Jump to content

Johan Sebastijan Bah

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

On 3/7/2014 at 11:12, Иван ♪♫ рече

Hmm, možda, ali znaš šta još može da bude - da tako doživljavaš zbog kontrapunkta, gde se 2, 3 ili čak 4 melodijske linije preliću u skoro savršenom skladu. One su nezavisne koliko god je to moguće, ali neminovno su uslovljene jedna drugom. Ima tu gomila nekih pravila i ,,dobrih praksi" kako to da postigneš, koja naravno potiču iz iskustva i dobrog ukusa. I ne samo da svaki glas ima svoje kretanje, već zajedno, preplićući se indukuju i harmoniju.

I ako umom i svešću ne možeš da ispratiš sva ta dešavanja, što nije ni prirodno za čoveka, ti, ili nećeš razumeti muziku, ili ćeš ostati frapiran onim što si čuo. Znam po sebi

Znaš, ipak si velikim delom u pravu kod ovoga :) hvala

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 141
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Imamo i temu o Bahu?!  E pa da se pohvalim u mojoj kuci se vezba skoro svaki dan, ove godine je na programu, a onda bude i neki javni nastup :)

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Таша рече

Imamo i temu o Bahu?!

Kakvo pitanje... pa sta ti mislis, ko smo mi, a?! Svasta... :dry: :smeh1:

пре 52 минута, Таша рече

E pa da se pohvalim u mojoj kuci se vezba skoro svaki dan, ove godine je na programu, a onda bude i neki javni nastup :)

Isto i kod nas... 0502_music

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Таша рече

Pa daj tata neki video, interni cas, bilo sta da uzivamo i mi malo. :)

Pri ruci imam samo ovaj stari, jos iz nize. Novije snimke, koje uglavnom ne snimam ja, tek treba da prikupim.

Na ovom snimku je neko skolsko takmicenje, imas 3 kompozicije, od kojih je prva Bahova, ako se ne varam.

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Таша рече

Komplimenti!  :sunce:  Sa uzivanjem sam odslusala!  Na kraju Sopen ako se ne varam.  Koliko ima godina ovde? Koliko godina u stvari ima? 

Zasto krijes snimke, na sunce sve!   :)

Ma ne krijem nista, nego to je sad negde sklonjeno, narezano, treba da se nadje. Ovde je bila 8. razred OS, tj. 6. nize muzicke. Sad je 2. godina muzicke gimnazije, `fala velikome Bogu. Sad, normalno, sve to zvuci jos bolje, i sviraju se dosta zahtevnije muzike. Kad nesto pribavimo, ako Bog da, postavicu.

:)

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, obi-wan рече

Ma ne krijem nista, nego to je sad negde sklonjeno, narezano, treba da se nadje. Ovde je bila 8. razred OS, tj. 6. nize muzicke. Sad je 2. godina muzicke gimnazije, `fala velikome Bogu. Sad, normalno, sve to zvuci jos bolje, i sviraju se dosta zahtevnije muzike. Kad nesto pribavimo, ako Bog da, postavicu.

:)

Nek' je ziva i zdrava i ovako muzikalna! Samo napred!

Napredak se veliki vidi u jednoj a kamo li u dve tri godine. Puno uspeha vam zelim  (znam da krecu sada takmicenja) i pozdrav za mladu pijanistkinju.  :)

• Радостан 1

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Таша рече

Napredak se veliki vidi u jednoj a kamo li u dve tri godine. Puno uspeha vam zelim  (znam da krecu sada takmicenja) i pozdrav za mladu pijanistkinju.

Isto takodje i vama od nas. Ne treba da pricam da sam sve lepo preslusao, i imate jos kako za sta da se radujete. Ne znam koji je razred sad dete, ali ako zeli da nastavi muziku dalje, nece da pogresi ni malo... :)

Подели на овим сајтовима

https://www.youtube.com/watch?v=VzQQ7GEM9jk

Bach - Sinfonia (Amazing Performance) Sinfonia aus der Kantate BWV 29

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

On 2/11/2018 at 14:36, obi-wan рече

Na ovom snimku je neko skolsko takmicenje, imas 3 kompozicije, od kojih je prva Bahova, ako se ne varam.

Да, Бах, двогласна инвенција бр. 4.

Супер! Баш су вам музикална деца. Лепо ми да видим & чујем. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
On 2/11/2018 at 15:09, w.a.mozart рече

Znaš, ipak si velikim delom u pravu kod ovoga :) hvala

Sad nesto razmisljam, tu sam mislio na umno odusevljenje kad nazires nesto sto ti je tesko dokuciti pa te zadivi sklad i lepota u kompleksnosti (kao kad posmatras prirodu). Ali mislim da to nije cela prica. Umetnost je komunikacija, i ono sto cujemo kada slusamo Baha je njegov unutrasnji svet, govor njegove duse. Tu itekako moze biti uzvisenih i plemenitih misli. I Bozanskog nadahnuca, zasto da ne.

Mozda se ti i Bah prosto razumete. :) Mene licno Bah ne dotice mnogo, ja tu plemenitost i uzvisenost nalazim u drugacijoj muzici. Ali vi ste verovatno na istoj ,,talasnoj duzini". I hvala Bogu na razlicitosti. :)

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

• Свиђа ми се 1

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Myra odlično svira koral

A ova druga teta, meni nepoznata, predivno i sa razumevanjem preludijum es mol...šteta što nema fuge na snimku

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...