Juanito Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 А сила се примењује против невиних, досадих више и себи самоме, само у држави са слабим институцијама, где је велика концентрација и узурпација моћи у рукама малог броја људи. Сила се против невиних употребљава сваког дана. Само што је твој поглед на свет силу прогласио за нешто нормално. До те мере да се сила против невиних више и не примећује, већ правда. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 А да се вратимо на однос Слободе, Једнакости и Братства у демократији... Хајде да испоштујемо Жељка који је поставио тему. Отворите нову тему за ову дигресију. Да не примењујемо силу. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Сила се против невиних употребљава сваког дана. Само што је твој поглед на свет силу прогласио за нешто нормално. До те мере да се сила против невиних више и не примећује, већ правда. ОК, ајд појасни, јер могуће да се мој поглед на све то променио, али стварно ми треба појашњење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 ОК, ајд појасни, јер могуће да се мој поглед на све то променио, али стварно ми треба појашњење. Цела тема је о томе. Сила је кад ми забраниш да увезем кромпир. Тачка. Можеш да је именујеш како год хоћеш. немам проблем с тим. Али не можеш да избришеш чињеницу да је то исто као кад је млади Вито Корлеоне дошао код оног сицилијанског мафијозе да га убије и освети породицу, а изговор је био да је дошао да тражи дозволу да започне бизнис са маслиновим уљем, јер ниједан бизнис не сме да се започне без његовог благослова и дозволе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 То није питање за мене. То треба да питаш ове који данас, у овом тренутко док пишемо, насумично одређују према коме ће да примене силу, шта ће да забране, кога ће да пусте у земљу, ко сме шта да увози, ко сме да отвори кафану, колико масти сме да има у млеку итд. Мени је граница поприлично јасна - сила не би смела да се примени према ономе ко је није сам иницирао. Слажем се са тобом, али питање ипак јесте за тебе. Системи који постоје данас, назови државе, нису погрешне већ корумпиране, компромитоване...то је жиг који човек носи са собом и свака ће људска творевина бити обележена тим жигом труљења и распада...па и она коју ти заговараш. Увек ће морати да постоји та принуда. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Хајде да испоштујемо Жељка који је поставио тему. Отворите нову тему за ову дигресију. Да не примењујемо силу. Ја сам мислио да је тема о ограничавању слободе зарад једнакости. Ни о чему осим о ограничавању слободе нисмо писали. RYLAH and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Ја сам мислио да је тема о ограничавању слободе зарад једнакости. Ни о чему осим о ограничавању слободе нисмо писали. Он само хоће да демонстрира силу...видиш шта ради моћ... Juanito, Срђан Шијакињић, Баба and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Цела тема је о томе. Сила је кад ми забраниш да увезем кромпир. Тачка. Можеш да је именујеш како год хоћеш. немам проблем с тим. Али не можеш да избришеш чињеницу да је то исто као кад је млади Вито Корлеоне дошао код оног сицилијанског мафијозе да га убије и освети породицу, а изговор је био да је дошао да тражи дозволу да започне бизнис са маслиновим уљем, јер ниједан бизнис не сме да се започне без његовог благослова и дозволе. Ко ти брани да увозиш кромпир? Само што су процедуре стандардизоване како би сви били једнаки у праву и због милијарду прописа о здравој храни, транспорту, и тако даље. Опет се враћам на причу, и забране такве врсте постоје једино у државама са слабим институцијама, где је таква врста самовоље могућа. Не љубиш никог у прстен, само испуниш процедуре и радиш посао (у нормалном друштву). Crveni Baron and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Ја сам мислио да је тема о ограничавању слободе зарад једнакости. Ни о чему осим о ограничавању слободе нисмо писали. Па и јесте, у праву си... Мени уопште није јасна она примедба "ако отворимо границе ко зна ко ће доћи". Па што онда не направимо границу између Београда и Ниша или Новог Сада (свака сличност са реалним особама и догађајима је случајна...)? Ко зна какви манијаци и дивљаци могу да дођу у Крагујевац из Земуна? Juanito је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Па и јесте, у праву си... Мени уопште није јасна она примедба "ако отворимо границе ко зна ко ће доћи". Па што онда не направимо границу између Београда и Ниша или Новог Сада (свака сличност са реалним особама и догађајима је случајна...)? Ко зна какви манијаци и дивљаци могу да дођу у Крагујевац из Земуна? Pa to nije primer za slobodu vec za jednakost. Jednaki smo u pravima. Da putujemo ili zivimo na odredjenom mestu. Vi ovde zahtevate slobodu kretanja da bi imali jednaklost, jednako pravo sa drugima, da zivite gde i oni zive. Isto tako moze da se zahteva jednakost , u nekoj drugoj situaciji, da bi imali slobodu koju imaju drugi. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Мени уопште није јасна она примедба "ако отворимо границе ко зна ко ће доћи". Па што онда не направимо границу између Београда и Ниша или Новог Сада (свака сличност са реалним особама и догађајима је случајна...)? Ко зна какви манијаци и дивљаци могу да дођу у Крагујевац из Земуна? Када би људи одлучили и направили критичну масу да се изборе да живе одвојено, направили би и посебна друштва, а онда вероватно и посебна правила у Новом Саду, Крагујевцу, Краљевуу, ил тако нешто, ко што су се раније делили на много мање целине по целој Европи. Само је еволуција друштва ишла у том правцу да су видели да им је боље да живе у већим друштвима, па онда гледају да се удружују. Срђан Шијакињић, Crveni Baron and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Када би људи одлучили и направили критичну масу да се изборе да живе одвојено, направили би и посебна друштва, а онда вероватно и посебна правила у Новом Саду, Крагујевцу, Краљевуу, ил тако нешто, ко што су се раније делили на много мање целине по целој Европи. Само је еволуција друштва ишла у том правцу да су видели да им је боље да живе у већим друштвима, па онда гледају да се удружују. И колики год да је систем, увек ће се неко осећати обесправљено у њему. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 И колики год да је систем, увек ће се неко осећати обесправљено у њему. Увек ће се сви осећати обесправљено у макар једном сегменту. Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Увек ће се сви осећати обесправљено у макар једном сегменту. да, прецизније речено... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Мени уопште није јасна она примедба "ако отворимо границе ко зна ко ће доћи". Па што онда не направимо границу између Београда и Ниша или Новог Сада (свака сличност са реалним особама и догађајима је случајна...)? Ко зна какви манијаци и дивљаци могу да дођу у Крагујевац из Земуна? А знаш шта је најцрње - те границе управо ометају нормалне људе да живе живот, док за то време манијаци и дивљаци имају 11 пасоша. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука