Снежана Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 to je ton koji je nedostajao Slavuj na grani radosno klice u pozdrav Suncu цвркуће комадић сунца На трептај до очаја замириса ми цимет Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 @@Adelaida, пази, постоје правила за ове песме - осим што их пишемо заједно - прва строфа је од три стиха, друга је од два. И кад довршиш нечију претходну, ти почнеш следећу - чисто да ти укратко препричам јер сам и сама била заборавила па сам сад прочитала поново, хајд` сад - пробај да уклопиш свој одговор 8086.gif Да ли стих мора да има одређен број речи? Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 Славуј на грани радосно кличе у поздрав сунцу На зиду гуштер због облака стрепи Промрзлих ногу и влажног ока скакуће врабац по снегу Дуња је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 @@Adelaida, сад је добро само боље одвој целине претходне песме од следеће. @@Давор73, да, тако како си рекао. @@Снежана, није неопходно јер се и онако губе преводом, требало би да сваки стих има одређен број слогова а не речи, грубо речено: прва строфа да се састоји од стихова који су краћи - дужи - краћи (има их три), а друга од стихова који су дужи - дужи (има их два). Снежана and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 На трептај до очаја замириса ми цимет до очаја или од очаја заборавих где сам кренула Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 Ух мало касним...( На трептај од очаја замириса ми цимет. Зашто и невоља не прође с њим.. Снежана and Јелина је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 @@Adelaida, сад је добро само боље одвој целине претходне песме од следеће. @@Давор73, да, тако како си рекао. @@Снежана, није неопходно јер се и онако губе преводом, требало би да сваки стих има одређен број слогова а не речи, грубо речено: прва строфа да се састоји од стихова који су краћи - дужи - краћи (има их три), а друга од стихова који су дужи - дужи (има их два). Хвала Давор73 and Јелина је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 Нек сад иде Даворов почетак ........... не вреди............ мешамо се........ Снежана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 Опет касним преко моба кад куцкам. Одустајем за вечерас..:-( Јелина and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 Промрзлих ногу и влажног ока скакуће врабац по снегу или ја тако видим његову лаку разиграност То што други мислим да ми стварају грешим јер Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 То што други мислим да ми стварају грешим јер обићи ћу нешто живље и болније од живота Дуња је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 Опет касним преко моба кад куцкам. Одустајем за вечерас..:-( пази каква лепа ситуација - тркамо се са песмама (на теми која је месецима чамила), јесте преко телефона незгодно, али слободно куцкај - па са чим се уклопиш Давор73 and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Децембар 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 једног ћу дана са сунцем на леђима и срцем на штапу обићи нешто живље и болније од живота Ово би требало мало другачије. Прво завршиш претходну песму са своја два стиха а онда започнеш нову са три. Ками-но-ку треба да буде и почетни део и целина за себе (тако је хаику и настао). Друга два стиха га само употпуњују али најбољи је онда ако може да се сматра и као заокружена целина. Снежана and Јелина је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 @, ево - нешто је исправљено, нешто ће тек бити Иван Ивковић and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2014 једног ћу дана са сунцем на леђима и срцем на штапу Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука