Jump to content

Ko treba da strada za tvoje ideje?

Препоручена порука

Za ovo ne znam, ako imaš detaljnije informacije, daj ih. Ono što znam da u ratu isplivava ono najgore. Ali nije tema.

kakve informacije?! pa sam si dao odgovor, kako nije tema, o cemu onda pricamo?!

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ali ako time Austrougarskoj daš politički izgovor i povod za agresiju, ne na tebe, nego na celu tvoju državu? 

Koju "tvoju drzavu"? Princip je bio riodjen u Obljaju, kod Bosanskog Grahova ... Sa Srbijom je imao veze kao i ja sa Austrijom...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Nemaju sta trudne zene da rade na vojnim pradama nakon agresije i aneksije jedne zemlje i naroda bez njegovog pristanka ...

Ne budali molim te.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Ne budali molim te.

Ne budalim nego kazem. Trudna ili ne zena nema sta da radi na vojnoj nparadi nakon agresije i aneksije neke zemlje. Osim ako nije vojnik. Trebala je da odrzava trudnociu a ne da izigrava "priuncezu" Srbima koji je nisu zeleli ..

Подели на овим сајтовима

Ne budalim nego kazem. Trudna ili ne zena nema sta da radi na vojnoj nparadi nakon agresije i aneksije neke zemlje. Osim ako nije vojnik. Trebala je da odrzava trudnociu a ne da izigrava "priuncezu" Srbima koji je nisu zeleli ..

Заправо је питање зашто посета није прекинута јер сат времена пре Принциповог атентата десио се први покушај убацивања бомбе који није успео. Свака служба безбедности а КундК је имала таквуу службу, прекинула би истог тренутка било какву даљу посету и престолонаследник и његова жена би остали живи.

Али, у том случају не би било основе за ултиматум. Да ли се Фердинанд жртвовао за циљеве своје земље или је био жртвован, то је отворено питање.

Подели на овим сајтовима

pa, da tako kažem, o ličnim očekivanjima i doslednosti, a ne o sociologiji

Rekoh ti vec, licnost tj. individualnost iscezava u odredjenim uslovima.

Inace je sve vec receno na ovu temu i pre nego sto si je pokrenuo.

A posebno me cudi tvoja navalentnost i prekost na ovoj temi, ne znam te takvog.

Подели на овим сајтовима

Ali ako time Austrougarskoj daš politički izgovor i povod za agresiju, ne na tebe, nego na celu tvoju državu? Onda nisi žrtvovao samo sebe, nego i mnoge druge koji nemaju veze s tobom, zar ne.

Kakav izgovor? Kakve veze ima drzava Srbija samnom? Zasto onda nisu Ameri sravnili Saudijsku Arabiju zbog Bin Ladena?

Nikakav izgovor Princip nije dao nikome. Skinuo je agresorskog dzelata i mirna Bosna ..

Ili...

Kalav bi izgovor za napad na Srbiju dao neki banjalucanin sa atentatom na nekog nemackog politicara u Sarajevu?

Подели на овим сајтовима

Gde je tu dilema?

Ako je sam ne vidis neznam zaista sta da ti kazem.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Није толико битно што је добровољно, јер, ако сам добро схватио тему, питање је да ли си ти спреман да некога водиш у жртву. Његов пристанак је можда олакшавајућа околност, али је чињеница да си га послао да се жртвује.

И управо због ових других примера које си навео, а којих сам био свестан и сам, рекао сам да ја мислим да пре треба разговарати о томе да ли је нека идеја спремна да се за њу неко жртвује или не, јер су се многи људи и добровољно жртвовали зарад тоталних глупости (комунизам, новац, нешто треће подједнако глупо...), али тиме њихове жртве нису мање узалудне.

pa bitno je, bitna je sloboda izbora, jedno je imati neku ideju i sam se žrtvovati za nju, što važi za svakog ko je prihvati, a potpuno drugo očekivati od drugih da to čine umesto tebe da bi sebe sačuvao

Подели на овим сајтовима

Ako je sam ne vidis neznam zaista sta da ti kazem.

Ja mozda ne vidim isto sto i ti, tako da i nemas potrebu niti znas sta da mi kazes.

A znam da me ne mirises, verovatno otud i takav odgovor.

Ja dileme po tom pitanju nemam, jedan covek ili ceo grad?! svasta.

To je sto se tice striktnog drzanja za jedine dve moguce opcije. Ako je trik pitanje onda je to druga stvar.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...