Jump to content

Класична музика :)

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 2 months later...
  • Одговори 1.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 5.7.2017. at 20:06, Trifke рече

A tvoje sviranje ne zanima me profesorka? Ja sam bio mozda 13 ili 14 godina kada sam ovo prvi put cuo i odmah mi se prilepilo za srce. Trazio sam sta je to i saznao i tako usao u svet klasicne muzike! :)

Готово идентично искуство! Невероватно :). Само што сам ја био годину-две старији, прва средње! Небитно, последице су исте, Богу хвала. :)

Не сећам се ко је издао плочу (мислим Југотон) , али омот има да памтим до краја живота

image.png

Жив био брате :skidamkapu:, лепо ми је било кад сам прочитао ову твоју поруку. :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Свиђа ми се 1

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • 6 months later...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Mali deo sa koncerta nase Muzicke gimnazije od pre neki dan - "Ave verum", Karla Dzenkinsa... :)

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...