RYLAH Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 А због чега, Бог те не убио, не дао Бог да одем до Дечана ? Ниси одговорио на конкретно постављено питање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 А ко ју је створио? Како би онда било у највећу руку!? Одоговор на прво питање ето контрапитњем ... Ко је створио унију србије и црне горе ..? А за ово друго .... ништа .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Зашто су Албанци дизали устанак на Космету 1981, када није било Милошевића, када је на снази био устав из 1974 и када је постојала СФРЈ, док је "српски национализам" био практично забрањен? Да ли знаш да је тада било и мртвих? Ovo pričam iz iskustva člana moje bliže porodice koji je u to vreme bio regrutovan i poslat tamo: Podeljeni su im mitraljezi sa bojevom municijom i rečeno im je "slobodan odstrel", što će reći da si mogao da ubiješ koga god hoćeš. Ljudi protestuju na ulicama - vojska puca na sve strane, u živo meso, ljudi padaju, mrtvih na sve strane. Pucanje, ubijanje ceo dan. Nakon toga dolaze buldožeri i sklanjaju tela i kamioni sa šmrkovima peru krv sa ulica. Ti koji su vam svima isprali mozak su ti verovatno ispričali drugačiju priču. A vojska je na Albance gledala kao na nešto tik niže od običnih životinja, isto kao što većina ljudi ovde i danas gleda na njih. Ne znam samo ko je tu "zatrovan". Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Одоговор на прво питање ето контрапитњем ... Ко је створио унију србије и црне горе ..? А за ово друго .... ништа .. Ово друго није нити битно на концу... Али ме баш интересује одговор на прво питање!? Или наша историографија, световна и црквена греши.... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ovo pričam iz iskustva člana moje bliže porodice koji je u to vreme bio regrutovan i poslat tamo: Podeljeni su im mitraljezi sa bojevom municijom i rečeno im je "slobodan odstrel", što će reći da si mogao da ubiješ koga god hoćeš. Ljudi protestuju na ulicama - vojska puca na sve strane, u živo meso, ljudi padaju, mrtvih na sve strane. Pucanje, ubijanje ceo dan. Nakon toga dolaze buldožeri i sklanjaju tela i kamioni sa šmrkovima peru krv sa ulica. Ti koji su vam svima isprali mozak su ti verovatno ispričali drugačiju priču. A vojska je na Albance gledala kao na nešto tik niže od običnih životinja, isto kao što većina ljudi ovde i danas gleda na njih. Ne znam samo ko je tu "zatrovan". Не иде да говориш нешто што једноставно нема благе везе са истином .. благе везе .. Заиста .. човече Није тако нити било нити имаш право да без провере причаш такве фантастичне приче .. Једноставно то није истина... Истина је да су овакве фантастичне приче испредане да се умири савест србијанцимакоји сусе питали зашто се дозвољава контрареволуција на Косову зашто војска ништа не предузима.. .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ниси одговорио на конкретно постављено питање. Када упристојиш " питање ", можда, ти и одговорим. И , због чега, " не дао бог " да одем до Дечана ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ово друго није нити битно на концу... Али ме баш интересује одговор на прво питање!? Или наша историографија, световна и црквена греши.... Много тога је погрешно и накриво насађено а српски корпус то није решио .. у историјском смислу .. Аминоване су са разних страна различите историјске заблуде и неистине и зато нам је сад како нам је .. Велика је неправда нанешена србима али су у многоме кумовали свему томе.. ипак ова тема није место за ову врсту дискусије.. али биће дана.. и тема .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Не иде да говориш нешто што једноставно нема благе везе са истином .. благе везе .. Заиста .. човече Није тако нити било нити имаш право да без провере причаш такве фантастичне приче .. Једноставно то није истина... Истина је да су овакве фантастичне приче испредане да се умири савест србијанцимакоји сусе питали зашто се дозвољава контрареволуција на Косову зашто војска ништа не предузима.. .. Blizak član porodice mi je to rekao, koji je bio u sastavu te vojske, ponavljam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 @ Walter Онда друже ниси озбиљан саговорник.... Односно, на основу твог одговора такав дојам стичем!? Поставио си питање које си поставио (гледе стварања Краљевине СХС). Историја, црквена и световна нам је дала један одговор... Ти не рече други... Ако постоји... А ако постоји, реци друже... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Када упристојиш " питање ", можда, ти и одговорим. И , због чега, " не дао бог " да одем до Дечана ? Значи ниси био, него си Косово бранио тако што си евентуално блокирао саобраћај по Београду. А не дао Бог да било који од вас назови патриота оде не само до Дечана, него било где где му није гарантована стопостотна заштита у сваком тренутку, јер је то тренутак када ће огромна комета коначно да сравни целу планету. Много је лако србовати и бити патриота у Београду, али оди до Ораховца, Грачанице, Велике Хоче, Штрпца и осталих енклава, мало живи тамо, па онда соли памет и оцу Сави и осталима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Blizak član porodice mi je to rekao, koji je bio u sastavu te vojske, ponavljam. ја сам ти рекао који је извор користио твој рођак .. То је мит о Николи Љубичићу који је извео тенкове на приштинске улице, авионе који су надлетали Приштину и падобранце који су падали у масу у коју су пуцали ... Од те приче коју си ти овде изнео тачна је поставка.. али никако и ''последица'' .. једноставно то с еније десило а пропаганда је ипсрела фантастику да јесте .. ако смем да повучем паралелу са Маркалама..и слично ... а касније и са Рачком .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Значи ниси био, него си Косово бранио тако што си евентуално блокирао саобраћај по Београду. А не дао Бог да било који од вас назови патриота оде не само до Дечана, него било где где му није гарантована стопостотна заштита у сваком тренутку, јер је то тренутак када ће огромна комета коначно да сравни целу планету. Покушавам да те испратим - не успева ми. Почео си са иронијом а завршио са - небулозама. Нема шансе да и сам знаш шта си хтео сада да - кажеш. Али тако бива - када друге ниподаштаваш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 @ Walter Онда друже ниси озбиљан саговорник.... Односно, на основу твог одговора такав дојам стичем!? Поставио си питање које си поставио (гледе стварања Краљевине СХС). Историја, црквена и световна нам је дала један одговор... Ти не рече други... Ако постоји... А ако постоји, реци друже... Немам намеру да ''избегавам'' одговор.. али је заиста више него комплексна поставка.. Довољно је надам се поменути да је било и сувише притисака за стварање Југославије јер СХС је била и сувише ''српска'' Већ ту се видело да ће тешко све то ићи .. а против Југославије заиста је већ велики број значајних личности, што Цркве што интелигенције изрекао свој глас у то време.. Сећам се опаске вл. Атанасија... '' У мутну Марицу свака Југославија и бивша и нека будућа''... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Покушавам да те испратим - не успева ми. Почео си са иронијом а завршио са - небулозама. Нема шансе да и сам знаш шта си хтео сада да - кажеш. Али тако бива - када друге ниподаштаваш. Врло добро знам, и рекао сам врло јасно: Сви ви назови патриоте (част правим родољубима) браните Косово до задње улице у Београду, и то ако не пада киша. Даље од Митровице (северне, наравно) не пада вам на памет да одете, јер је ваша кожа превише драгоцена да би се излагала опасностима. Ваљда у том рату ком се надате треба неко други да страда. А ти се прави луд до сутра, за Видовдан се ниси макао даље од Немањине, ваљда ће ту да телепортују те НАТО трупе са којима сте мислили да ратујете тај дан. И на том микропримеру се види колико је свака твоја прича, и прича свих оних чије си ставове покупио, шупља и празна, јер никада није подржана и никада неће бити подржана и делима. Што опет не значи да је прича оних из "супротног табора" исправна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Врло добро знам, и рекао сам врло јасно: Сви ви назови патриоте (част правим родољубима) браните Косово до задње улице у Београду, и то ако не пада киша. Даље од Митровице (северне, наравно) не пада вам на памет да одете, јер је ваша кожа превише драгоцена да би се излагала опасностима. Ваљда у том рату ком се надате треба неко други да страда. Ти, бре, попут баба Ванге, а има ту мало и Трговчевића - знаш а и јавља ти све оно шта су други радили а и чему су надају. И ти си, попут Звонка, у праву таман толико колико су у праву баба Ванга и Трговчевић - заједно. Но друго вам и не преостаје већ да на Трговчевићев начин браните своје ставове. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука