Jump to content

Radulovic: Vučićeve reforme vode u propast

Оцени ову тему

Препоручена порука

Miskovic trenutno ouopste nije dobijo kaznu. 

Ja na te price uvek se setim jako dobrog teksta Nebojsa Katic. 

http://nkatic.wordpress.com/2013/05/21/tajkuni-i-drzava-kratka-istorijska-lekcija/

I da sve tajkune pohabse, sta onda??? Sve prodati strancima.

Подели на овим сајтовима

Па исто као и претходно - "хапшење тајкуна" је политички популаран потез. Мени стварно није јасно због чега би био ухапшен Мишковић или неко други од њих?

Они су продукт једног времена које је било криминално, а од других грађана (који су се "сналазили" како су знали и умели (а ко није радио нешто "на црно" итд?) разликују се само у томе што су били вештији да ситуацију искористе и направе велику лову. И сада су направили неке фирме, запослили људе, то не треба рушити. Ако неко има конкретне прекршаје (да је некога конкретно повредио, покрао итд.) то се кажњава.

Најбољи лек против тајкуна је либерализација тржишта, регулација, минимална држава - онда ће они морати да се суоче са конкуренцијом коју чине способнији, образованији и паметнији од њих. Ко је од њих заиста способан бизнисмен опстаће, ови остали ће нестати док си рек`о пиксла.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па то је класичан политикантски потез - "јефтини станови" звучи популарно, успут ће "запослити људе", а штета се види тек за десетак година. Зато се политиканти широм света баве сличним стварима.

Проблем треба решавати "са друге стране". У Србији има станова колико `оћеш, само је проблем што људи немају пара да их купе.

Problem je i to sto ovi koji ih imaju ne prodaju ih jer im leba ne jedu ... Kafda bi zveknuli porez na visak stambenog prostora pale bi cene ...

Ovo je druga varijanta, izgradnja stanova a sto je i pokretac celokupne privrede ..

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Најбољи лек против тајкуна је либерализација тржишта, регулација, минимална држава - онда ће они морати да се суоче са конкуренцијом коју чине способнији, образованији и паметнији од њих. Ко је од њих заиста способан бизнисмен опстаће, ови остали ће нестати док си рек`о пиксла.

Ima Austrija mehanizam koji resava ovaj problem a jednostavan je. Poreklo noivca se zove. Hoces firmu da otvaras? Imas pare? Odakle su ti? Papire na sunce pa posle otvaraj sta hoces ...

Подели на овим сајтовима

Ovo je druga varijanta, izgradnja stanova a sto je i pokretac celokupne privrede ..

Koja si ti klasicna komunjara sto se ekonomije tiche. Brate, jel kapiras ti da sve te gluposti sto su te ucili na marksizmu dok si resavao ukrstene reci sa Gajom i Vlajom u klupi odavno ne rade pos'o? 

Problem je i to sto ovi koji ih imaju ne prodaju ih jer im leba ne jedu ... Kafda bi zveknuli porez na visak stambenog prostora pale bi cene ...

Tacno, pale bi cene stanova.... i nista ne bi postigao... nego sto bi oduzeo onima koji nemaju josh vise i presadio kod onih koji imaju i napravio josh vece ekonomsko raslojavanje i to totalno vestacko. :D

uz to bi stvorio verovatno par monopola.

Biki, ti kad bi vodio firmu, ta firma bi bankrotirala za god dana, majke mi moje. :D

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Biki, ti kad bi vodio firmu, ta firma bi bankrotirala za god dana, majke mi moje. :D

Не мора да значи, то су сасвим различите вештине/знања. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Не мора да значи, то су сасвим различите вештине/знања. :)

ako se vodi ovom logikom, propala bi odma.. mada on je pozanat po tome da jedno prica na forumu a drugo radi u zivotu, ne verujem da bi se ovako glupirao kada bi stvarne pare bile u pitanju.... drugo je da teras inat digitalnim ljudima... drugo da se zezas sa svojim parama

Подели на овим сајтовима

Koja si ti klasicna komunjara sto se ekonomije tiche. Brate, jel kapiras ti da sve te gluposti sto su te ucili na marksizmu dok si resavao ukrstene reci sa Gajom i Vlajom u klupi odavno ne rade pos'o? 

E bajo moj, ti da znas ista pocrveneo bi od gluposti koju si odvalio ...

Berluskoni je na primer za vreme svoje vlade ( jedne od nekoliko ) uvodio poreske promene da bi stimulisao stambenu izgradnju i tako oziveo privredu ...

A nije se skolovao u Kumrovcu vec u privatnoj skoli ...

Подели на овим сајтовима

E bajo moj, ti da znas ista pocrveneo bi od gluposti koju si odvalio ...

Koju glupost, t si klasican marksista, kompletnu ekonomiju baziras na centralno planskom sistemu. Privredu bi da uredjujes zabranama, podizanjem i spustanjem poreza da bi obarao i podizao cene. Znaci klasicna marksisticka logika. Sad da li si ti toga svestan ili nisi - to je druga prica.,

Jedna glupost prijatelju je tvoja centgralno planska ideja ekonomske politike.

Pa nama na politickoj ekonomiju gde se radi Kejenz na veliko ne forsiraju takve mere kao nesto dobro koje ti forsiras ovde.

Подели на овим сајтовима

Koju glupost, t si klasican marksista, kompletnu ekonomiju baziras na centralno planskom sistemu. Privredu bi da uredjujes zabranama, podizanjem i spustanjem poreza da bi obarao i podizao cene. Znaci klasicna marksisticka logika. Sad da li si ti toga svestan ili nisi - to je druga prica.,

Jedna glupost prijatelju je tvoja centgralno planska ideja ekonomske politike.

Pa nama na politickoj ekonomiju gde se radi Kejenz na veliko ne forsiraju takve mere kao nesto dobro koje ti forsiras ovde.

Bajo nista ti nisi ukapirao u toj skoli ... Keynes je upravo na izgradnji bazirao privredni razvoj i napredak i na budzetskom finanbsiranju istog ... Zove se new deal u americi ... Izgradnja puteva, brana, seleznica, kuca ....

Подели на овим сајтовима

Bajo nista ti nisi ukapirao u toj skoli ... Keynes je upravo na izgradnji bazirao privredni razvoj i napredak ... Zove se new deal u americi ... Izgradnja puteva, brana, seleznica, kuca ....

Pa keynes je prijatelju puko ko zvecka.... sto se tiche ekonoske teorije.... 

Funkcionise samo u nekim stvarima, da si ti ziv i zdrav, u vecini svoje teorije je pukao, a dosta je i sam priznao da je pogresio... 

Za inflacije i deflacije je dobar i te neke monetarne kontrole, tu njegova logika zavrsava poso.

A za te regulacije privrede.. daleko od toga da to u stvarnosti pruza zeljene rezultate.. 

Posebno je sramotan bio taj deo oko zeleznica, putave, kamiona i transporta u americi. Pitaj Zvonka da ti malo detaljnije objasni sta je tu bilo. Dobio si na kraju monopol kamiondzija, visoku cenu zeleznica i monopol zeleznica i probleme sa aviosaobracajem. Donelo je vise stete nego koristi.

Kao sto rekoh - pitaj zvonka da ti pojasni malo, ako uospte imas sposobnost da saslsuas coveka i ispostuejs misljenje.

O kucama tek necu da pricam.. jel si cuo nekad za Housing Buble?

E to ti je sve posledica genijalnih ekonomskih poteza o kojiam ti pricas.  Ja znam da ti na papiru oni deluju logichno, zato sto ih posmatras izolovano, ali u stvarnosti redovno puknu. 

Подели на овим сајтовима

Pa keynes je prijatelju puko ko zvecka.... sto se tiche ekonoske teorije.... 

To mozda kod vas nekoliko na forumu ... Inace Keynes je baja do j... u ekonomiji ..

Nesto kao Adam Smith ... ili Karl Marks ..

Подели на овим сајтовима

To mozda kod vas nekoliko na forumu ... Inace Keynes je baja do j... u ekonomiji ..

Jok buraz,  Keynes ima debelu kritiku, dosta je teorija puklo u praksi itd.... bas taj primer o Americi koji si naveo je katastrofa ispao. Uzmi prati malo pre nego sto lupis "vas nekoliko na forumu" mnogo ekonomista kritikuje danas Keynesove metode. Googleit uostalom - ako mi ne verujes. 

Da je znacajna lichnost u ekonomiji jeste, al da je baja do j... pa tesko.. Friedman (ciju ekonomsku pricu ja teram) je mnogo veci baja. 

Ali autoritet nije bitan, Keynes kao i svi drugi ekonomisti ima proverene teorije koje su ili pukle ili prosle. A te koje ti forisras su uglavnom popucale debelo. 

Подели на овим сајтовима

Jok buraz,  Keynes ima debelu kritiku, dosta je teorija puklo u praksi itd.... bas taj primer o Americi koji si naveo je katastrofa ispao. 

:))  :))  :))  :))  :))

Kakva katastrofa? Najveca ekonomija na svetu? Jel to ta katastrofa?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...