Jump to content

Човек као imago Dei по Блаженом Августину

Оцени ову тему

Препоручена порука

Елем, разлог зашто такав приступ сматрам погрешним је у томе што постоји мизеран број људи који се баве Августином на српском говорном подручју.

Тачно. 

Подели на овим сајтовима

De Trinitate je најважније и неизоставно дело за ова питања која сам ја у својим писањима покренуо. А та питања су - тријадологија и онај чувени однос личности и суштине у онтолошком исказу.

Подели на овим сајтовима

De Trinitate je најважније и неизоставно дело за ова питања која сам ја у својим писањима покренуо. А та питања су - тријадологија и онај чувени однос личности и суштине у онтолошком исказу.

Ма, слажем се ја него ми прорадила сујета :) Шалу на страну, то су стара и неразријешена питања. Ја сада поново ишчитавам упоредо Аристотела и Хајдегера и тамо се може наћи пуно занимљивих ствари...

Иначе, има један јако занимљив текст кога си сигурно читао Клаус Елер: "Континуитет у философији Хелена до пада Византијског царства"...због њега сам се поново вратио Аристотелу, који је (Аристотел), чини ми се битан и за Августина, као и за тријадологију.

Подели на овим сајтовима

Иначе, има један јако занимљив текст кога си сигурно читао Клаус Елер: "Континуитет у философији Хелена до пада Византијског царства"...због њега сам се поново вратио Аристотелу, који је (Аристотел), чини ми се битан и за Августина, као и за тријадологију.

Читао давно. У оној Татакисовој књизи "Византијска философија". 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...