Александар Милојков Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Добио сам одређене замерке чак и претњу тужбом због дискриминације, због мојих ставова о Еуросонгу. То је оно што сам и наглашавао у својим коментарима, да долази време као у време најтврђег комунизма када доушници вребају са свих страна не би ли уловили неког ко прича против система и самоуправљања. Као и обично у земљи Србији, уби нас незнање. Човек кога је мој став иритирао очито не зна за разлику између тренссексуалних и трансродних особа. Коментарисана "Кончита", како и сам признаје, није транссексуална већ трансродна особа. Зашто је то битни нагласити? Зато што је разлика између ово двоје огромна. Прво, транссексуалност није људски исмевати и тако нешто би заиста била дискриминација и најгрубље вређање. Међутим, трансродност се може исмевати и то исмевање (иронија, сарказам) не може се подвести под дискриминацију. Зашто? Транссексуалност је криза полног идентитета, да тако кажем. Човек се не осећа да припада полу за које га представља његово тело. То није никаква обест већ реалан проблем. Медицина данас тај проблем решава/лечи хируршким путем. Таквог човека исмевати, бити ироничан и саркастичан, због његовог својства које је по себи НУЖНОСТ а не акт његове слободне воље, био би злочин. Исти као исмевати некога због тога што поседује хомосексуални нагон. О нагонима се не питамо. Они су нам једноставно наметнути датошћу наше индивидалне природе. Нико не постаје геј, хетеро или транссексуална особа својом неком слободном одлуком. Нагон је ту или није, без обзира на нашу вољу. Са трансродношћу не стоји тако. Трансродни су мушкарци (најчешће) који немају проблем са својим полним идентитетом (не осећају и не мисле да су жене). Они се облаче у женску одећу са неким разлогом и циљем који је плод њиховог слободног промишљања и става. Рецимо, желе да критикују неке устаљене норме, желе да победе на Еуросонгу, желе да зараде новац и сл. Дакле, трансродност није нужност већ слободни став, можемо га назвати философским, уметнички, како год. Ако је тако, онда се трансродност може критиковати и тој критици се може користити иронија, сарказам, сатира. То није и не сме бити сматрано дискриминацијом. Ја сам такође негодовао због оне скарадне изложбе где је Христос представљен као геј и у неким сличним ситуацијама где људи критикују веру и верски поглед на свет, користећи тешку сатиру, иронију и сарказам. Временом сам схватио да НИСАМ У ПРАВУ. Слобода говора је Уставом загарантовано право. Философски, уметнички, етички, верски и сви други слободоумни ставови морају бити дозвољени за критику, па и за непријатну критику (кроз иронију и сарказам). Нжалост, неки људи ово не схватају и неће да схвате. И нама заиста прети опасност од злоупотребе Закона против дискриминације. Опасност да се све то претвори у мрачњаштво и једноумље какво је већ виђено на овим просторима. Јефимија Крунић, DYNABLASTER, Пг and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Да, код нас се појмови "људска права", "дискриминација" и слично не разумеју или погрешно разумеју. Независно од тога да ли се слажем или не са твојим ставовима, ти имаш права да кажеш шта год мислиш о томе. Ту никаква "тужба" не долази у обзир јер ниси позивао на насиље нити било шта слично. То није "дискриминација". Пг, Млађони, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Сјајан коментар, Александре. Нажалост, не знам како је у другим земљама, али код нас изгледа да све мора да пређе у своју супротност и иронију, па тако и залагање за једнакост (сам по себи добра ставр наравно) прелази у гушење слободе говора и једноумље... Они који су најгласнији у борби за људска права, често та права негирају свима који се не слажу са њима... GeniusAtWork and Александар Милојков је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Код нас се "права" мешају са "привилегијама". Па онда се разне групе боре за "своја права". Па онда имамо циркус - "радничка права", "мањинска права", "геј права" итд. Фора је у томе да групе не могу да имају "права". Права има само појединац, независно од тога којој групи припада или не припада. Александар Милојков, GeniusAtWork, Саша од Москве and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Jel normalni oni? Sta se tripuju? Po kom osnovu tvoje misljenje da diskriminituje bilo koga? Jel si dao nekom otkaz sa posla zato sto je drugaciji? I meni je bradata zena-muskarac ogavna i odbojna, al to sto se ja zalazem da svako ima pravo da bude kakav oce (i mnogi drugi) ne daje njima za pravo da misle da im niko ne moze nista. Evo neka i mene tuze za diskriminaciju, sa obzirom da su mi sad josh ogavniji. To sto hocu da postujem njihova prava ne mora da znaci da moram da se slazem sa njihovim lichnostima, stavovima i ostalim glupostima. red bi bio da i oni malo pocnu da postuju nasa prava da mislimo sta god ocemo. Александар Милојков and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 I meni je bradata zena-muskarac ogavna i odbojna, al to sto se ja zalazem da svako ima pravo da bude kakav oce (i mnogi drugi) ne daje njima za pravo da misle da im niko ne moze nista. Управо тако. Нечији изглед који је слободно креиран и јавно публикован, имам право да критикујем па и да га назовем наказним. Немам право да на било који начин онемогућавам оног који жели да се тако понаша да то и чини. Зар је то толико тешко да се схвати, да то није дискриминација? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Сјајан коментар, Александре. Нажалост, не знам како је у другим земљама, али код нас изгледа да све мора да пређе у своју супротност и иронију, па тако и залагање за једнакост (сам по себи добра ставр наравно) прелази у гушење слободе говора и једноумље... Они који су најгласнији у борби за људска права, често та права негирају свима који се не слажу са њима... Znas koji je nas problem? Videla zaba da se konji potkivaju pa hoce i ona. I po ovom pitanju i po jos hiljadu drugih. Ljudi bez ikakvog znanja i razumevanja izvade iz konteksta neki vid ponasanja sa zapada i zele da ga implementiraju u Srbiji. A ne kapiraju da je na zapadu uredjeno i kompletno "okruzenje" datog problema. Nije dovoljno samo doneti zakon protiv diskriminacije vec treba temaljno razgraniciti sta spada u diskriminaciju a sta ne . Ovako svaka budala moze da te tuzi za diskriminaciju. A sudija nema definisan kriterijum po kome bi sudio. DYNABLASTER, Саша од Москве and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Управо тако. Нечији изглед који је слободно креиран и јавно публикован, имам право да критикујем па и да га назовем наказним. Немам право да на било који начин онемогућавам оног који жели да се тако понаша да то и чини. Зар је то толико тешко да се схвати, да то није дискриминација? Ama brate ja se slazem sa tobom 100 %, ja ne znam ko mi je ogavniji... ovi sto hoce da ih zabranjuju ili oni sto zloupotrevljaju nas koji branimo ta prava u cilju nekog pravnog poretka a ne da jer ih nesto posebno volimo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Nije dovoljno samo doneti zakon protiv diskriminacije vec treba temaljno razgraniciti sta spada u diskriminaciju a sta ne . Ma to je razgranicheno, ova budala preti u prazno Milojkovu, mogu i ja tebe da tuzim sto me diskriminitujes na forumu to ne znaci da ce sud tu tuzbu da uvazi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Да ли је нормално, ако је то истина, а чуо сам да постоји код Обдусмана за људска права (или како се то већ зове) списак израза који се сматрају увредљивим/дискриминаторским, типа "транџа", "педер" и сл? Људи моји, па да ли смо ми нормални? Па куд то води? Ко је тај ко има право да један израз оквалификује као увредљив и где је граница тога? Па ако будемо ишли том логиком, најбоље је да сви људи занеме, да више нема говора. Јефимија Крунић and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Да ли је нормално, ако је то истина, а чуо сам да постоји код Обдусмана за људска права (или како се то већ зове) списак израза који се сматрају увредљивим/дискриминаторским, типа "транџа", "педер" и сл? Људи моји, па да ли смо ми нормални? Па куд то води? Ко је тај ко има право да један израз оквалификује као увредљив и где је граница тога? Па ако будемо ишли том логиком, најбоље је да сви људи занеме, да више нема говора. Па то су тоталне бесмислице... Али, са друге стране, и ми морамо да се навикавамо на разне ствари које нама могу да се упуте на разне начине (речима, сликом итд.). И не само да се навикавамо, него да бранимо право других да то искажу ма колико нам било непријатно. Онда ћемо бити прави. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Да ли је нормално, ако је то истина, а чуо сам да постоји код Обдусмана за људска права (или како се то већ зове) списак израза који се сматрају увредљивим/дискриминаторским, типа "транџа", "педер" и сл? Људи моји, па да ли смо ми нормални? Па куд то води? Ко је тај ко има право да један израз оквалификује као увредљив и где је граница тога? Па ако будемо ишли том логиком, најбоље је да сви људи занеме, да више нема говора. Meni je uvredljivo da mi neko prica kako cu da se izrazavam sve dok mu ne pravim neku stvarnu stetu. Ako ga povredjuju moje reci treba da se obrati psihologu za pomoc jer je isuvise mekan. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Видели смо и овде на форуму да људи подржавају разне законе против псовања, да би законски да забране ”повреду верских осећања” итд. Е па ово је исто то. И читава расправа се на крају сведе на то ко ће да држи пендрек, нико да помисли да склони сам пендрек. Grizzly Adams, Млађони, Александар Милојков and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Да ли је нормално, ако је то истина, а чуо сам да постоји код Обдусмана за људска права (или како се то већ зове) списак израза који се сматрају увредљивим/дискриминаторским, типа "транџа", "педер" и сл? Људи моји, па да ли смо ми нормални? Па куд то води? Ко је тај ко има право да један израз оквалификује као увредљив и где је граница тога? Па ако будемо ишли том логиком, најбоље је да сви људи занеме, да више нема говора. To vodi evropskoj uniji. A jesam ti lepo govorio da to ne valja, pa me nisi sluso (cak si mi pretio banom), evo sad ti je jasnije. Tumaralo. је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Видели смо и овде на форуму да људи подржавају разне законе против псовања, да би законски да забране ”повреду верских осећања” итд. Е па ово је исто то. И читава расправа се на крају сведе на то ко ће да држи пендрек, нико да помисли да склони сам пендрек. BRAVO! Tacno tako, ovo je inditichno zakonu protiv psovanja koji forsiraju braca Rusi. Indietichan princip, drzava forsira ste je normalno a sta nije... sta je moralno a sta nije... Kada bi aleksandar dobio tuzbu zbog ovoga, to bi bilo "Forsiranje morala" jednostavno nije posao drzave da forsira bilo koji moral, da odredjuje ko sme da psuje i gde a ko ne. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука