jermel Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 1. Mojsijeva, glava 17 Од мене ево завјет мој с тобом да ћеш бити отац многим народима. 2. Mojsijeva, glava 4 То учини, рече Господ, да вјерују да ти се јавио Господ Бог отаца њиховијех, Бог Аврамов, Бог Исаков и Бог Јаковљев. Jovan, glava 7 Мојсеј вам је дао обрезање, не што је оно од Мојсеја, него од отаца, и у суботу обрезујете човјека.слаже се, јер Господ говори о Оцу небеском, о Богу поред кога и изнад кога нема других Отаца богова... треба видети то у вези са оним - ко љуби више мајку или оца свога од мене, није мене достојан... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Hvala.Ovo ću imati na umu u sledećem razgovoru sa sektašima jer njima kao argument da se svešetenik ne zove"oče" služe ove reči Hrista iz jevandjelja po Mateju 23;9. Njima je to jedan od mnogobrojnih načina da odvlače od sveštenika i od Crkve. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 1, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Да ли си до сада имао разговоре са секташима? Ова питања углавном покрећу јеховини сведоци али и суботари. Није ни чудо, јеховини сведоци су скуп свих осуђених јереси на Васељенским саборима, ни једну нису изоставили. Мали предлог је да и не улазиш са њима у расправу јер они ваде цитате из контекста не би ли изгурали своју причу, а ако не познајеш одлично Свето Писмо неће уопште бити лако са њима разговарати. Они никако да схвате да је Свето Писмо у Цркви а не Црква у Светом Писму. poelbuster је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Да ли си до сада имао разговоре са секташима? Ова питања углавном покрећу јеховини сведоци али и суботари. Није ни чудо, јеховини сведоци су скуп свих осуђених јереси на Васељенским саборима, ни једну нису изоставили. Мали предлог је да и не улазиш са њима у расправу јер они ваде цитате из контекста не би ли изгурали своју причу, а ако не познајеш одлично Свето Писмо неће уопште бити лако са њима разговарати. Они никако да схвате да је Свето Писмо у Цркви а не Црква у Светом Писму. Imao sam problem.Bio sam pre 15 godina pod njihovim"dejstvom"(mislim na J.svedoke)nikad nisam postao kršteni svedok,hvala Gospodu,ali su uspeli da mi nametnu neke stavove i da me udalje od Crkve.Ostavio sam njihova učenja i prestao ići na sastanke,ali posle nisam imao isti odnos prema Crkvi kao pre toga...Eto,tih 15 godina sam lutao,ispitivao različite religije,slavio sam slavu i išao u Crkvu sve te godine,ali nikad onako iskreno... Sad sam na putu pokajanja.Počeo sam veliki post,molim se,planiram da se ispovedim i pričesti.Samo ne znam baš sva pravila,kako i kojim redom bi bilo najbolje da sve uradim.Dobrodošao bi mi savet i pomoć po tom pitanju. poelbuster је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 1, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Да, осети се то по питањима које постављаш. Свакако, добродошао на форум zru где можеш доста тога сазнати и упознати се са људима. Такође једна препорука: Добро је да упознаш Твог парохијског свештеника и са њим поразговараш о проблемима које си имао потражиш од њега пастирски савет. Такође, веома је лепо што си се одлучио на пост и на Причешће. Православна Црква је евхаристична, причасна. Без тога и нема Цркве. Жив био. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Да, осети се то по питањима које постављаш. Свакако, добродошао на форум zru где можеш доста тога сазнати и упознати се са људима. Такође једна препорука: Добро је да упознаш Твог парохијског свештеника и са њим поразговараш о проблемима које си имао потражиш од њега пастирски савет. Такође, веома је лепо што си се одлучио на пост и на Причешће. Православна Црква је евхаристична, причасна. Без тога и нема Цркве. Жив био. Hvala puno. Moje namere su zaista iskrene.Verujem od kako znam za sebe.Tražio sam Boga ceo svoj život,a nisam shvatao da je on tu,u Crkvi tradicije kojoj pripadam.Nadam se da je to traženje prošlost.Vraćam se svojoj veri i svojoj Crkvi.Ja sam čak želeo upisati bogosloviju kad su me sektaši zgrabili i odvratili od te namere.Eto koliko je zli opasan kad se otpadne od vere.Za školu je sada kasno ali za ispovedanje vere nije.Samo mi je problem zbog verovatno tog pogubnog delovanja sektaša na mene da odem do sveštenika i ispovedim se i kažem sve ovo.Možda zato što je mladji od mene...ne znam,ali molim se da mi Gospod da snage za to i znam da će molitva biti uslišena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 1, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Слава Богу. Добро је да си овде, али то заиста и најискреније мислим. Овде ћеш свакако увек бити упућен на свопг свештеника и на своју цркву где живиш. Никада то не треба заобилазити. Твој свештеник је Твој пастир постављен од Цркве. Gaša је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mrvica ex SANJA Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Neverovatno je koliko dugo učenja JS ostaju u ljudskom umu. Njihova propaganda je toliko agresivna da čovek nikako ne može da se izvuče od tih učenja, čak i kada ode od njih i prikloni se pravoslavlju. Neko je ovde jednom napisao da oni bukvalno kodiraju ljude. I ja sam bila Jehovin svedok, i to kršten (da se ne ponavljam jer sam dosta pisala o tome na forumu). Mogu samo da kažem da sam se konačno oslobodila sumnji po pitanju pravoslavlja. Trebalo je vremena za tako nešto jer ipak, kada godinama posećuješ njihove sastanke, to se ne može desiti preko noći. Jedan od načina da se oslobodiš tog štetnog uticaja jeste molitva Bogu, post, ispovest i pričešće. I ne samo to- čitaj o njima da bi mogao da se uveriš u njihove laži. Ovde na forumu imaš odličan video gde se pominju sve njihove laži i pogrešna učenja, počev od proročanstava o kraju sveta koja se nikada nisu ispunila. Dakle, pručavaj pravoslavnu veru i istovremeno čitaj o JS, upoznaj se bolje sa njihovim lažnim učenjima i onda će ti vera biti sve jača i jača, a sumnje sve manje. Izvinjavam se ako je ovo bilo off topic. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mrvica ex SANJA Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Video je postavljen na 32. strani na temi "Jehovini svedoci." Obavezno ga pogledaj. Još jednom se izvinjavam na off topicu. Gaša је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Децембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2011 Slava Bogu. Mrvice pogledaću video. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 :0203_cool: ИгорМ and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aleksandar Petrovic pb83 Написано Мај 22, 2015 Пријави Подели Написано Мај 22, 2015 Pomaze Bog Oce ,u selima Raske oblasti postoji ,da kazem obicaj ,da se cuvaju stvari pokojnika ,ja licno mislim da to nije ispravno interesuje me vase misljenje o tome. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука