gane Написано Март 3, 2010 Пријави Подели Написано Март 3, 2010 У људима које не познајемо видимо сами себе! Сви ти који на блудан начин тумаче ову слику ,више говоре о себи него о владици, јер чистима је све чисто! Сви би они врло радо омастили брке са овом лепотицом,тако да једино доказују колики су лицемери! А шта је ту лицемерно?Тако свако може да изрази сумњу да постоје и неки чистунци двојног морала,без конкретних доказа,онако,паушално,као и ово -лицемрно-! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 3, 2010 Пријави Подели Написано Март 3, 2010 У људима које не познајемо видимо сами себе! Сви ти који на блудан начин тумаче ову слику ,више говоре о себи него о владици, јер чистима је све чисто! Сви би они врло радо омастили брке са овом лепотицом,тако да једино доказују колики су лицемери! А шта је ту лицемерно?Тако свако може да изрази сумњу да постоје и неки чистунци двојног морала,без конкретних доказа,онако,паушално,као и ово -лицемрно-! Како оно беше објаснио и поделио старац Пајсије Светогорац-људи муве ,људи пчеле Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Март 3, 2010 Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Има их разних...препознаће се,мада генерално-хомосапиенс није бесполно биће... "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 3, 2010 Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Једном приликом код старца Порфирија дођоше неке жене неприкладно одевене! Неки око старца хтедоше да их укоре и наруже али старац им није дозволио ,већ их је примио и са њима разговарао. После им је објаснио да оне још увек немају односно не познају Христа,а да су биле изгрђене и прекорене вероватно се више не би појавиле а ни Христа спознале! Старац Порфирије је духовни отац нашег владике Иринеја,а ово сам прочитао у књизи коју је издао +Иринеј,тако да верујем да се он руководи овом старчевом поуком! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Март 3, 2010 Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Руководи се ониме што сматра за добро,сигуран сам...али одосмо од теме... http://www.nin.co.yu/arhiva/2425/2.html "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 3, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 3, 2010 Тема је озбиљна,мој коментар такође,а могућих значења још више.Заиста га нисам разумео одмах. А кад смо тога што народ гунђа,има у свему делова истине.Није моје д акажем,али да пробам овако- не можемо променити народ,а да му се прилагоди ,не би шкодило,ни Цркви ни народу.Даље не бих,отићи ћемо предалеко а и није везано за тему! Да треба се држати теме, а она је "дијалог са сваким". Ево, дијалог можемо водити и са лепотицама и са муслиманима и са сељацима који продају своје производе на пијаци, и са научницима... ма са свима докле год се цени Божија икона у човеку.То што на интернету разни медији (што светски што парацрквени) гледају и даље Цркву као скуп смушених попова и залуђених верника је њихов проблем. Искрено, верујем да смо са нашим сајтом у многоме пробили ту блокаду која постоји, која је заправо велика провалија која раздваја. Ми јесмо СО ове земље и не смемо обљутавити и Цркву приближити свакоме, јер је најпре Господ учинио такву снисходљивост- икономију и то до најстрашније смрти- на Крсту. Не треба се ни саблажњивати сликама које смо имали прилике да гледамо на Косову, нити било које друге. То треба прихватити као нешто што се дешава у Цркви и порадити на томе да се ствари реше. Лажни пуританизам је велика препрека да људи приђу Цркви. Погледајте само какав је био старац Порфирије Кавсокаливит! Како је само тај човек у свакоме видео Бога, па макар тај био хипик, блудница или политичар. Но, онај који је чист сам у другима све види чисто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука