Jump to content

punk, hard-core, ska, i mozda poneki oi!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Evo da se pridruži još jedan panker/skanker (mada sam već neko vreme „lapsed“) 4chsmu1

http://www.youtube.com/watch?v=SHm_tmdOYjo

Најбољи бизнис је отварање фабрике која производи позитивне мисли (авва Пајсије Светогорац)

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...
  • 1 year later...
  • 4 weeks later...

Zaista me čudi da niko od naših forumaša nikada nije pomenuo u svojim muzičkim porukama, jedan od najrevolucionarnijih ako ne i najrevolucionarniji pravac u muzici kao što je PUNK.

Ima dosta metalaca, računajući i našeg vrlog oca Iveka, ali se zaboravlja da je metal samo svojevrsni isprdak punka.

Ako ćemo pravo, punk je sahranio samog sebe, jer je nedovoljno bio jak da bi punkersku ideologiju i filozofiju vezao za muziku, a mogao je toliko toga. Naravno da je istina da "punk's not dead", ali je istina i da nikada neće biti ono što je bio.

Svi nekadašnji punkeri su sada u nekim drugim muzičkim pravcima, i tek povremeno podsećanje im vrati osmeh na lice.

Punk je mogao biti i revolucija u pravom smislu, samo da su mu nekadašnji vlastodršci stegli još više jaram. Umesto toga oni su olabavili, a to je dovelo do urušavanja, defetizma, bahanalija, droge i svega što je viđeno još od pada Rimskog carstva.

Ja sam punk živeo, ali ne kao deo muzičke scene, već kao deo ideološkog kružoka, koji je stremio Bakunjinu.

Glavni krivac za urušavanje našeg muzičko-političkog kružoka bile su žene. Iz nekog razloga bili smo zanimljivi, a vrlo brzo su i one postale još zanimljivije od politike i muzike. Kompleks Joko Ono je bio neumoljiv.

Da bih one mlađe koji nikad nisu ni čuli za Punk, a one starije koji su se smejali na Punk, podsetio šta znači revolucija i "konstruktivna" anarhija, otvaram ovu temu.

Poštujem svaku muziku i volim gotovo sve da čujem, ali nijedna muzika nije bila pokret kao što je bio Punk. Možda donekle Hipi, koji je sušta suprotnost.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Domaća punk scena je uvek bila zanimljiva, a kao najprepoznatljivije i najdoslednije, izdvajam PP

Legendarni profesor Čonta. Mogao bih da gledam ovo stalno. 

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...