Jump to content

Republika Srbija ili Kraljevina Srbija ?

Оцени ову тему

Guest nikolastojanoviccuprija

Da li ste za   

81 члановâ је гласало

1. 1. Da li ste za

• Republiku Srbiju
      22
    • Kraljevinu Srbiju
      63

Препоручена порука

Ako završi fakultet u inostranstvu,ne mora nužno da znači da ostaje vani...Pa i stipendije se dobijaju kako bi se genijalci školovali napolju,i onda došli ovde gde imaju siguran i verovatno dobar ali i odgovoran posao,zar ne?

мда.

то се зове одлив мозгова ...

јел знаш неког мозга који се вратио, да побољша Србију, или само оне који су остали?

Ево ти мој пример. Ја завршио факултете у иностранству. Кад сам требао да се вратим и зовем рекоше ми да им не требам. Да, то су рекли ти исти који су ме сдаветовали и дали благослов да студирам.

Ако си паметан, талентован и способан Србији не требаш. Ко јке на власти? Исти они који су билим по кафанама и тамо склапали послове деведесетих.

Стипендисту се увек може обавезати да се врати у земљу. Пример су наше војне академије. Одрадити дупли стаж у односу на године школовања.

Хтела сам да кажем да нису криви стипендисти и уопште млади који одлазе из земље већ држава којој "не требају", иначе би лако могла да их задржи, а нарочито стипендисте.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 305
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Што се тиче погледа на Србију као ''житнице и транзитне'' то је за мене погрешан поглед! Та житница годишњом пољопривредном производњом задовољава дневне потребе Москве. Хајде нахранимо Москву два дана, недељу дана, можда и целих месец дана! :)

hvala

Погрешно!

Шта је погрешно, брате? Називати Србију житницом или моја констатација?  1405_love

Србија је земља сељака. Баш и као Русија. Ми смо имали производе за извоз у Русију. Једна Москва храни целу Грузију и средњу Азију. Да смо паметни извозили би за Русију све и свашта. Али! Мафија тамо мафија овде и нема. Ја ово не причам напамет.

Подели на овим сајтовима

Ima jedan zanimljiv članak u današnjem Press Magazinu (nema online).

Govori o tome kako je princ Đorđe Karađorđević bio zatočen 16 godina u ludnici bez ikakvog razloga. Đorđe je inače bio legitimni naslednik krune, koga je zbog ovoga istisao Aleksandar.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Ima jedan zanimljiv članak u današnjem Press Magazinu (nema online).

Govori o tome kako je princ Đorđe Karađorđević bio zatočen 16 godina u ludnici bez ikakvog razloga. Đorđe je inače bio legitimni naslednik krune, koga je zbog ovoga istisao Aleksandar.

Стриц моје мајке је био официр краљеве гарде па тако посредно знам за неке приче као на пример да је тадашњи престолонаследник Ђорђе знао да из чиста мира шамара војнике уз разне друге испаде. Закључила сам из свега да није беш имао владарску визију. После свега су га људи жалили, као преотет му је престо. Мени лично више је било жао Александра који је тако мучки убијен, а чини ми се да је ипак он био прави човек за престо. Зато га и убише. Да смо га бар боље чували.

Подели на овим сајтовима

Што се тиче погледа на Србију као ''житнице и транзитне'' то је за мене погрешан поглед! Та житница годишњом пољопривредном производњом задовољава дневне потребе Москве. Хајде нахранимо Москву два дана, недељу дана, можда и целих месец дана! :(

hvala

Погрешно!

Шта је погрешно, брате? Називати Србију житницом или моја констатација?  1324_womens

Србија је земља сељака. Баш и као Русија. Ми смо имали производе за извоз у Русију. Једна Москва храни целу Грузију и средњу Азију. Да смо паметни извозили би за Русију све и свашта. Али! Мафија тамо мафија овде и нема. Ја ово не причам напамет.

Баш то! Драго ми је што је више истомишљеника!  heaven

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

Када питамо да ли ћемо постати Краљевина, заправо се питамо хоће ли једном комунисти да више сиђу са власти над Србијом.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  • 4 weeks later...

хоће ли једном комунисти да више сиђу са власти над Србијом.

Врло тешко!

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

Prosto je neverovatno kako mozete da razvucete pricu na jedanaest strana a da NISTA ne kazete.

Narocito monarhisti. Gde su vam argumenti??

- kako bi monarhija napravila znacajne pozitivne promene u pravosudju?

- nauci?

- industriji?

- poljoprivredi?

- trzistu?

Da bi jednom sistemu dali prednost nad drugim taj mora nuzno sa sobom da nosi podlogu za

napredniju infrastrukturu u suprnotnom se ne vredi sa njime narocito baviti.

Подели на овим сајтовима

Prosto je neverovatno kako mozete da razvucete pricu na jedanaest strana a da NISTA ne kazete.

- nauci?

- industriji?

- poljoprivredi?

- trzistu?

Da bi jednom sistemu dali prednost nad drugim taj mora nuzno sa sobom da nosi podlogu za

Шта фали једној Шведској, Енглеској? Оне немају проблем са тим. Није монархија кочница развоја друштва и привреде. Не разумем нашта циљаш, брате?!

Подели на овим сајтовима

Наравно ја као православни Србин који воли своје свете претке залажем се за монархију, односно теодулију  каква је била за време Немањића.

Ја сам против монархије гдје ће монарх бити марионета као у Енгелској и Шведкој. Ја сам за монарха који ће бити христољубиви домаћин и који ће служити Христу и роду своме.

Срби нису имали репбулику све до комунистичке републике, мислим да то све говори...

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

- nauci?

- industriji?

- poljoprivredi?

- trzistu?

Шта фали једној Шведској, Енглеској? Оне немају проблем са тим. Није монархија кочница развоја друштва и привреде. Не разумем нашта циљаш, брате?!

Oni imaju kralja za ukras sto je apsolutno bezvredno i nepotrebno. Svedska i cela Skadninavija jed najlepsi primer kako lepo moze da funkcionise socijal demokratija.

Apsolutisticka monarhija je i tek kako kocnica ne sveopsteg nego bilo kakvog drustvenog napretka!

Подели на овим сајтовима

- nauci?

- industriji?

- poljoprivredi?

- trzistu?

Oni imaju kralja za ukras sto je apsolutno bezvredno i nepotrebno. Svedska i cela Skadninavija jed najlepsi primer kako lepo moze da funkcionise socijal demokratija.

Apsolutisticka monarhija je i tek kako kocnica ne sveopsteg nego bilo kakvog drustvenog napretka!

А, то? Па добро. Има логике!

Не видим шта би било лоше да краљ има овлашћења ограничена Уставом као што сада има председник републике. И зашто не би био, како каже Семберац, христољубиви домаћин? Видиш да социјал-демократија функционише и у монархији! Ја лично не видим да је услов за социјал-демократију државно уређење - монархија или република!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...