Jump to content

Класична музика :)

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 1.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

:smiley:

Bez klasične ne bi bilo ni pop ili rock muzike.

Imao sam na vikipediji negde listu prerađene, odnosno preuzete ili adaptirane klasične muzike u popularnoj muzici (rock, pop itd.), ali sad ne mogu da nađem.. Možda će ovo malo da posluži...

Na primer:

Beatles

All You Need Is Love (1967)

Johann Sebastian Bach

Two Part Invention in F Major

http://www.autenrieths.de/ftp/cover.txt

Стенли Кјубрик је у свим својим филмовима био опчињен класичном музиком.

У ''Одисеји'2001'' је користио дела Јохана и Рихарда Штрауса и Арама Хачатуријана.

Kubrick je jednom izjavio da je priča o potrazi za monolitom zapravo alegorija o potrazi za Bogom.

2001 A Space Odyssey Opening

Подели на овим сајтовима

http://www.youtube.com/watch?v=2LD1e1BniKw&feature=PlayList&p=B4855F6849267636&index=3

Иначе, претеча и савременик Вивалдија...творац чувених Соната за виолину Ла Фолиа и Ђавољи трилер. Волим његова Кончерта Гроса ( у преводу велики концерти), зато што се тада, у тој форми, нетипично за то доба шири музички састав. (Данас као омањи, камерни оркестар). Корели је био црквени композитор, ко и Вивлди. Даклем, све извођено у црквама  0104_cheesy

Предходно дело је једна од Соната за виолину...Волфи, никако да нађем Ђавољи трилер, назван касније тако због тежине извођења (дупли трилери на виолини). Да ми чистунци не замере, сам Корели је причао како је уснуо самог нечастивог како седи на ивици његовог кревета  и свира дотичну сонату...коју је записао чим је устао.

Da se nisi malo prešla?..Tartini je komponovao "Djavolji triler", a ne Koreli..Sorry..

"Μακαριοι εστε οταν ονιδισωσιν υμας, και διωξωσι και ειποσι παν πονηρον ριμα καθ υμων ψευδομενοι ενεκεν εμου.Χαιρετε και αγαλλιασθε, οτι ο μισθος υμον πολυς εν τοις ουρανοις"!!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...