kopex Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Poštovani, interesuje me zašto se koriste strani izrazi na pravoslavnim forumima kada se insistira na korišćenju naših riječi i izraza??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Poštovani, interesuje me zašto se koriste strani izrazi na pravoslavnim forumima kada se insistira na korišćenju naših riječi i izraza??? Лидија Миленковић, GeniusAtWork, Филозоф and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Poštovani, interesuje me zašto se koriste strani izrazi na pravoslavnim forumima kada se insistira na korišćenju naših riječi i izraza??? ...упита kopex Дедер, појасни - ко инсистира на коришћењу наших речи и израза? Милан Ракић, Crveni Baron, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Cak je i "kopex" strana rec Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Welcome aboard! Дуња, DYNABLASTER, Иван Недић and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Шта сте сви скочили на дечка? И ја примећујем како сте почели све више и више да прљате језик туђицама! Кад ми на пвт нека сестра пошаље "селфи" уместо "себеслик" или ме позове на "хот чет" уместо на "отворени разговор", одмах јој кажем да такво кварење језика није уопште православно! Срђан Шијакињић, Ненад Р., Лидија Миленковић and 14 осталих је реаговао/ла на ово 17 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Кад ми на пвт нека сестра пошаље "селфи" уместо "себеслик" или ме позове на "хот чет" уместо на "отворени разговор", одмах јој кажем да такво кварење језика није уопште православно! Није то лоше, одма' човек зна с ким има посла. Crveni Baron and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Није то лоше, одма' човек зна с ким има посла. Јашта, одма кренеш да тражиш неку још православнију. Crveni Baron, Филозоф, Manolis and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Није ми јасно због чега се одма подсмевате човеку. Добро дошао на овај форум корпех Нико то не исистира али слажем се са тобом да треба употребавати наше изразе где је то могуће , међутим то није могуће увек урадити јер нема адекватне наше речи . NemanjaVa, Пг, Јадранка-Дервента and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 "хот чет" уместо на "отворени разговор" ju, ju... hot chat... Драшко је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Кад ми на пвт нека сестра пошаље "селфи" уместо "себеслик" или ме позове на "хот чет" уместо на "отворени разговор", одмах јој кажем да такво кварење језика није уопште православно! Аферим! RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Кад ми на пвт нека сестра пошаље "селфи" уместо "себеслик" или ме позове на "хот чет" уместо на "отворени разговор", одмах јој кажем да такво кварење језика није уопште православно! "Sebeslik" je hrvatska rec."Sebic" je izvorna,srpska...PISIMO CIRILICOM! RYLAH, Милан Ракић, Филозоф and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 " Модератор " је ако се не варам руска реч , а српска " Уредник " Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 "себеслик" Neki jos vele i "svojko". Juanito, Crveni Baron, Срђан Шијакињић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Април 15, 2014 Пријави Подели Написано Април 15, 2014 Али човек заиста има право.. Хајде да сви, бар на овој теми, пишемо само српске речи и изразе, или бар за оне за које знамо да нису претрпели неке велике промене. Мислим да је то могуће, али потребно је да се потрудимо. Дакле, српски изнад свега! То и јесте један од начина да се обогати сопствени речник приликом говорења. Док нисам почео да се бавим превођењем нисам ни знао колико израза у српском језику нисам познавао и колико ствари нисам заправо умео да именујем. Истина је да сам га са једне стране поправио (свој речник), али са друге стране увео сам у свој говор гомилу неких страних израза јер ми помажу да објасним лакше оно што желим да кажем. Не мислим да српски језик нема довољно развијен речник, али мислим да има лење и помодарству наклоњене говорнике који пошто пото прихватају све оне изразе који им се пружају на дохват руке преко свих врста медија. Srdjan, Лидија Миленковић, Ненад Р. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука