Иван ♪♫ Написано Април 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 24, 2014 @@Crveni Baron, Eto ti si stavio sliku Gavrila Principa za svoj avatar. To verovatno znači da podržavaš ono što je on uradio. Sad ne želim da ulazim u raspravu da li je to dobro ili ne, da li je opravdano ili ne. To za ovu temu nije bitno. Pitanje je lično: ako podržavaš ono što je on uradio, da li bi, da si bio na njegovom mestu, imao isti stav. On je ubio čoveka, onda pokušao samoubistvo, bio zatvoren i umro u zatvoru od tuberkuloze. Zamisli da si tamo 1914. i da si ti taj koga su odredili za taj zadatak. Da li je onda ta ideja i dalje dobra, da li je podržavaš? Naravno, ne očekujem da odgovoriš sa da ili ne, pošto bi to onda vodilo u kritiku tvog karaktera, sve jedno da li pozitivnu ili negativnu, u svakom slučaju bi bilo nepristojno, i to mi nije namera, i to ne želim da radim. Kao što rekoh, tema je za razmišljanje. Često podržavamo neke stvari, bez ikakve svesti šta je to zapravo i kakve posledice ima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Tema jeste za razmisljanje ali samo teoretski, taj ko je nesto naumio njega vodi strast (i jos dosta grdjih faktora) i njega nece doticati tvoja tema pa da je cita dnevno po sto puta, primer je recimo Jobs, po meni totalni promasaj. Ko je svestan i smisleno razumeva i razmislja njemu ova tema ne treba, on to vec zna. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Зависи од идеје. Има један што је пре две хиљаде година својим следбеницима обећао само мучеништво, прогон и смрт Њега ради, па Га славимо и даље, зашто помишљати само на освајања, крв и ратове? Зато сам и причао горе о ономе, али ме из неког разлога ниси схватио. Постоје људи који су повлачили и друге да се жртвују зарад неке идеје, али се та идеја испостави као племенита, и идеја која често вуче цело човечанство напред, тако да је веома дискутабилно давати оцене о некоме само зато што се не либи да зарад неке идеје сам страда или да сноси одговорност за то што је још неко страдао. Можда би пре могли разговарати о томе које су идеје или вредности достојне да за њих било ко страда. Da, kapiram, ali nije dobro poređenje, jer Hristos nikoga ne tera ni na šta, i u Jevanđelju uvek kaže ,,Ako hoćeš" i ,,Ako veruješ". Znači tu ja sam odlučujem na koju ću stranu u životu. S druge strane imaš npr. situaciju u kojoj političari ili ko već pokrene rat iz svoje koristi, ne pitaju te ništa, i pošalju te da se ubijaš sa ljudima sa kojima bi u svakoj drugoj situaciji najverovatnije bio prijatelj. Ljudi tako navijaju za Ruse, za Amere (neko možda) i ko zna za koga sve, a da nisu svesni šta to zapravo znači. Neki kažu ,,ja bi to ratom rešio", ali da li su spremni i da snose posledice rata, ili je to podrazumevano prepušteno drugome. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 @@Crveni Baron, Eto ti si stavio sliku Gavrila Principa za svoj avatar. To verovatno znači da podržavaš ono što je on uradio. Sad ne želim da ulazim u raspravu da li je to dobro ili ne, da li je opravdano ili ne. To za ovu temu nije bitno. Pitanje je lično: ako podržavaš ono što je on uradio, da li bi, da si bio na njegovom mestu, imao isti stav. On je ubio čoveka, onda pokušao samoubistvo, bio zatvoren i umro u zatvoru od tuberkuloze. Zamisli da si tamo 1914. i da si ti taj koga su odredili za taj zadatak. Da li je onda ta ideja i dalje dobra, da li je podržavaš? Naravno, ne očekujem da odgovoriš sa da ili ne, pošto bi to onda vodilo u kritiku tvog karaktera, sve jedno da li pozitivnu ili negativnu, u svakom slučaju bi bilo nepristojno, i to mi nije namera, i to ne želim da radim. Kao što rekoh, tema je za razmišljanje. Često podržavamo neke stvari, bez ikakve svesti šta je to zapravo i kakve posledice ima. Zavisi od ideje. Principa podrzavam jer cenim slobodu i borbu za sloboidu. A sto se tiuce ubistva? Da, bio bih u stanju i da ubijem u odredjenim situacijama. I to bez razmisljanja. U stvari ne bez razmisljanja jer sam vec razmislio o tome vec bez gubljenja i jednog trena. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Ljudi tako navijaju za Ruse, za Amere (neko možda) i ko zna za koga sve, a da nisu svesni šta to zapravo znači. Ne bas, obicno ljudi navijaju da pobedi dobro. Kad se desi rat iscezava individualnost. Vec sam danas linkovo film Das Experiment koji je radjen po istinitom dogadjaju, pod odredjenim uslovima individualnost moze da se izgubi u roku od par dana. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Ko treba stradati za moje ideje? Niko. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Da, kapiram, ali nije dobro poređenje, jer Hristos nikoga ne tera ni na šta, i u Jevanđelju uvek kaže ,,Ako hoćeš" i ,,Ako veruješ". Znači tu ja sam odlučujem na koju ću stranu u životu. S druge strane imaš npr. situaciju u kojoj političari ili ko već pokrene rat iz svoje koristi, ne pitaju te ništa, i pošalju te da se ubijaš sa ljudima sa kojima bi u svakoj drugoj situaciji najverovatnije bio prijatelj. Ljudi tako navijaju za Ruse, za Amere (neko možda) i ko zna za koga sve, a da nisu svesni šta to zapravo znači. Neki kažu ,,ja bi to ratom rešio", ali da li su spremni i da snose posledice rata, ili je to podrazumevano prepušteno drugome. Није толико битно што је добровољно, јер, ако сам добро схватио тему, питање је да ли си ти спреман да некога водиш у жртву. Његов пристанак је можда олакшавајућа околност, али је чињеница да си га послао да се жртвује. И управо због ових других примера које си навео, а којих сам био свестан и сам, рекао сам да ја мислим да пре треба разговарати о томе да ли је нека идеја спремна да се за њу неко жртвује или не, јер су се многи људи и добровољно жртвовали зарад тоталних глупости (комунизам, новац, нешто треће подједнако глупо...), али тиме њихове жртве нису мање узалудне. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Zavisi od ideje. Principa podrzavam jer cenim slobodu i borbu za sloboidu. A sto se tiuce ubistva? Da, bio bih u stanju i da ubijem u odredjenim situacijama. I to bez razmisljanja. U stvari ne bez razmisljanja jer sam vec razmislio o tome vec bez gubljenja i jednog trena. Ali ako time Austrougarskoj daš politički izgovor i povod za agresiju, ne na tebe, nego na celu tvoju državu? Onda nisi žrtvovao samo sebe, nego i mnoge druge koji nemaju veze s tobom, zar ne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Zavisi od ideje. Principa podrzavam jer cenim slobodu i borbu za sloboidu. A sto se tiuce ubistva? Da, bio bih u stanju i da ubijem u odredjenim situacijama. I to bez razmisljanja. U stvari ne bez razmisljanja jer sam vec razmislio o tome vec bez gubljenja i jednog trena. Pojam princip sam po sebi je rigidna forma da ne kazem laz. Dalje, Gavrilo Princip je bio izmanipulisan, ubio je coveka i njegovu trudnu zenu ne postigavsi nista do izgovora za ubrzano sprovodjenje akcije od strane AU. Moze Kusturica da prica sta oce, dzaba kad nije u pravu. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Evo jedne zanimljive istorijske dileme. U ,mislim Julu 1941 godine Cercil dobija od svog obavestajca informaciju da ce jedan gradic blizu Oksforda biti srvnjen sa zemljom. I sve bi bilo uredu da nije cinjenice da ako bi stanovnistvo tog malog gradica blio evakuisano Nemci bi vrlo brzo uhvatili tog spijuna jer se radilo o tajnoj operaciji za koju je znao mali broj ljudi u Nemackoj komandi. Dakle dilema je spasiti par desetina hiljada stanovnika tog gradica ili spijuna... Eto cisto me zanima sta vi mislite a reci cu vam sta je Cercil uradio kasnije. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Evo jedne zanimljive istorijske dileme. U ,mislim Julu 1941 godine Cercil dobija od svog obavestajca informaciju da ce jedan gradic blizu Oksforda biti srvnjen sa zemljom. I sve bi bilo uredu da nije cinjenice da ako bi stanovnistvo tog malog gradica blio evakuisano Nemci bi vrlo brzo uhvatili tog spijuna jer se radilo o tajnoj operaciji za koju je znao mali broj ljudi u Nemackoj komandi. Dakle dilema je spasiti par desetina hiljada stanovnika tog gradica ili spijuna... Eto cisto me zanima sta vi mislite a reci cu vam sta je Cercil uradio kasnije. Znam za tu pricu. Dokopali su se Enigme i do kraja trata desifrovali sve nemacke poruke ... A cena je bila ta o kojoj pricas .. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Evo jedne zanimljive istorijske dileme. U ,mislim Julu 1941 godine Cercil dobija od svog obavestajca informaciju da ce jedan gradic blizu Oksforda biti srvnjen sa zemljom. I sve bi bilo uredu da nije cinjenice da ako bi stanovnistvo tog malog gradica blio evakuisano Nemci bi vrlo brzo uhvatili tog spijuna jer se radilo o tajnoj operaciji za koju je znao mali broj ljudi u Nemackoj komandi. Dakle dilema je spasiti par desetina hiljada stanovnika tog gradica ili spijuna... Eto cisto me zanima sta vi mislite a reci cu vam sta je Cercil uradio kasnije. То је већ питање односа некога ко је на власти и његове одговорности и реакције на околности које му живот баци. Не био им у кожи, сваки је избор ту катастрофалан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Ne bas, obicno ljudi navijaju da pobedi dobro. ili ,,naši" Kad se desi rat iscezava individualnost. Za ovo ne znam, ako imaš detaljnije informacije, daj ih. Ono što znam da u ratu isplivava ono najgore. Ali nije tema. Vec sam danas linkovo film Das Experiment koji je radjen po istinitom dogadjaju, pod odredjenim uslovima individualnost moze da se izgubi u roku od par dana. inače, sproveden od strane profesora nad razredom tinejdžera Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Evo jedne zanimljive istorijske dileme. U ,mislim Julu 1941 godine Cercil dobija od svog obavestajca informaciju da ce jedan gradic blizu Oksforda biti srvnjen sa zemljom. I sve bi bilo uredu da nije cinjenice da ako bi stanovnistvo tog malog gradica blio evakuisano Nemci bi vrlo brzo uhvatili tog spijuna jer se radilo o tajnoj operaciji za koju je znao mali broj ljudi u Nemackoj komandi. Dakle dilema je spasiti par desetina hiljada stanovnika tog gradica ili spijuna... Eto cisto me zanima sta vi mislite a reci cu vam sta je Cercil uradio kasnije. Gde je tu dilema? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 ubio je coveka i njegovu trudnu zenu Nemaju sta trudne zene da rade na vojnim pradama nakon agresije i aneksije jedne zemlje i naroda bez njegovog pristanka ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука