мирођија Написано Март 22, 2010 Пријави Подели Написано Март 22, 2010 То је уобичајени начин певања тог доба. За то су им служили кастрати. Данас нико не може да изведе те арије, односно, ретко ко, па изазивају чуђење. Има и онај француз, не знам му име, то су данас. тзв колоратурни тенори. Имала сам ја друга у музичкој, имао је природно такав глас, али овде није могао да се школује, то су посебне катедере у иностранству. Музика и извођење су заиста супер, само ме није асоцирало на кастрате, јер је женски глас, али када сам поново слушала, видим да је то та врста музике заиста. Хвала Оља! 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Март 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 22, 2010 0205_whistling Извођење је изврсно, али нажалост није мушки глас. Покушаћу да нађем оног француза, није кастрат, наравно, али он негује слично певање. Данас су ове арије готово заборављене, могу се чути у филму "Фаринели". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Март 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 22, 2010 Или ово, још боље Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Март 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 22, 2010 Такве арије можемо наћи код Вивалдија и Хендла. Пошлушај прелепу арију из тог доба. У то време жене се нису појављивале на позорници. Такве улоге су певали дечаци, касније кастрати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 I. Vivaldi: Juditha triumphans, Symphony / Andrea Marcon Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Antonio Vivaldi - Juditha Triumphans RV644 - Ouverture & Chorus Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Март 27, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 0409_feel 0409_feel Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Март 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 28, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 ovo nije humano... šubert je totalno otkačen...a rekli mu da ne ume da piše simfonije pojačajte Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 a ovo...... valja l' ova Schubert: Symphony No. 5 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Март 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 28, 2010 Davno nisam slušala ovu sinfoniju. Iskreno da ti kažem jedino ona mi se i dopada...teleman ti se sviđa? Nisam našla dobro izvođenje na flauti, tako je u originalu, ovo je pikolo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 teleman je tek likčina....sam se obrazovao muzički.... 0205_whistling 0205_whistling ima dosta sličnosti sa bahom ponekad.... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Март 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 28, 2010 teleman je tek likčina....sam se obrazovao muzički.... joooj ima dosta sličnosti sa bahom ponekad.... Укрштени Вивалди и Бах...сјајан је! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука