Jump to content

Двери - економске бесмислице

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 14. 3. 2014. at 14:39, Peacemaker рече
постиже певањем родољубивих химни и ритуалним плесом.

Ја, кад натрчим на вогонисање, одустанем.

Да се нервирам а да ти губиш време, није лепо.

Подели на овим сајтовима

On 14. 3. 2014. at 14:43, Peacemaker рече

Не, он је овде већ годинама и разговарао је на пуно различитих тема са свима - о вери, љубави, музици итд.

Ти си се појавио три дана пред изборе и пишеш само о својој партији. Где си био кад се сакупљала помоћ за болесне? Или бар на теми са вицевима?

Bio sam isto tu. Ovaj sajt sam samo pomogao par puta novcano. I?

Подели на овим сајтовима

On 14. 3. 2014. at 14:46, Peacemaker рече

Ради обавештајна, а? :)

Прави мали скојевци...

После кажу "деварши" поштени... ја не знам од кад се поштени људи крију идентитет. ,)

Мада кад рече 27 кад се подичио факултетом, и те информације... још само учешћем на стадиону да се похвали, па могу да подигнем паре од опкладе. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Evo vam ljudi samo na ovom primeru,sa kakvim ljudima kakvog intelekta diskutujete. 

Ja sam MilosBG kojeg je svojevoljno skoro banovao kao i mnoge Dejan Bicanic i iskreno iako sam osetio tu nepravdu,nekako mi na kraju bilo zao tog decka te sam stvarno lako to i oprostio. Oprastam i sto cu opet biti banovan,samo zato sto sam ja-ja i sto imam stavove koje ne prezam da iznesem javno. Cak nisam ni krio identitet (ne indetitet Milosavljevicu) jer sam stavio svoje ime.

Na ovom forumu sam bio godinu dana,znam dakle i stavove Milosavljevica,znam i Zvonka jer jelte toliko puta smo diskutovali,ucestvovao sam na toliko tema,pomagao novcano sajt,ali eto oni su iskonstruisali u svojoj pametnoj glavi pricu kako sam ja eto poslat dva dana pred izbore da ovde navlacim ljude i kako je neko u Dverima pomislio uuuh pravoslavni forum tu su ovce idite tamo.

Uzasno i strasno. Ali ko sto rekoh to vam je samo pokazatelj intelekta ljudi koji su najglasniji,uvek pricaju o nekim dubokim temama,sve znaju,oni su i pravni i ekonomski strucnjaci,prosto da covek pozeli da nas oni vode u bolje sutra.

I cisto jos jednom da pozdravim Aurorra liberalnog coveka,sirokih shvatanja,koji se zalaze za slobodu svega i svih...a na prvu loptu samo zato sto je neko za nekoga sa kime se on ne slaze on bi to spaljivao,ubijao,zabranjivao,zatvarao,banovao.

E licimuri.

P.s. Zvonko bas smo dali materijal za razmisljanje.

p.s.2 Posto cu biti banovan opet,pozdravljam sve normalne ljude tu racunam i vas dvoje bez obzira,neka vas sve Gospod cuva :)

p.s.3 Sto se tice izbora,izadjite i glasajte za koga mislite da moze da pomogne ovoj zemlji. Ja se ne stidim sto verujem u Dveri. I molim vas samo ne prodajte glasove nikome ni za sta.

Подели на овим сајтовима

Цитат
Ja sam MilosBG

Odo da podignem opkladu. :3

Цитат
Na ovom forumu sam bio godinu dana,znam dakle i stavove Milosavljevica,znam i Zvonka jer jelte toliko puta smo diskutovali,ucestvovao sam na toliko tema,pomagao novcano sajt,ali eto oni su iskonstruisali u svojoj pametnoj glavi pricu kako sam ja eto poslat dva dana pred izbore da ovde navlacim ljude i kako je neko u Dverima pomislio uuuh pravoslavni forum tu su ovce idite tamo.

Jok mi smo vise pretpostavljali da je neki podrzavaoc napipao teme, pa dosao da promovise ideologije. Nismo mi zastupljenici takvih teorija zavera. :3

Pa de si bre prike?

Подели на овим сајтовима

On 14. 3. 2014. at 15:00, Милош Обилић рече

Mozda nisi ti ali Zvonko jeste jer je on takve termine bas i upotrebio,al' nema veze. Evo,prezivljam,radim i da konacno imam za koga da glasam :D

Cujemo se tebreks.

Imo si i prosli put.

Подели на овим сајтовима

Мени не сметаш, само се не слажем са вашим ставовима и то отворено кажем. Питај ваше економске саветнике да ти одговоре на ове моје коментаре и види сам.

Жив нам био.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Realno program Dveri je kao kad bih ja sad, koji pojma nemam o hemiji, nepotpuno prepisao kontrolni zadatak od kolege odlikasa, i dodao jos neke svoje netacne odgovore.

Program mora biti funkcionalna celina, ako jedan zupcanik ne pase, nece raditi ni ceo sistem.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Двери немају програм .. просто. немају. Ово не говорим злонамерно, донекле ми је и безвезе што уопште говорим о томе. Али просто из авиона је видљиво да је цео програм заснован на ПРОТИВЉЕЊУ нечему, а да заправо нема ништа ЗА. Осим оног великог ''ЗА'' на промотивном плакату. Ваљда је и то некаква подсвесна потреба аутора да бар у нечему буду ''за'' а не само против. 

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

On 14. 3. 2014. at 18:04, Walter рече

Двери немају програм .. просто. немају. Ово не говорим злонамерно, донекле ми је и безвезе што уопште говорим о томе. Али просто из авиона је видљиво да је цео програм заснован на ПРОТИВЉЕЊУ нечему, а да заправо нема ништа ЗА. Осим оног великог ''ЗА'' на промотивном плакату. Ваљда је и то некаква подсвесна потреба аутора да бар у нечему буду ''за'' а не само против. 

I kako neko da veruje u cast i postenje coveka koji zna da ne zna sta radi, a traazi ti poverenje da ga pustis da radi to sto ne zna sta radi?

Ceo program je baziran na protivljenju jer kopira vucica, video da se Srbi pecaju na to.

Подели на овим сајтовима

Цитат

• Напуштање ЦЕФТА-споразума и искључиво само српски економски интерес

Значи у економском нам је интересу да мање и/или теже тргујемо? То ово заправо и значи.

Цитат

• Замена увоза домаћом производњом где год је то могуће и царинске баријере за стране производе који се могу производити у Србији

Слажем се да треба помоћи домаћим предузећима да боље послују и да остваре већи профит, али овакве непосредне државне мјере нису прави одговор. Зар није логичније и боље смањити компликованост процедуре за отварање предузећа ( Србија је при дну листе у СВИЈЕТУ што се тога тиче, јер имамо стварно зезнуте, непотребне бирократске процедуре. Потребно је неколико мјесеци, некада и година дана да се отвори предузеће, док у у неким државама се то уради чак за неколико седмица или мање ), и понудити пореске олакшице за домаће произвођаче, поготово мале и средње? По мени, то је далеко боље за тржиште од забрана, јер се одржава ниво конкурентности, а опет се помаже домаћем произвођачу ( кроз поједностављивање процедура за отварање и затварање, пореске олакшице и можда чак и зајмове ).

Цитат

• Додатно опорезивања банака и формирање Развојне банке Србије

Није потребно додатно опорезивање, него њихова боља контрола и већа транспарентност што се тиче њиховог пословања. У Србји банке се договарају међу собом колике да им буду камате, па зато могу да приуште да свима буду тако високе-јер су фактички створиле какав-такав монопол. Монопол, олигопол ( у овом случају ) и картелисање су у 90% случајева штетни и непожељни, управо због оваквих ефеката. То је проблем и узрок високих камата. То, и корупција, нараФски. Али, проблем корупције се рјешава промјеном и побољшањем система више него хапшењима, јер нема потребе за хапшењем када неко не чини противправно дјело, а не чини га јер нема подстицај да то ради.

Цитат

• Закон о испитивању порекла имовине свих политичара и тајкуна од 1989. до данас и одузимање имовине стечене криминалом и корупцијом

Подржавам, макар и временски размак био мањи. Треба одвојити бизнис и политику. Неки нови секуларизам :D

Цитат

• Забрана продаје странцима у већинско власништво јавних предузећа, пољопривредног земљишта, извора пијаће воде, бања, рудника, речних токова...

Предузећа треба препустити онима који ће имати интерес да их одрже и побољшају. То су они којима је циљ профит, а јавна управа нема никада за циљ профит, него одржавање статуса кво ( јер зарада јавног предузећа не одражава се на плату онога ко је води. Он има фиксну плату од државе ). Или промијенити систем тако да зарада директора предузећа зависи од пословања тог предузећа ( у ком случају је потпуно свеједно је ли предузеће у јавном или приватном домаћем/страном власништву, па ова тачка постаје неважна ), или ако већ не можемо да промијенимо систем у том правцу, онда приватизовати предузећа која је разумно и добро приватизовати ( дакле не све и не по сваку цијену ), продати их онима којима је профит циљ. Ето, не мора се продати у већинско власништво, може и само 49% предузећа да се прода, али да држава не интервенише са својих 51% и да слободу предузетнику као да је већински власник ( значи нема постављања директора, нема интервенисања код одлука... Интервенисати само ако је предузеће пред пропашћу да би се или спасило, или ублажиле негативне посљедице пропасти по раднике. То би била и либерална и друштвено одговорна политика ).

Цитат

• Закон о заштити презадужених породица

Ово треба рјешавати на фактичком, материјалном, а не законодавном нивоу. Или да се банке зауздају, да се њихов олигопол распрши, или да држава почне да откупљује најгоре случајеве ( на примјер, врати кредит умјесто презадужене и сиромашне породице ). Но, овим другим начином се отвара поље корупцији и злоупотреби.

Цитат

• Евроазијске интеграције: на руској и источној страни света данас се налази много веће тржиште, за нас отвореније (у случају Русије 99% домаћих производа извозимо без царине), тамо се праве нови инвестициони фондови, могу добити повољнији кредити и очекивати већа економска сарадња.

И европско и руско тржиште. Што више у оба извозити, не фаворизовати ниједно од та два. Ова тачка је у сукобу са првом, јер се у првој говори о прекиду задуживања државе. Е сад, можда се мислило на прекид задуживања само код ММФ-а? У том случају нема контрадикције.

У цјелини не подржавам овај економски план, а неке дијелове подржавам у измјењеном облику. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...