Jump to content

Предавања епископа Атанасија Јевтића

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

Мислим, објасни ми ту мржњу Аустријанаца према Србима.

Територијалне претензије, то ми је најлогичније. Али је чињеница да је ту нешто шкрипало, а да им нисмо дали повода.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

To djavo radi. Ako hoces moze big brother, sauron itd.

ОК, твоје објашњење знам и доследно је свему осталом што пишеш. Тој ђавологији се не може много тога приговорити, јер нема начина да се провери, осим што би можда ваљало да појасниш зашто ђаво баш Србе толико мрзи. Али волео бих и да ми Алек (форумски, не фекетићки) понуди неко овоземаљско објашњење, ако га има.

Подели на овим сајтовима

Питам тебе, а не геополитичаре. "Они нас мрзе вековима" је изузетно јака тврдња. Прво што ми немамо везе са нама из времена Наполеона, а вала ни они немају везе с њима. Друго, које је твоје мишљење о механизму чувања, преноса и конкретне реализације србофобије кроз векове?

Нигде нисам помињао да нас мрзе. Помињао сам да је геополитика великих сила зацртана одавно и да се само преписује, из мени непознатих разлога. Не постоји ни "србофобија", врло сам конкретан када нешто причам, а то нигде нисам поменуо. Причао сам о геополитици.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Аустроугарска је имала "de facto" власт у Босни. Анексија је била само формалност на папиру, а не нека "инвазија". Њихова војска је већ била ту.

Али теби наравно не вреди ништа објашњавати... Жив ми био. :)

Pa i Jugoslavija je imala vojsku u Hrvatskoj, to je bila "de fakto" Jugoslavija , ali opet ces ti da napadnes Milosevica i odbranu Jugoslavije ali ces istovremeno u slicnoj, u stvari goroj situaciju za Austrijance, njihovo "pravo" da branis ...

I branices pavo Hrvata na nezavisnost i njihova prava ali neces i prava Srba u Bosni pod Austrougarskom  jer Srbi nisu jednaki pred Bogom i zakonom kao ostali...

U tome je problem a ne u Principu ili Srbiji ili Karadjordjevicima ili na kraju krajeva u Habsburskoj monarhiji ili Austrougarskoj ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Нигде нисам помињао да нас мрзе. Помињао сам да је геополитика великих сила зацртана одавно и да се само преписује, из мени непознатих разлога. Не постоји ни "србофобија", врло сам конкретан када нешто причам, а то нигде нисам поменуо. Причао сам о геополитици.

ОК, значи Наполеон напише књигу, онда је чита неко ко њега наследи у тој причи, па онда следећи наследник и онда то на крају прочитају Клинтон, Блер, Шредер и Ширак. И свима се то исто свиђа, сви се слажу и спроводе, иако немају више никакве везе са онима који су то започели пре неколико векова, иако планета и политички и у сваком другом смислу изгледа потпуно другачије а и они сами међусобно немају баш исте интересе? Много ми је логичнији Динин ђаво...

Подели на овим сајтовима

Мене занима ко су ти "они" и како се преноси то "њихово" виђење нас, тј. та предложена србофобија, од Наполеона до Ангеле Меркел. У генима се то сигурно не носи. Да ли уче у школи како треба да гледају на Србе? Или преносе то с колена на колено? Платонистичка идеја запада (или како год их звали) и истока (или како год нас звали) је теоријски интересантна, али никако да видим како се та апстрактна идеја конретизује у потпуно различитим политичким личностима које раздвајају векови. Конкретно, где се чува тај колективни западни став према Србима, како се преноси кроз векове и како се материјализује у конкретним личностима које доносе одлуке да нас убијају и освајају?

У вези оне крађе рачунара што смо помињали - то се десило у Бечу прошле године, а лопов је наравно био Србин. И кад сам отишао у полицију онај инспектор Аустријанац ми ваљда видео крајње разочарану фацу па ме теши - "ма не брини, нису сви Срби овде такви, већином су добри"... :))

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

ОК, твоје објашњење знам и доследно је свему осталом што пишеш. Тој ђавологији се не може много тога приговорити, јер нема начина да се провери, осим што би можда ваљало да појасниш зашто ђаво баш Србе толико мрзи. Али волео бих и да ми Алек (форумски, не фекетићки) понуди неко овоземаљско објашњење, ако га има.

Pa ne znam zasto treba da ti se objasnjava ovako prosta stvar, pravoslavlju je centar upravo ovde u Srbiji, (ako ne verujes u to ne moras), a sta ce drugo sauron da napada, ko da ne znas o cemu se radi nego si eto juce kao neki streberski adolescent naucnik banuo na ovaj forum...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

У вези оне крађе рачунара што смо помињали - то се десило у Бечу прошле године, а лопов је наравно био Србин. И кад сам отишао у полицију онај инспектор Аустријанац ми ваљда видео крајње разочарану фацу па ме теши - "ма не брини, нису сви Срби овде такви, већином су добри"... :))

Srecom pa su oni posteni ...samo su zaboravili da vrate jevrejima opljackano i pokradeno ...

Austrija nista nije vratila od jevrejskog blaga.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

ОК, значи Наполеон напише књигу, онда је чита неко ко њега наследи у тој причи, па онда следећи наследник и онда то на крају прочитају Клинтон, Блер, Шредер и Ширак. И свима се то исто свиђа, сви се слажу и спроводе, иако немају више никакве везе са онима који су то започели пре неколико векова, иако планета и политички и у сваком другом смислу изгледа потпуно другачије а и они сами међусобно немају баш исте интересе? Много ми је логичнији Динин ђаво...

Upravo to. Al kazem ti ne moras da verujes...

Pa sta mislis, jel to tek slucajno sto je ovde kolevka civilizacije? Da ne otvaramo novu temu, ali tako je.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Pa ne znam zasto treba da ti se objasnjava ovako prosta stvar, pravoslavlju je centar upravo ovde u Srbiji, (ako ne verujes u to ne moras), a sta ce drugo sauron da napada, ko da ne znas o cemu se radi nego si eto juce kao neki streberski adolescent naucnik banuo na ovaj forum...

Поред тога што си добар лик, готивим те и због тих прича. Али најозбиљније, нисам ироничан. :) Наравно да не верујем у све то, али ме одушевљава колико фантастику можеш да прикажеш са логичком доследношћу. :)

Подели на овим сајтовима

Поред тога што си добар лик, готивим те и због тих прича. Али најозбиљније, нисам ироничан. :) Наравно да не верујем у све то, али ме одушевљава колико фантастику можеш да прикажеш са логичком доследношћу. :)

Ako si citao romane i knjige naucne fantastike, znas da je skoro sve sto je napisano ili se ostvarilo ili se radi na tome.

To je opet ona tema gde tvrdim da covek ne moze nista da smisli sto ne postoji ili ne moze da postoji, ograniceni smo :))

Inace Orwell sve sto je pisao to je danas aktuelno, a Tolkin je bukvalno Bibliju pretocio u Silmarilion i Gospodara prstenova. To su bili ljudi proroci, iako mnogi ne kontaju, i cak im je i smesno lol :D

AD&D dzudzabajci i sve to, mislim da je paralelni svet, uglavnom demoni su u pitanju prikazani bas onako kakvi i jesu, iako ne mora da znaci bas doslovno, jer ne mozemo poznati u potpunosti.

Artefakti cuda, Marti Misterija, Dilan Dog, to jeste fikcija ali nije daleko od stvarnosti.

Sta je zavetni kovceg nego high-tec artefakt koji ima svrhu, sta su nebeske kocije?

Sta je ovo?

http://wwwyu.com/biblija/26jzk010.htm

U takvom svetu zivimo i to je to :)

Подели на овим сајтовима

Види, то што ти видиш заверу у нечему што ниси проучавао није мој проблем. Ал нема начина да ти укратко препричам толике геополитичке теорије и начин на који се оне преносе и само дограђују ево већ вековима. 

Значи, о завери нисам причао, не мислим да нас неко мрзи, не мислим да нам о глави раде тајна друштва или секте или ђаво или ко већ, једноставно људи имају своје стратегије чије се главне идеје не мењају већ вековима, сем појединих доградњи. Да се разумемо, не прави нико стратегију за Србију, Србија је само мала коцкица у свему томе, једно поље на тој шаховској табли, али нама најбитније поље, па је зато природно да причамо о томе како и у ком контексту они доживљавају то једно поље.

Могу можда да ти препоручим пар ликова које би могао да прочиташ па да видиш да ли причам глупости, али кратак курс не постоји. 

Подели на овим сајтовима

Ako si citao romane i knjige naucne fantastike, znas da je skoro sve sto je napisano ili se ostvarilo ili se radi na tome.

To je opet ona tema gde tvrdim da covek ne moze nista da smisli sto ne postoji ili ne moze da postoji, ograniceni smo :))

Inace Orwell sve sto je pisao to je danas aktuelno, a Tolkin je bukvalno Bibliju pretocio u Silmarilion i Gospodara prstenova. To su bili ljudi proroci, iako mnogi ne kontaju, i cak im je i smesno lol :D

AD&D dzudzabajci i sve to, mislim da je paralelni svet, uglavnom demoni su u pitanju prikazani bas onako kakvi i jesu, iako ne mora da znaci bas doslovno, jer ne mozemo poznati u potpunosti.

Artefakti cuda, Marti Misterija, Dilan Dog, to jeste fikcija ali nije daleko od stvarnosti.

Sta je zavetni kovceg nego high-tec artefakt koji ima svrhu, sta su nebeske kocije?

Sta je ovo?

http://wwwyu.com/biblija/26jzk010.htm

U takvom svetu zivimo i to je to :)

Odakle nama ideja da pravimo svemirske letelice? Odakle? Mi ne mozemo nista da smislimo sami od sebe, mi jedino sto mozemo je da oponasamo prirodu koju je Bog stvorio ( to je Bozija tehnologija neshvatljiva vrhunska tehnologija nepojmljiva), ili da pravimo ono cega se secamo. Mi smo takoreci ograniceni u Bogu, tj. neograniceni. Jer mi smo stvoreni, i ne znamo niti mozemo znati za ista drugo nego sto je Boziji inzinjering :D jako dobra tema, a beskonacna, zamisli to :0102_laugh:

Подели на овим сајтовима

Значи, о завери нисам причао, не мислим да нас неко мрзи, не мислим да нам о глави раде тајна друштва или секте или ђаво или ко већ, једноставно људи имају своје стратегије чије се главне идеје не мењају већ вековима, сем појединих доградњи.

Naravno da nisi pisao, ustvari nije niko od nas ali želja juanova je bila sve jača i jača da generalizuje kako bi se našao u ulozi dobrog momka, koji je toliko dalekovid da ne mora da se bakće sa činjenicama koje si ti navodio. 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...