna i nepragmaticna nacija ,sta to imaju sem prirodnih resursa da prodaju ,automobile,hemiju,porcelan ,hranu sta .Rusi su podjednako veliki manipulatori kao i svi ostali ,samo se ekipa ovde lozi da su Rusi ili neznam sta vec . Mi treba da dodjemo sebi da se okrenemo jedni drugima ne Rusima i Amerikancima ,Kinezima itd Rusija i Kina potpisale istorijiski gasni sporazum težak 400 milijardi dolara! Само ти се каз`ло... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 21, 2014 Пријави Подели Написано Мај 21, 2014 Ништа без Руса. Super je to, nista bez Rusa. Pa kad krenu Kinezima isporucivati gas a u Evropu nista - tu cemo mi da fasujemo. Ako ostanemo ovu zimu bez gasa, nece da bidne dobro... Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никанорац Написано Мај 21, 2014 Пријави Подели Написано Мај 21, 2014 Super je to, nista bez Rusa. Pa kad krenu Kinezima isporucivati gas a u Evropu nista - tu cemo mi da fasujemo. Ako ostanemo ovu zimu bez gasa, nece da bidne dobro... Нама неће бити добро и биваће нам све горе док год се не вратимо у памет и не покајемо. Што се тиче Руса они су на овај корак просто принуђени од стране фамозних европљана и амера. nana and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 "Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости." А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин. Свети Владика Николај Велимировић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука