Jump to content

"Patrijarh Irinej uvredio muslimane" !!?

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Жива истина. Ја када бих могао да им дам објашњење само бих им показао КОСМЕТ јер је то најбољи доказ да је истина то што је патријарх рекао. Све су имали, ћутали и гледали своја посла...Чим су се намножили, наоружали и довукли са свих страна почели су да глуме власт и на жалост данас и јесу власт у СРПСКОЈ ЈУЖНОЈ ПОКРАЈНИ.

Из личног искуства, такође, знам да је то што је патријарх рекао истина...

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

• Гости

???? ??????. ?? ???? ??? ????? ?? ?? ??? ????????? ???? ??? ?? ??????? ?????? ??? ?? ?? ??????? ????? ?? ?? ?????? ?? ??? ?? ????????? ?????. ??? ?? ?????, ?????? ? ??????? ????? ?????...??? ?? ?? ?????????, ????????? ? ??????? ?? ???? ?????? ?????? ?? ?? ????? ????? ? ?? ?????? ????? ? ???? ????? ? ??????? ?????? ????????.

?? ?????? ????????, ??????, ???? ?? ?? ?? ??? ?? ????????? ????? ??????...

??, ???? ?? ?? ??? ?????? ??????? ??? ???? ????????? ????????? ????????. ??????? ??? ?? ?????? ?? ??????????? ????????? ? ?????? ?? ?? ???? ????? ?? ????? ?? ??? ???? ? ???????? ??????????, ? ????? ? ???.

Подели на овим сајтовима

Да наравно, нити су сви муслимани исти, нити су сви Шиптари исти. Ја говорим, о вандализму и онима који проводе силу над нашим народом.У сваком народу има добрих људи, и честитих.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

...али да су муслимани..ЈЕСУ него шта су, у Србији, на нашем КОСМЕТУ.

Друга ствар, волео бих некога из Н. Пазара да се појави овде и да каже мало о понашању њиховом код њих у граду, а ја ћу о понашању Пазараца у Београду да пискарам.

Ево слика и овде пошто не верујем да сви долазите на тему о навијачима.

Постављена слика

СТАДИОН АЋИФ ЕФЕНДИЈА (ко не зна ко је он нека мало сурфује по нет-у)

Обратите пажњу против кога су играли на овој утакмици... Није случајност никаква, хтели су ладно да пошаљу слику у целу бившу Југославију, да јасно ставе до знања свима како размишљају и који су им циљеви. Ову утакмицу су полиција и ФСС прогласили утакмицом високог ризика што је скренуло пажњу медија из земаља у окружењу, а Пазарци су то искористили и ''лепо'' се спремили за овај ''спортски догађај''. КОЛИКО СЕ СЕЋАМ нико се није бунио од Срба због оваквих испада у СРБИЈИ, а извињења никаквог није било!

Ето мало доказа о истини коју је изговорио патријарх.

Пазараца у Београду на утакмицама нема (тачније на уткмицама где гуза жваће гаће), али зато у Н. Пазару раде шта им је воља!

ПАТРИЈАРХ ЈЕ РЕКАО ИСТИНУ и не разумем зашто се праве блесави, боље нека праве фармерке и нека ћуте.

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Бесмилена интерпретација. Као и обично, смисао Патријархових речи се чупа из контекста. Чудим се да се и православни "пецају" на његове речи да би га нападали. Проблем је у томе што свако може да тумачи речи према свом нахођењу и нарави онако како ЖЕЛИ да схвати. Аналогно томе, не само патријарх, него било ко да каже нешто слично, или покрене другу тематику, исто тако, неким наивним саблажњавањем, реагује. Тако бива када се један контекст генерализује и на њему изгради читава лавина промашених поимања. Сигуран сам да ће он дати објашњење јер нико није толико наиван да експонира неке приче оваквог карактера како се презентује (у глобалу) у медијима. Појединачни случајеви не могу бити мерило опште целине.

Подели на овим сајтовима

????  ????  ?  ???????. 0110_hahaha

???????   0205_whistling ,??? ?? ?? ???????

?????: ???? ???? ? ????????.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Оци благословите, помаже Бог браћо и сестре, мир људима добре воље

Очито је да се медији и они који иза њих стоје држе "европских стандарда" и подметањем нетрпељивости међу верским заједницама и верским системима, себе намећу за судије. Очито је да због  проблема ИЗС са истим режимом са којим и ми често имамо закулисне сукобе, поистовећују нашу Цркву са полугом власти. Са једне стране су у праву, јер као већина у земљи би требали да у оквирима наше надлежности више тражимо од режима свођење рачуна.

Са друге стране је веома лако вадити из контекста и критиковати друге да неби њих други критиковали. Али, када им је потребна подршка, онда су за сарадњу. Зато је СПЦ у име и њихово а и других верских заједница уложила амандман на закон о верским заједницама, да их неби неко сутра кривио због верских убеђења.

Гледјући њихове књиге и размишљања која и јавно износе на те исте медије које критикују или на "јутуб", уз поштовање свакога на избор, требало би да уложе више напора да се сете шта им је наложио њихов пророк. Изводећи тако из контекста и њихове суре можемо доћи до закључка да  је Светејши Патријарх рекао истину у блажој форми тј дипломатски. Зар треба увек ћутати зарад мира са насилницима (крили се они иза вере или не) и сведочити веру само мучеништвом? Како се и сами позивају на извињење, то исто очекујемо од њих за све што су урадили или нису спречили као "добри људи". Ако се правдају законом и учењима, онда потврђују речи Патријарха.

За разлику од свих који жељно очекују међуверски сукоб или скретање пажње са неких другух тема, позивам све верујуће да се држе речи Христових: да љубимо ближње али и непријатеље (ко незна ко му је ближњи нека прочита причу о самарићанину). Несвиђами се хушкачка атмосвера која се са медија увлачи и у ваш начин изржавања, те читајући ваше текстове се питам можемо ли живети као "овце међу вуовима" а непостати вуци? Мир међу вама и свим људима добре воље.

Оци благословите, помаже Бог браћо и сестре, мир људима добре воље

Ако речи ове, пут неког‘ ливана, и у срцу вашем, љубављу разграна,

помените вашим молитвама раба, бескорисног Бож‘јег ђакона Горана.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Aćif (Bljuta) Hadžiahmetović (rođen 1887. u Novom Pazaru, streljan javno 21. januara 1945. u Novom Pazaru), u narodu poznatiji kao Aćif Efendija, jedan je od najznačajnijih sandžačkih političara u periodu Kraljevine Jugoslavije. Završio je nižu gimnaziju u Novom Pazaru a kasnije je bio sudski pisar u Vučitrnu. Završio je tursku vojnu akademiju u Bitolju, istu onu koju je završio i Mustafa Kemal Ataturk, i nakon završetka dobio čin kapetana. Posle Prvog Balkanskog rata i oslobađanja Novog Pazara od strane srpske vojske pobegao u Tursku.

Godine 1920. vratio se u Novi Pazar gde je, zajedno sa Ferhat-beg Dragom, osnovao Džemijet-el-islami — muslimansko-albanska stranku. Stranka je bila aktivna na prostoru Makedonije, Kosova i Sandžaka. Partiji je 1924. godine zabranjen rad. Stranka je otvoreno radila na stvaranju Velike Albanije i ujedinjenju albanskih i sandžačkih muslimana.

Početkom okupacije postao je komandant Novog Pazara i učestvovao je u borbama sa četničkim i partizanskim snagama. Učestvovao u stvaranju Velike Albanije i u ubistvima više hiljada pripadnika Kraljeve vojske u Otadžbini i partizana, kao i maltretiranju nemuslimanskog stanovništva Sandžaka.

Zbog zasluga za organizovanje sandžačkih muslimana i borbe protivu antifašističkih snaga dobio je od fašističke Nemačke orden Gvozdenog krsta 2. reda.

Nakon oslobađanja Novog Pazara od strane partizana, u novembru 1944. godine, pobegao je i predao se u Đakovici. Nakon toga partizani ga sprovode u Novi Pazar gde je javno streljan 21. januara 1945. godine. Streljan je zbog zločina nad Srbima i zbog ubistava 7.000 ljudi.[1]

Danas je među Bošnjacima u Sandžaku o njemu podeljeno mišljenje. Za neke je heroj, a za neke druge je ratni zločinac. Na utakmici između fudbalskih klubova „Novi Pazar“ i „Crvena zvezda“ u oktobru 2009. godine jedan od transparenata u gledalištu nosio je natpis „Stadion Aćif Efendija“.

Подели на овим сајтовима

Изјава Патријарха српског Г. Иринеја

29. јануар 2010 - 13:41

Поводом мог несмотреног паушалног исказа о психолошком профилу муслиманâ, пренетог у дневном листу Блиц на Светог Саву, изјављујем да он заиста може да буде протумачен на начин на који су га схватили они муслимански верници и верски лидери који су се осетили повређенима иако такву намеру уопште нисам имао нити тај несрећни исказ изражава мој стварни однос према исламу, утемељен на апсолутном уважавању идентитета, дигнитета и интегритета муслиманâ као појединаца, Исламске заједнице као целине и ислама као велике светске религије.

Није ми жеља да покажем накнадну памет нити да тражим изговор, али да је Блиц објавио, као што није, оно што је претходило, и наставак мог исказа, јавност би сазнала и за моје речи да смо сви створени по слици и прилици Божјој и да смо, самим тим, позвани да човекољубљем превазилазимо све постојеће разлике и да живимо у заједништву и међусобној љубави и поштовању.

Изражавам своје најдубље жаљење због овог исказа и због његових последица, а муслиманима - нашим ближњима и нашој браћи - упућујем своје искрено извињење.

29. јануара 2010.

у Београду

ПАТРИЈАРХ СРПСКИ

Иринеј, с.р.

Доставља: Кабинет Патријарха српског

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

Човек им је само рекао истину.Али истина уме некад много да боли 0205_whistling

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

Наш патријарх је рекао истину! Не знам само докле ће ти злочести људи да се понашају као увређене младе.

Постављена слика

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

???? ?? ?? ???? ????? ???? ??????, ? ?? ??????, ?????? ??????????? ????? - ? ? ?????????? ????????? ?????? ????. ???, ?????? ?????? ?? ?? ?????? ?????????? ??????? ??? "?????? ??? ????? ?? ?????? ?????? ? ???? ????????"? ?? ?????? ?????? ?? ??????, ?? ?????????? ? ??? ??? ????? ???????, ??? ? ????? ????? ?? ?????? ? ?????? - ??????? ??? ???? ??? ??? ??? ???? ?? ???????. ?? ????? ?? ?? ?????? ?????? ?????? ???? ???????? ???? ????????? ?? ???? ????.?? ??????? ???? ????? ?? ?????? ? ??????? ????? ???????, ?????????? ??????? ???? ?? ???? ????????, ? ???? ???????? ???? ????? ???? ????????? "???? ?????????? ???????????". 0442_feel

?????!

???? ?? ?? ???? ? ????? ?? ??????? ???? ? ?????? ????? ???? ???? ?? ?? ???????? ????????!

????????? ?? ?? ????? ?????? ????????,??? ?? ??????? ?? ??? ??????????? ??????? ?? ????? ????? ? ?????? ??? ?? ?????!????????? ??? ??? ? ????,? ?????? ? ?????,???? ?????? ???? ?????? ????, ????? ??? ??? ??????? ?? ????,???????? ?????? ? ?????,???? ?? ?????? ? ?? ????? ?????? ???? ?????????.

??????? ?? ?????? ?????? ???? "???????????" ? ?? ??????? ???? ???? ? ???????,? ????? ??? ?????????? ??? ??? ???????? ?? ???? ???? ???? ?? ?? ???? ???? ?????!???? ?? ?? ?????????

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Па наша Светост Иринеј је само рекао сушту истину , а истина Боли и вређа . Докле ћемо да се понашсмо као понижени и вечити кривци за све што се дешава и дешавало у нашој мајци Србији ? Нека и они мало преиспитају своја дела и недела !

П.С Убеђен сам да ће ме неко осудити за овакав став и да се коси са нашим Православним учењима и вери , алии доста више !!!!!!!! 0442_feel

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Ниси једини који тако мисли брате...

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...