коЖељ њацИ Написано Јануар 30, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2010 На фејсбукви пре неког времена, кад је устоличен нови патрија, покрене се код једног корисника на његовом зиду прича о достојности новог патрије Иринеја с обзиром на његову изјаву о доласку папонија у Србистан. И по старом добром обичају отидем ја тамо мало нако нешто да рекнем, бат оћеш, сви али листом сви који су учествовали на тој теми-расправи закључују како је то издаја Цркве тј. православља. После мојих млогих и дугих објашњенија, видим ништа се не мења. Реко идемо на другу игру, ајд да видим реално ко је од свих ових црквен човек , кад већ толико познају каноне, да видим ко заиста иде у Цркву и верује у Бога. После врло кратке расправе од њих 20-ак остаде само један који иде у Цркву, али и он на крају изјави да ће напустити Цркву ако се "ово стање " у Цркви вако настави , јел. klapklap Један рече да је атеиста, други да га баш брига, трећем заправо сметају аудији у возном парку патријаршије, четврти је љут на вероучитеља, пети пита шта је то причешће... Па реко људи с којим правом ви сад солите памет нашем патрији а у Цркву нисте ни завирили? А јесмо , јесмо , како да нисмо- одговарају они- и онда креће оно , били смо на крштењу , на паљењу бадњака, на венчању, био поп код нас за славу...ко да мора ићи човек у Цркву да би био православац и тако даље... Да то је интересантно код овог народа Српског ( ваљда је тако и код других народ нем појма) , у Цркву не идемо, али знамо ми вас попове. Но добро, него ја био убеђен да је барем њих троје из Цркве, кад оно само један, а расправа жестока, као на ихтусу-све у знаку одбране православља. Заправо ово су само навијачи за православље, али у утакмици не учествују, а ја мислео да су то репрезентативци. Питам се колико је само таквих који преко нета навијају за Цркву а да у Цркву нису ни завирили. То најбоље можемо видети по овим нашим анкетама , кад питамо нешто конкретно а добијамо резултате као да смо анкету спровели у САД-у . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 30, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2010 брате одустани на време, нема у бесу разума. гледај да неког извучеш за рукав ако има неког вољног, и беж оданле. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јануар 30, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 30, 2010 ????? ???????? ?? ?????, ???? ? ???? ??????. ?????? ?? ????? ??????? ?? ????? ??? ??? ????? ??????, ? ??? ??????. ?? ???? ????? ??????? ? ???? , ???? ?? ??, ????? ??? ? ?? ??92 ?? ?? ????? ??????, ???? ??????????? ?? ?? ?????? ??? "????????????" ??????????????? ( ??? ???????? ???? ?????? ?? ????????? ? ??????? 0104_cheesy ) ????????? ??????????? ? ?? ??????? ???? ?????? ?? ????????????. ?? ?? ??? ??????????? ???????? ?? ???????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 30, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2010 ????? ???????? ?? ?????, ???? ? ???? ??????. ?????? ?? ????? ??????? ?? ????? ??? ??? ????? ??????, ? ??? ??????. ?? ???? ????? ??????? ? ???? , ???? ?? ??, ????? ??? ? ?? ??92 ?? ?? ????? ??????, ???? ??????????? ?? ?? ?????? ??? "????????????" ??????????????? ( ??? ???????? ???? ?????? ?? ????????? ? ??????? 0104_cheesy ) ????????? ??????????? ? ?? ??????? ???? ?????? ?? ????????????. ?? ?? ??? ??????????? ???????? ?? ???????. ??????, ???? ?? ?? ?????.???? ?? ???? ????? ?? ?? ?????? ? ?? ?? ?????, ? ??? ??? ?? ?? ????????, ???? ??? ???? ?????, ????? ?? ????????? ? ???? ????? ... ?? ?? ?? ????? ?? ??? ?? ?? ???? ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јануар 30, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2010 Често и без посебне намјере у причи са пријатељима, познаницима, родбином уђем у разговор о православљу. Најчешће почне - немој ти толико да идеш у цркву, ниједно претјеривање није добро итд. Ако их питам за било шта везано за Литургију или нашу вјеру уопште - немају појма, али тачно знају какви су попови и владике. Не бих да понављам коментаре, јер их се гнушам. Сви до једног себе називају православцима, а о православљу немају везе. Једно вријеме сам покушавала да им објасним, па кад сам видјела да их занима само оно што потврђује њихово богохуљење, ја сам одустала.Сада кад ме неко пита тако нешто одговорим (ако знам одговор) ако видим да заиста хоће да зна, ако процијеним да је та тема само разлог за надмудривање, ја је просто заобиђем. Зашто да се препуцавам, као је њима љепше да живе у својим идејама него у истини. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Јануар 31, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2010 Жељко,излишно је полемисати и расправљати са људима који православље уче преко фејсбука,јутјуб снимака и појединих сајтова. "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јануар 31, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2010 ?????,??????? ?? ?????????? ? ??????????? ?? ?????? ???? ??????????? ??? ????? ????????,?????? ??????? ? ????????? ???????. ?? ???? ???? ????? ?? ??????????? ????? ????, ??? ???? ???????, ?? ??? ???? ??????? ??????? ? ??????? ????? ????? ???? ? ?????? ??????? ?t????? ? ?? ????? ??????? ?? ?????, ????? ?? ???? ?? ?????? ?????. ????? ?? ???? ????? ???? ?? ???????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука