Александар Милојков Написано Април 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Елем, разлог зашто такав приступ сматрам погрешним је у томе што постоји мизеран број људи који се баве Августином на српском говорном подручју. Тачно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 12, 2014 De Trinitate je најважније и неизоставно дело за ова питања која сам ја у својим писањима покренуо. А та питања су - тријадологија и онај чувени однос личности и суштине у онтолошком исказу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 De Trinitate je најважније и неизоставно дело за ова питања која сам ја у својим писањима покренуо. А та питања су - тријадологија и онај чувени однос личности и суштине у онтолошком исказу. Ма, слажем се ја него ми прорадила сујета Шалу на страну, то су стара и неразријешена питања. Ја сада поново ишчитавам упоредо Аристотела и Хајдегера и тамо се може наћи пуно занимљивих ствари... Иначе, има један јако занимљив текст кога си сигурно читао Клаус Елер: "Континуитет у философији Хелена до пада Византијског царства"...због њега сам се поново вратио Аристотелу, који је (Аристотел), чини ми се битан и за Августина, као и за тријадологију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 13, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Иначе, има један јако занимљив текст кога си сигурно читао Клаус Елер: "Континуитет у философији Хелена до пада Византијског царства"...због њега сам се поново вратио Аристотелу, који је (Аристотел), чини ми се битан и за Августина, као и за тријадологију. Читао давно. У оној Татакисовој књизи "Византијска философија". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука