Jump to content

Предавања епископа Атанасија Јевтића

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

Па не видим. Голијат је изашао пред Израелце у бици, дакле две војске су изашле једна пред другу да се туку. Па му је онда Давид изашао на мегдан и јуначки победио. То је значи била битка, рат. Није Давид пресрео Голијата на путу за пијацу па га убио с` леђа.

Ово што је Принцип урадио никакве сличности нема него је кукавичко дело. Срамно.

Daleko od toga da je kukavicko delo, covek je svesno polozio zivot za ideju. Pitanje je smislenosti. Zasto?

Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Sam zločin ne opravadavam gledajući samo i isključivo sa Hrišćanske strane, taj zločin ništa nije mogao promeniti samo je razjarijo zlotvora koji je hteo i spremao se da porobi Srbiju i Duhom i Telom.

Medjutim sa Hrišćanske strane protiv Gavrila postoje i neke olakšavajuće okolnosti isključivo što se njegove duše tiče a da ne spominjem Hrišćansko pokajanje....

Rat bi bio i bez gavrila mnog nehrišćanskiji, nego onaj kojeg su započeli Gavrilo i drugi.

Kako se Janko ponašati u okupaciji voleo bi da pročitam od tebe jer sudeći po ovome ti bolje znaš?

Kako se ponašati prema onima koji hoće da porobe i dušu i telo?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Kako se Janko ponašati u okupaciji voleo bi da pročitam od tebe jer sudeći po ovome ti bolje znaš?

А шта ће ти Јанко? Исус Христос се беше родио у сред окупиране територије. Само види како се он понашао и то ти је отприлике то.

Подели на овим сајтовима

Daleko od toga da je kukavicko delo, covek je svesno polozio zivot za ideju. Pitanje je smislenosti. Zasto?

Ма није он положио свој живот него туђи. Вероватно је био свестан да као (по тадашњим законима) малолетан неће бити осуђен на смрт.

А каква је то идеја због које треба убити човека из заседе? Нема ту никаквог смисла.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

А шта ће ти Јанко? Исус Христос се беше родио у сред окупиране територије. Само види како се он понашао и то ти је отприлике то.

Ajde onda ti svojim rečima, pretvori ih kobojagi na delo i reci šta bi radio? :)

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Ма није он положио свој живот него туђи. Вероватно је био свестан да као (по тадашњим законима) малолетан неће бити осуђен на смрт.

А каква је то идеја због које треба убити човека из заседе? Нема ту никаквог смисла.

Takve kalkulacije je nemoguce iskalkulisati, ne preteruj. Znaci isao je da ubije i racunao je sa tim da ce verovatno i biti ubijen na licu mesta.

Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема.

Подели на овим сајтовима

Pretpostavljam da znate da je atentat bio samoodbrana a ne napad. (čisto u vojnom smislu)

У војном смислу тада није било никаквог рата, тако да није могло бити ни самоодбране.

Takve kalkulacije je nemoguce iskalkulisati, ne preteruj. Znaci isao je da ubije i racunao je sa tim da ce verovatno i biti ubijen na licu mesta.

За мене се прича завршава тиме што је ишао да убије. Шта се после десило или шта је очекивао ту ништа не мења, нити због тога заслужује симпатије.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

U principu sa grizlijem imam problem što neprestano preteruje, pa me to izazove da odem i ja u krajnost.

Grizli živ bio :)

Подели на овим сајтовима

У војном смислу тада није било никаквог рата, тако да није могло бити ни самоодбране.

Pretpostavljaš da se nije znalo, da će austrougarska u osvajački rat ili onako samo logiraš slovca? Si čuo nekad i za obaveštajne službe ili si od onih gde se rat zakazuje na poljančetu pa se sjure jedni na druge?

Подели на овим сајтовима

Grizzly Adams, on 29 Apr 2014 - 16:28, каже: Па шта би им фалило? Не, него је требало жртвовати милионе људи да "главни баја" не би био Франц него Александар.    

Isto kao i ovde, posle ove njegove recenice prosto bih izgubio svaku volju za raspravom jer mi je toliko besmislena :)

Подели на овим сајтовима

U principu sa grizlijem imam problem što neprestano preteruje, pa me to izazove da odem i ja u krajnost.

Grizli živ bio :)

Нема ту ништа претерано. То су неке најосновније ствари, само је та нека наша митологија толико шизофренична да најнормалније ствари изгледају екстремно.

Жив био и ти нама сто година!

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Pretpostavljaš da se nije znalo, da će austrougarska u osvajački rat ili onako samo logiraš slovca? Si čuo nekad i za obaveštajne službe ili si od onih gde se rat zakazuje na poljančetu pa se sjure jedni na druge?

Пре свега, није истина. Нити је тако једноставно... Али да не улазимо у историјску дискусију какво је било унутрашње стање АУ, шта су они планирали итд. Чак и да јесте - убити човека (који је иначе био против рата) пре него што непријатељства почну нема никаквог смисла.

Стварно је чудно одговорати на овако бесмислену конструкцију...

A kad se vratiš kući a ono svi pobijeni? Nekome su čak i organe izvadili?

А где то?

Па Принцип је сасвим нормално ишао у школу у Сарајеву и враћао се кући ко сва друга деца, чак организовао демонстрације са другарима па му нико није "вадио органе" итд. После су га због тога избацили из школе па се преселио у Београд где се придружио "подземљу" итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...