Aquilius Cratus Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 On 27. 12. 2014. at 22:49, Deja Vu рече Ма ово сам ја иронично за пређашњи коментар од лика који даде -10. Onda od mene dobijas + 10 za troll. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 E Redzi, Redzi, ko bi rekao. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 Deja Vu, Млађони and verum est in beer је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 Deja Vu, Млађони and verum est in beer је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 On 27. 12. 2014. at 22:52, Aquilius Cratus рече To filozofski pesimizam, treba ga razlikovati od licnog, nije to jadikovanje zbog nekih tricarije tipa propustena zurka, zena koja ostavlja nekoga, propusten posao decenije, propala muzicka karijera. To je naprosto uvidjanje iluzornosti pojavnog sveta samog po sebi. U svetu nema niceg stvarnog do gimile senki na zidinama pecine i jedni gde je moguce traziti smisao, lepotu, radost, ljubav je transcenedtno ono izvan pojave. Na licnom planu to je susti optimizam sto je i aktuelni slucaj sa hriscanstvom ako malo preciznije pogledas. Па да, баш сам ових дана размишљао о Платону и његовом свету идеја и вези са хришћанством. Размишљам да се вратим Платону и успут навратим у идеализам, дуго сам био у материјалистичким водама, а у последње време баш имам неке синхроницитичке догађаје у вези њега. Знаш, кад о нечему размишљаш или читаш, па се одједном појаве неки догађаји (нпр. отвори се тема о томе или чујем на факсу) који као да хоће да помогну да боље разумем. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 On 27. 12. 2014. at 23:00, Deja Vu рече Па да, баш сам ових дана размишљао о Платону и његовом свету идеја и вези са хришћанством. Размишљам да се вратим Платону и успут навратим у идеализам, дуго сам био у материјалистичким водама, а у последње време баш имам неке синхроницитичке догађаје у вези њега. Знаш, кад о нечему размишљаш или читаш, па се одједном појаве неки догађаји (нпр. отвори се тема о томе или чујем на факсу) који као да хоће да помогну да боље разумем. Citaj Platona a mozes i neoplatonicare ali nemoj da se zadrzavas previse na tome, to je na vise nivoa prevazidjena filozofija. Uzmi Dekarta i prati filozofiju uma/duha nakon njega Lok, Barkli, Hjum, Kant, Schopi i tako dalje. Nemoj da gubis vreme na Hegela i njegove knjizurine jer je lik mahom sarlatan i intekeltuani hohstapler, mnogo reci malo znacenja. Mozes ga procitati kroz neciju istoriju filozofije ali nemoj da gubis vreme na njegove Filozofije Duha i slicne fantazme. Moj ti je savet sto se toga tice. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 verum est in beer, Deja Vu and drvce је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 On 27. 12. 2014. at 23:06, Aquilius Cratus рече Citaj Platona a mozes i neoplatonicare ali nemoj da se zadrzavas previse na tome, to je na vise nivoa prevazidjena filozofija. Uzmi Dekarta i prati filozofiju uma/duha nakon njega Lok, Barkli, Hjum, Kant, Schopi i tako dalje. Nemoj da gubis vreme na Hegela i njegove knjizurine jer je lik mahom sarlatan i intekeltuani hohstapler, mnogo reci malo znacenja. Mozes ga procitati kroz neciju istoriju filozofije ali nemoj da gubis vreme na njegove Filozofije Duha i slicne fantazme. Moj ti je savet sto se toga tice. Бавио сам се њима овако кроз средњу и факс мада више из политичке теорије, Платон ми је био узор у средњој, него сам мислио дубље да залазим у ту философију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Pre deset godina, meštani gradića Pončatula u Luizijani bili su prestrašeni i zgroženi kada je otkriveno da su se u lokalnoj crkvi odvijali satanistički rituali u kojima su zlostavljana deca i žrtovovane životinje. Rast Kol možda jeste fiktivni lik, a i vreme možda nije ravan krug, ali svi ti događaji mnogo podsećaju na prvu sezonu HBO hita True Detective. Otišli smo u Pončatulu da upoznamo Stjuarta Marfija i Toma Tedera, dva policajca koji su pomogli da se razreši ovaj istiniti slučaj. http://www.vice.com/rs/video/stvarni-pravi-detektiv GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Hmm, zanimljivo: Link https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Фебруар 4, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2015 Odgledao seriju u jednom cugu kroz par dana sve epizode. Moram reci da ipak najvise sam bio zaintrigiran i zadovoljan prvim epizodama...u nekim je bilo previse preterivanja,nekih gluposti,nerealnosti,ali suma sumarum preporuka za gledanje. NE CITATI AKO GLEDAO NISI E sad mislim da nisu dovoljno obradili neke stvari koje su prolamali kroz epizode ucestvovanje policije,prikrivanje,vlast,crkva...do kraja je ispalo da je samo ona porodica debila odgovorna za sve? sta je sa onom kasetom,jel svestenik bio samo pedofil ili i deo tog kulta...itd itd Sve u svemu odlicna serija. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Hmmm Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Мај 15, 2015 Пријави Подели Написано Мај 15, 2015 Sad je sve jasnije: Novi trejler za "True Detective" “Nekad je najgora verzija čoveka, istovremeno i njegova najbolja verzija”, rekao je Frenk Semjon, kog u drugoj sezoni serije “True Detective” tumači Vins Von. Pošto je prvi trejler druge sezone popularne HBO serije ponudio nepotpun prikaz onoga što ćemo imati priliku da gledamo, u novom trejleru se oseća napetost i čuje mračan filozofski monolog.“Sumnjam da ćemo dobiti svet kakav zaslužujemo”, kaže drugi lik.U trejleru se takođe vidi i Rejčel Mekadams koja igra detektivku Eni Bezirides i koja, kako se može primetiti, “opasno” rukuje nožem.Pogledajte i sami: B92 Tumaralo. је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Јун 22, 2015 Пријави Подели Написано Јун 22, 2015 'Ај' да начнемо нову сезону. Ево ја управо погледах прву епизоду. Ух, шта рећи, утисци још свјежи. Дефинитивно имам велика очекивања због феноменалне прве сезоне, и помало страхујем да се неће испунити. Оно што је уочљиво да ће прича ићи у другом смјеру, одн. није у питању култ него мало "приземнији" злочини. Више прича у почетку, мало конфузно за пратити, али се на крају спајају у једној тачки. Ликови комплексни, чини се без јасне границе црно-бијело одн. позитивац - негативац, сви помало сиви, што је добро, и обећавају. Можда неће бити неке мистике као у првој сезони, али чини се да филозофије неће мањкати. У сваком случају, прва епизода има потенцијал и обећава.И битно за напоменути: Рејчел Мек Адамс вр' риба, иако се (још?) није обнажила. Вриједи гледати само због ње Tumaralo. је реаговао/ла на ово 1 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 22, 2015 Пријави Подели Написано Јун 22, 2015 Jel ima negde online da se gleda, moram da platim da gledam HBO, dusmani kapitalisticki, placam im kablavosku i net i jos hoce, mozete misliti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука