Млађони Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 ti si milosavljevicu malo ogranicen covijek, gledas stvari povrsno, hvatas se za suplje argumente, prvo si dozivio da sam ja reko da je porez 75 % a ja govorio sta sitem uzima sebi, Приајтељу, ја сам ти мало пре бројкама објаснио да систем себи од тебе узима до 40 % у врх главе. Не знам шта даље причаш Дакле узима ти око 10 % пореза на приход... ако обрћеш онолико колико кажеш Узима ти осигурања и нешто папирологије. И то је то што систем узима теби. То што је теби комлет расхода 75 % то није нешто што ти је систем одузео. ti si milosavljevicu malo ogranicen covijek, gledas stvari povrsno, hvatas se za suplje argumente, Нисам ја ограничен човек него сам јасан и прецизан, не волим то околисање и коришћење погрешних термина, јер тако свака шуша у кафани може да прича причу. ДАкле јасно, прецизно, и тачно. Све остало је за литар литар, и кафану. jadan mali preduzetnik koji radi po sistemu,sreca pa u njemackoj njih 99 % ne rade po sistemu Нигде људи не раде по систему 100 %, јер су системи створени да пљачакају љиде. То ти је "социјализам" и оно што ти браниш.. нукеларке, јака држава... али опет тај систем у немачкој где доста људи не ради по систему је либеларнији систем нег осистем у србији.... Е замисли да је још либеларнији колико би људи просперирали. Проблем је што ти уопште не разумеш како макроекономска правила функционишу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 И то је то што систем узима теби. То што је теби комлет расхода 75 % ne, meni nestaje 75 % prihoda ako cu raditi sve legalno na tu malu sumu od 5000 prihoda mjesecno o tome ja pricam, ne pominjem komplet rashode uospte pa tu imas svega i svacega to nisam uopste ni pominjao, nego reci ti meni kome ja to dajem tih 75 % ako ne sistemu akd bi radio legalno? kazes sistemu dajem 40 % kome dajem onih 35 % vanzemaljcima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Нигде људи не раде по систему 100 %, јер су системи створени да пљачакају љиде. То ти је "социјализам" и оно што ти браниш.. нукеларке, јака држава... али опет тај систем у немачкој где доста људи не ради по систему је либеларнији систем нег осистем у србији.... Е замисли да је још либеларнији колико би људи просперирали. Проблем је што ти уопште не разумеш како макроекономска правила функционишу. maloprije si mene napadao kako je meni sistem omogucio da lijepo zaradjujem a sad govoris i ti protiv sistema i onda dodje aquilius pa pominje neko istinoljublje carevi ste , nema vas na daleko Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Када се каже "узима ти систем" то је оно што ти немачка држава узима од прихода. nije tacno da je samo to neg i ono sto ti sistem naturi da je obavezno poput recimo ovog drugog osiguiranja, pa ti naturi da ne mozes sam sebi biti knjigovodja nego moras imati pravoga sa licencom koji dere i slicne stvari.... ti tu samo pominjes porez na godisnji dohodak, on je meni kazes 20 % ja sam cak i manje rekao cini mi se 15% , imas jos i 19 % pdv na prihod jer se on obracunava bruto, na rashode ti se vraca al moras dokazati , dokumentovati svaki rashod, znaci samo porezi mi pola uzmu plus ovo ostalo oko 25% to nisu porezi al su stavri koje ti sistem natura Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 plus sistem tu nije stao, on oporezuje i radnike takodjer, i to je uspostavio poreske klase, recimo klasa 5 je najgora, to je za ljude koji su samci, njih deru sa 60% od plate im uzimaju, najbolja je klasa 2 ja mislim, to su ovi sto imaju 3 ili vise djece njima se uzima 30%, lijep sistem, nema ko sta da kaze protiv njega.... naravno postoje minimalne sume u koej ne smiju da diraju, pa onda imas situaciju da ljudi nece da rade prekovremeno , jer im je plata tacno u evro izlazi , ako zarade 1 evro vise, odrace im porez platu, koncentracioni logor od sistema Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 ne, meni nestaje 75 % prihoda ako cu raditi sve legalno na tu malu sumu od 5000 prihoda mjesecno o tome ja pricam, ne pominjem komplet rashode uospte pa tu imas svega i svacega to nisam uopste ni pominjao, nego reci ti meni kome ja to dajem tih 75 % ako ne sistemu akd bi radio legalno? kazes sistemu dajem 40 % kome dajem onih 35 % vanzemaljcima? Чекај, јел си ти свестан шта ти мени причаш? . Ајде молим те... напиши ми један твој биланс стања. шта си уложио, колико си пореза морао да платиш колико осигурања, колико си зарадио и колики је билнас на крају на који ти иде порез на приход... па да видимо тачно шта си ти дао и колико немачкој држави.. Не теориши ми више и не причај приче, него лепо бројке на сунце... тако ће да се види ко је овде луд ко кога врећа а ко продаје приче. ево воде си ми рекао: ja sam cak i manje rekao cini mi se 15% , imas jos i 19 % pdv na prihod jer se on obracunava bruto, na rashode ti se vraca al moras dokazati , dokumentovati svaki rashod, znaci samo porezi mi pola uzmu plus ovo ostalo oko 25% to nisu porezi al su stavri koje ti sistem natura Значи имаш 15 % на приход... 19 % пдв.. то ти је 25 % оде на порезе. А ти кажеш да ти оде око 75 % на све намете и бирократију. Значи ти сад мени кажеш да ти 50 % осталих прихода оде на осигурање и књиговођу!? И испаде ти радиш за 25 % од 7 000 евра што је .... 1600 евра? И од тога стан 900 евра.... остаје ти 700 евра.,, Па ти пријатељу у београду у кафићу можеш да зарадиш четристо... чекај бре кога ти фолираш овде? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Чекај, јел си ти свестан шта ти мени причаш? . Ајде молим те... напиши ми један твој биланс стања. шта си уложио, колико си пореза морао да платиш колико осигурања, колико си зарадио и колики је билнас на крају на који ти иде порез на приход... па да видимо тачно шта си ти дао и колико немачкој држави.. Не теориши ми више и не причај приче, него лепо бројке на сунце... тако ће да се види ко је овде луд ко кога врећа а ко продаје приче. da ti ne bi ja davao moje podatke o poslu, na forumu, jes ti lud, ja sma tebi napisao dovoljno, a ti ako ne mozes shvatiti da kad platis sve rashode i ostane ti prihod od 5000, da ce ti 75% tog prihoda otiici iz tvojih ruku kao i da ga nemas neec ti pomoci nista da ti dam, ti ces opet tupiti neku svoju ludoriju.. .uz to porez na dohodak se racuna u decembru sve i da hocu da ti dam , ne mogu, sve i da pisem racune u tolikom broju da bi me obuhvatio taj porez Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 plus sistem tu nije stao, on oporezuje i radnike takodjer, i to je uspostavio poreske klase, recimo klasa 5 je najgora, to je za ljude koji su samci, njih deru sa 60% od plate im uzimaju, Не. http://www.cfe-eutax.org/taxation/personal-income-tax/germany Има табела, самац плаћа 0 % пореза на приход до 7000 евра од 7 до 50 000 се плаћа 15 % пореза итд тако прогресивно скаче... Нико не узима самцу 60 & од плате не причај неистине... Ја се просто после ових твоји прича запитам да ли си уопште у немачкој... da ti ne bi ja davao moje podatke o poslu, na forumu, jes ti lud, ja sma tebi napisao dovoljno, a ti ako ne mozes shvatiti da kad platis sve rashode i ostane ti prihod od 5000, da ce ti 75% tog prihoda otiici iz tvojih ruku kao i da ga nemas neec ti pomoci nista da ti dam, ti ces opet tupiti neku svoju ludoriju тако сам и мислио, лажеш или си се заплео у сопственим причама, па не смеш да напишеш, ни најобичније бројке....ал зато можеш да просупаш причу како западни систем не ваља и како ти немачка држава отима 75 % пореза...чисто да би истерао своју идеологију.. исто ко и остали западњаци којима либеларизма на западу не ваља они би у србији која већ има мање либеларизма него на западу - још мање. класична - недоследност. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Не. http://www.cfe-eutax...ome-tax/germany Има табела, самац плаћа 0 % пореза на приход до 7000 евра од 7 до 50 000 се плаћа 15 % пореза итд тако прогресивно скаче... Нико не узима самцу 60 & од плате не причај неистине... Ја се просто после ових твоји прича запитам да ли си уопште у немачкој... pitaj nekog administratora odakle mi ip adresa, pa ces znati dje sam al onda ces ispasti sam sebi konjina.... ja znam sta ljudi govore ovdje koliko dobijaju od svoje bruto plate, sutra cu da provjerim koliko skidaju pa cu da napisem, ne znam ni sta im skida, jedan porez ili ima jos neki drugi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Значи имаш 15 % на приход... 19 % пдв.. то ти је 25 % оде на порезе kad zbrojis 19 i 15(a sam si ustanovio da nije 15 neg je vise 20 je) pa dobijes 25, onda je ovih 50 % za osiguranja i premalo, sta drugoi ja da ti kazem, vidis da nisi normalan.... pdv ti se obracunava odma na komplet , s tim da mozes traziti natrag za rashode, al to ti nije nista jer ti se rashodi stalno vrte u krug pa ono sto si dobio natrag (tek na kraju godine) opet guras u druge rashode sa novim pdv i tako u krug, al ti od prihoda niko ne vraca pdv Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 тако сам и мислио, лажеш или си се заплео у сопственим причама, па не смеш да напишеш, ни најобичније бројке a to si utvrdio jer necu da ti pisem kako radim, to su moji privatni podatci, ne pada mi na pamet da ih tebi govorim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 a to si utvrdio jer necu da ti pisem kako radim, to su moji privatni podatci, ne pada mi na pamet da ih tebi govorim Ма немој? Ал ти зато није приватни податак да ти јадном теби немачка држацва узима 75 % прихода, чим сам ти реко да ти је тамо систем бољи, па ти брже боље да измислиш нешто да ме демантујеш? kad zbrojis 19 i 15(a sam si ustanovio da nije 15 neg je vise 20 je) pa dobijes 25, onda je ovih 50 % za osiguranja i premalo, sta drugoi ja da ti kazem, vidis da nisi normalan.... Тачно, направио сам грешку. САмо не знам што ти уопште рачунаш пдв... пдв је нешто што плаћају купци а не проуизвођачи. Нормалан сам ја савршено него ти овде ништа не умеш да кажеш јасно и прецизно.. .. што је нормалано јер ни сам ниси сигуран у оно што пшричаш, већ си лупио неку бројку па се сад поломи да је докажеш.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 A stvarno, sto si otiso u Nemcku bre Kordun? Sta fali Rusiji? To je jedna velicanstvena zemlja, veruj mi, ne znam sto si tolko zapeo za taj zapad, kad imas drzavu koja nam je i prijatelj i duhovni vodja i sve (sveeeeee) stvarni mi nisi jasan? Evo ja na primer... ja sam ti evropejac, isto ko Mladja. NI u ludilu me ne bi naterao da odem u rusiju da radim... A ti si smeska od coveka... umesto da priznas ovo sto te mladja raskrinkao ti izmsiljas fore tipa "ja im varam sistem pa zato ostajem" znas kolko sam se smejao za to? Ostajes bratac jer ti mnogo slatko tamo... milinka ti neka ali i pak osecas da si izdao sopstvene principe. I tu ulazi ZRU kao fantastican katalizator komplekasa. Dodjes izdivljas se ne evropu izjavis ljubav rusiji i mirna podsvest moze mirno da se vrati bivanju integralnog dela sistema koji upravo "prezires" (ono kao satro, fore i to...) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 11, 2014 Пријави Подели Написано Јун 11, 2014 Ајде лепо да вас двојица размените место боравка. Где је један стао други нека продужи, и обрнуто. И миран форум. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука