Јаков. Написано Фебруар 22, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2014 Šta konkretno znači ovo? Šta ne valja u "našim" propisima, pa nam rusi šalju svoje? Da li je to mešanje u nezavisnost jedne eparhije? Сви српски манастири и храмови Косова добиће руска „Богослужбена упутства“ за 2014. годину3.januar 2014. За све српске манастире и храмове Рашко-призренске епархије на територији Косова и Метохије и околних подручја биће обезбеђена руска „Богослужбена упутства“ за 2014. годину, саопштава портал Православие.ру. Прва партија „Богослужбених упутстава“ већ је достављена на Косово и Метохију. Многе обитељи и парохије већ су добиле своје примерке. Планирано је да следећа партија стигне до 14. јануара. Непосредну подршку у организовању и спровођењу ове акције пружили су Сретенски манастир у Москви и Руски дом у Београду. ...................... Vest je sa http://ruskarec.ru/news/2014/01/03/svi_srpski_manastiri_i_hramovi_kosova_dobice_ruska_bogosluzbena_uputstva_27397.html nana је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 22, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2014 ja mislio da misliš na onuuuu službu Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Schmemann Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 јел ви стварно не знате шта то значи или збијате шале? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 zašto rusko bogoslužbeno pravilo na kakonskoj teritoriji SPC? :.mislise. Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Ako nije šala, da odgovorimo. U pitanju je bogoslužbeni tipik za 2014 godinu, a to što je ruski ne znači ništa, jer su pravila bogosluženja manje više ista za celu Pravoslavnu Crkvu. Baj d vej, od ove godine mi imamo i svoj: srbsko ukazanije, koji je naravno isti kao i ruski, sem službi srpskim/ruskim svetima. Odlicno je pomoćno sredstvo za pevnicu, ne moras da mislis, a iz istog razloga je i lose - ne moras da mislis, tako da ne moras ni da znas bogosluzbena opsta pravila, pa onda ne mozes da se snadjes bez njega. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Ako nije šala, da odgovorimo. U pitanju je bogoslužbeni tipik za 2014 godinu, a to što je ruski ne znači ništa, jer su pravila bogosluženja manje više ista za celu Pravoslavnu Crkvu. Baj d vej, od ove godine mi imamo i svoj: srbsko ukazanije, koji je naravno isti kao i ruski, sem službi srpskim/ruskim svetima. Odlicno je pomoćno sredstvo za pevnicu, ne moras da mislis, a iz istog razloga je i lose - ne moras da mislis, tako da ne moras ni da znas bogosluzbena opsta pravila, pa onda ne mozes da se snadjes bez njega. isto to postoji i u izdanju spc-a..ne znam zašto potreba za ruskim? Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јосиф II Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 isto to postoji i u izdanju spc-a..ne znam zašto potreba za ruskim? Просветли ме. Где има да се купи типик за сваки тан у конкретној години, а да га је издала СПЦ? :.mislise. ~ = + = ~ ПЕВНИЦА НА ВКОНТАКТЕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука