Јаков. Написано Фебруар 11, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2010 ??? ?? ??? ???????????? ??? ?? ? ??? ???????? ???????. Oprosti brate, ali mislim da je ovo jedan oksimoron. Da iskreni vernik je zapravo pravi mondijalista. A da vernik koji je ograni?en je okrenut samo svome. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 11, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2010 гане, па не ради се овде о страху или користи, већ о усиновљењу кроз поступке сваког појединца једне заједнице. ако нам то није циљ, онда смо га промашили потпуно, сваким чињењем сваким избором одлазимо све даље и даље, иако и даље живимо у илузији да чинимо Божју службу. питање је на крају, ако себе замислимо као жртву у конкретном случају прогона, да ли би се осећали почаствованим од Господа таквим венцем или бисмо шкргутали на прогонитеља? тако и да ли би добровољно довели некога ко симболизује зло, и покушали да окренемо ситуацију на добро, као што то Бог од постанка чини човеку и пере га од греха и то бесплатном благодаћу. што се тиче самог опроста, не делимо га ми, чак ни жртва, па ни крв која вапије из земље, већ Господ који твори правду када ПРИВОЛИ грешника на покајање, не и јавну исповест греха, јер се ни ми тако не творимо кад уђемо у исповедаоницу, па зашто би то и од другог очекивали? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Фебруар 11, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2010 ???? ???? ??? ?????,????? ??????? ? ???? ??????.... ............. ???????????. ??? ??? ?? ??????? ???? ????? ???? ? ??! ???? ???? ??? ?????,????? ??????? ? ???? ??????.... ???? ??????????? ???? ????? ?????,?? ???? ???????? ?? ?????? ???????????? ? ???????????? ??????? ?? ?????? ????????,??? ?? ???? "... ????? ?????? ? ?????????? ?? ?????? ????..." ,??? ?? ?? ? ???? ???,?? ??????,??????? ? ??????? ????? ..................... ??? ??????? ???????? ??? ???????? ? ????? ?? ????? ?? ?? ??? ??????? ??? ??? ??? ????????,???? ?? ?????? ?? ??????? ?????? ?? ??? ???????, ? ????????? ??????????????, ???????? ??? ?????? ? ????????? ??????? ???? ??? ??????, ????????????, ? ????? ??? ? ??? ????????, ?? ?? ???? ??????? ? ????? ? ?????? ????? ????????.... ???? ??, ?? ?? ?????????, ????? ?? ?????? ????? ?????? ?? ??????? ???? 2013 ?! ?????, ?? ?? ??????????? ??? ?? ???? ??? ????, ??? ????? ???? ?? ????, ??? ?? ?? ???????????? ??????? ?????? ????? ? ?????? ??????.... ?????????? ???? ?? ?? ????? ?????????, ?? ?? ???????? ???? ???????????? ????? ? ????????, ????? ?? ??? ??????? ??? ???, ??? ?????? ?? ?? ?? ??? ?? ???? ????, ??? ?? ??, ??? ?? ?????? ???, ??????? ??? ????? ? ???? ?????. ?????????? ?? ?? +???????? ?????? ???? ?? ??????, ????? ????? ? ???? ?? ????? ?? ?? ????????, ? ?????? ?? ?????????.... "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 11, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2010 ??? ?? ??? ???????????? ??? ?? ? ??? ???????? ???????. Oprosti brate, ali mislim da je ovo jedan oksimoron. Da iskreni vernik je zapravo pravi mondijalista. A da vernik koji je ograni?en je okrenut samo svome. ??? ?? ??? ???? ????? ?? ?? ??? ???? ? ????? ????? ?????!?????? ?? ?? ??? ???? ???? ???????? ???????? ??????????? ??? ?????? ????? ???? ??????? ? ????? ?? ?? ?? ??? ???? ? ???????? ?????????!"...??????? ??????? ?? ??????? ?? ?? ???? ????? ?? ????? ??????? ?? ??? ??? ?? ???????? ? ?????? ???????? ???? ?? ????? ????? ??????. ??? ????? ?? ?? ?????? ???????????? ????? ??????? ??????-????, ? ?? ?? ?????? ?????? ??????????? ??????, ????????? ???? ????? ?? ??? ?????. ?? ??????, ????? ????? ??????????? ???? ???? ? ??????? ??????, ? ???? ?? ? ???? ????????? ???? ???? ??????? ?????? ???????, ?? ?? ??????? ?? ?? ?????. ??? ????? ?? ????? ????????????? ? ????????????? ????? ?? ?????, ?????? ?? ????? ???? ?? ????????? ?? ???????? ???????, ????????? ?? ????? ?? ????? ????? ? ???? ?? ? ???????????. ???? ???, ????????, ???? ?????????, ???????? ?? ?????? ? ?????? ????. ?? ????, ???? ???, ??? ??? ????? ? ????????? ????, ???? ?????? ? ??????. ????? ?? My ?? ??????? ???? ????? ? ???? ?????, ????? ?? ???? ?? ???????? ????? ????, ? ???? ???? ??? ??????? ? ????? ?????? ????????????, ??????? ? ?????????, ????? ? ????????, ? ??? ???? ????? ??? ?????? ???...."! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Фебруар 11, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2010 "...??????? ??????? ?? ??????? ?? ?? ???? ????? ?? ????? ??????? ?? ??? ??? ?? ???????? ? ?????? ???????? ???? ?? ????? ????? ??????. ??? ????? ?? ?? ?????? ???????????? ????? ??????? ??????-????, ? ?? ?? ?????? ?????? ??????????? ??????, ????????? ???? ????? ?? ??? ?????. ?? ??????, ????? ????? ??????????? ???? ???? ? ??????? ??????, ? ???? ?? ? ???? ????????? ???? ???? ??????? ?????? ???????, ?? ?? ??????? ?? ?? ?????. ??? ????? ?? ????? ????????????? ? ????????????? ????? ?? ?????, ?????? ?? ????? ???? ?? ????????? ?? ???????? ???????, ????????? ?? ????? ?? ????? ????? ? ???? ?? ? ???????????. ???? ???, ????????, ???? ?????????, ???????? ?? ?????? ? ?????? ????. ?? ????, ???? ???, ??? ??? ????? ? ????????? ????, ???? ?????? ? ??????. ????? ?? My ?? ??????? ???? ????? ? ???? ?????, ????? ?? ???? ?? ???????? ????? ????, ? ???? ???? ??? ??????? ? ????? ?????? ????????????, ??????? ? ?????????, ????? ? ????????, ? ??? ???? ????? ??? ?????? ???...."! ??? ??????????..... joooj "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 11, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2010 Фикција? Па ево данима ме уверавају да Срби треба да приме Папу,да Папа и Ватикан не морају ни да се кају ни покају,а још мање опрост да траже...Држе се факултативна предавања из теологије (којој нисам дорастао),па је неминован закључак да Папа мора да дође,да православни Срби треба у себи да му опросте,њему и Ватикану(јер шта је то милион Срба горе-доле)...Јер ако му не опросте,како ће изаћи да "срдачно и пријатељски" дочекају и поклоне му се....Ако свет не види то,онда чему свеколики труд и посета уопште...Ја бих ипак цитирао следећи текст где (необавештени) се могу пронаћи ваљани и људски разлози против Папине посете СПЦ: "...Ватикан је први признао Словенију,Хрватску и Босну у авнојевским границама,и тиме нанео (скупа са Немачком) непоправљиву штету праведном решењу српског питања на Балкану.Између Ваикана и нас је Јасеновацма не врт препун ружа.Према томе,упрокос понизним осмесима празних и јадних српских политичара пред Папом,Папа у Србију не може да дође јер неће да моли за опроштај народ који је толико пострадао под ударима ватиканских слугу од Средњег века наовамо.Срби никог не мрзе,али не смемо бити крпе које свако гази.Боље да нас нема него да постанемо оно што су вековима,били несрећници који су се одрицали себе за комад буђавог хлеба..." "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Фебруар 11, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2010 ???????? ?? ??? ?????? ?? ????????? ?? ???? ????? ?? ????? ????,?? ???? ? ??????? ?? ?????? ?? ?? ?? ???? ?? ??????,? ??? ???? ?????? ?? ?????...???? ?? ???????????? ????????? ?? ????????? (????? ????? ????????),?? ?? ????????? ???????? ?? ???? ???? ?? ????,?? ??????????? ???? ????? ? ???? ?? ?? ???????,???? ? ????????(??? ??? ?? ?? ?????? ???? ????-????)...??? ??? ?? ?? ???????,???? ?? ????? ?? "??????? ? ???????????" ???????? ? ??????? ?? ??....??? ???? ?? ???? ??,???? ???? ????????? ???? ? ?????? ??????...?? ??? ???? ??????? ??????? ????? ??? (????????????) ?? ???? ??????? ?????? ? ?????? ??????? ?????? ?????? ?????? ???: "...Vatikan je prvi priznao Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu u avnojevskim granicama, i time naneo (skupa sa Nema?kom) nepopravljivu štetu pravednom rešenju srpskog pitanja na Balkanu. Izme?u Vatikana i nas je Jasenovac, a ne vrt prepun ruža. Prema tome, uprkos poniznim osmesima praznih i jadnih srpskih politi?ara pred papom, papa u Srbiju ne može da do?e jer ne?e da moli za oproštaj narod koji je toliko postradao pod udarima vatikanskih slugu od Srednjeg veka naovamo. Srbi nikog ne mrze, ali ne smemo biti krpe koje svako gazi. Bolje da nas nema nego da postanemo ono što su, vekovima, bili nesre?nici koji su se odricali sebe za komad bu?avog hleba..." . ?? ????? ?? ???????????? ???????...??? ?????:?? ???? ????? ?? ????? ???? ??? ? ????, ?????? ??????? ???????? ????????? ??????, ???? ?? ??????????? ? ??????!!! ???? ?????? ?? ????, ??? ??? ??? ? ??????? ?????? ?? ???? ???????? ???????! ???? ? ??????? ?? ?????? ?? ?? ?? ???? ?? ??????,? ??? ???? ?????? ?? ?????. ?? ???? ??? ??????? ?? ??? ????? ????? ?????, ? ?????? ?? ???? ?????? ????? ???????? ??????, ??? ???? ???? ?? ?? ??????, ? ?? ???? ?????? ?? ?????,?? ????? ??????.....???? ?????, ??? ??????????? ??????? ?? ????, ??? ?? ?????????, ?? ????? ? ????? ?? ?? ???????, ? ???? ???? ????? ??? ?????????? ? ???, ??? ???? ????? ?? ?? ???????!!! ???? ?? ???????????? ????????? ?? ????????? (????? ????? ????????),?? ?? ????????? ???????? ?? ???? ???? ?? ????,?? ??????????? ???? ????? ? ???? ?? ?? ???????,???? ? ????????(??? ??? ?? ?? ?????? ???? ????-????) ? ????? ???? ??? ?????, ??? ? ??? ????? ?? ?? ????????????, ?? ?? ???? ???? ???, ??? ??? ??? ?? ?????????... ??? ??? ?? ?? ???????,???? ?? ????? ?? "??????? ? ???????????" ???????? ? ??????? ?? ??....??? ???? ?? ???? ??,???? ???? ????????? ???? ? ?????? ??????. ? ?? ?? ????????? ?? ???? ?? ?? ??????? ?????????..... ??????????? ?????, ?? ??? ????????????.... ?????, ????? ??? ? ??????, ???? ?? ?? ??????? ???? ??????????? ? ???????.... "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 11, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2010 Srbi nikog ne mrze joooj 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel joooj joooj??? ? ?? ??????, ?????? ???? ??? ????? ... ?????? ?????????????? ?????? ?? ????? ????????? ????, ??? ???? ???? ?? ?????????. ??? ???? ?? ?????? ????? ???? ??????????? ? ?????????????, ??????? ? ??????? ? ?? ?????? ??? ?????? ?? ??????? ?? ????, ??? ???? ???? ???? ? ????? ??? ??????? ???????, ??????, ??????, ????? ? ??????? ??? ?? ??? ?????? ????? ???? ????????? ... ??? ????? ?? ???????? ??? ??????? ??? ??????, ????????? ??????? ?????? ???? ?? ?????? ??????, ?? ????? ??????? ??????? ???????? ????? 1000 ?????? ??????????! клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 11, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2010 "...Sa jednog striktno verskog stanovista Vatikan je, u odnosu na Beograd, jedan teoloski patuljak koji, od kako je prevladao strahoviti udar koji je doziveo od Francuske revolucije, nastoji da pretvori katolicku veru u zbir propisa za svakodnevni zivot, poput islama, negirajuci coveku pravo na neposredni dijalog s Bogom u koju svrhu se rimski papa pojavljuje kao posrednik izmedu Tvorca i svakog ljudskog bica koje prihvata latinsku jeres, te tako biva proglasena papska nepogresivost, poput nepogresivosti nosilaca nekadasnjeg istocnoevropskog kulta licnosti koji je vukao svoje poreklo iz Rima a na njega se projektuje i posle svoje smrti. U striktno verskom smislu Beograd, u ovom trenutku najznacajniji svetski centar hriscanske teologije, je trn u oku rimskoj kuriji, koja se preko 150 godina nalazi na silaznoj teoloskoj putanji, te bi svaki dijalog sa SPC ili cak papsko prisustvo u Beogradu, ublazilo navedenu reviziju hriscanske vere dok bi, istovremeno, kompromitovalo SPC kao luconosu vere otaca osnivaca hriscanstva. Najnoviji pokusaj redukovanja hriscanske vere, ciji autor bese papa Vojtila, izazvao je podsmeh i proteste u samom katolicanstvu, kada je poljski papa pokusao da prosiri Sveto Trojstvo na taj nacin sto bi u njega ukljucio i Mariju, te da stvori tako neko "sveto cetvorstvo". Beograd deli od Rima i ovo doktrinarno pitanje, zacinjeno okolnoscu da ce Vatikan ove ili sledece godine takvu teolosku velicinu da proglasi svetiteljem. U tom smislu poucan je bugarski primer. Kada je papa Vojtila posetio Bugarsku 23. maja 2003. pozvao je, na samom drzavnom doceku sa vojskom i vojnom muzikom, patrijarha Maksima na ujedinjenje svih hriscana, na maglovit nacin koji uvek podrazumeva papski primat i papsku nepogresivost. Prema agencijama, bugarski patrijarh mu je kratko odgovorio da za to nema boljeg nacina nego da se Rim vrati crkvi od koje se otcepio pre 950 godina. Zoran Krstanovic, novinar, Novi Beograd..." . "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 11, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2010 Цркву врата ада неће надвладати! откад смо ми бојажљивог духа? Говори и чини оно што је истинито - без сумње, смело, тврдо и одлучно. Избегавај сумњичавост, бојажљивост, непостојаност и неодлучност. Јер нама БОГ НИЈЕ ДАО ДУХА ПЛАШЉИВОСТИ, НЕГО ДУХА СИЛЕ И ЉУБАВИ (2.Тим.1,7). Наш Господ је Господ сила! Свети Јован Кронштантски а откад нам је дао и заповест немудрости да одбијамо дијалог, љубав ближњем или бланко опрост, ма какав он био? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Vesic Написано Фебруар 11, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2010 ??? ???? ?????????? ? ????????? ????? ????????? ????? ? ????????? ???????? ????????. ???? ?????? ?????? ????????? ???? ????? ??? ?????. ?????? ?? ?? ??? ?????? ?? ???? ???? ???????? ???? ??????. ??????? ?? ????????? ?????? ???????? ??????? de facto ??? ?? ? de iure. ? ??????????? ???????? ?? ?????? ?????????? ?? ?? ???? ??????? ??????? ???? 12, 18. ???? 1941. ???. ???? ??? ???????? ????, ? ?? ??? ??? ??????. ??????? ?? ? ???? ????? ???????? ??????????? ?????? ?? ?????????????? ??????????? ?????? ? ???????. ???????, ????????????? ????? ?? ???? ???????? ?? ?????? ????????? ?????? ? ???. ? ??????? ???????? ???????????????? ?????? ? ???????? ?????? ?? ?????????????, ???? ?? ?????????????????? ??????????? ? ????????? ??????????. ??????????? ?????? ???????? ? ??? ??????????? ?? ???????????? ? ????? ???????? ???????? ??????? ??????? ??????? ?????????:,,??. ??????? ???????? ?? ???????????? ?? ??????? ?????????????? ????????, ? ??? ??? ???????? ??? ???? ??????????." ????????????? ????? ?????? ?????? ??????? ?? ????????? 13. ???? 1941. ??? ? ?????? ? ???????? ??????????? ?????? ??? ?????????????? ?????????? ? ??????????? ??????.??? ???????? ?? ???? ?????????? ???????????? ?????????? ??? ?? ?????? ?????????, ???? ?? ??????? ???????? ????? ????????. ?????? ?? ???????? ????????? ? ???????? ? ??????????? ?? ?????????????? ????????????, ???? ?????? ??? ???????? ? ? ????????? ???????? ????????. ???????????? ?????????? ??? ?????? ??????? ?????? ????????? ??????? ?? ? ????? ????????? ?? 6. ????? 1942. ??? ???? ?????? ????????? ????????? ?? ?????????? ?????????. ???????? ?? ??????? ???????? ?? ???? ??????????? ????????, ???????? ?????????? ? ????????? ???????????? ??????? ??????: ,,???? ?? ?? ???? ???? ?????? ????????? ? ????????? ????????? ????? ????? ??????????... ?? ??????? ?? ??? ????????, ??? ???????? ??? ??? ???? ????? ??? ?? ????? ???? ??? ?????? ? ??????. ??? ?? ?? ???? ??????? ????????? ????????...???? ?? ??????? ?????? ???? ????? ??????. ? ?? ?? ???????? ??? ???? ??????? ?? ???? 80% ???? ???????????? ?????????... ?? ???, ??? ??? ??????, ????????? ?????????, ? ??? ????????? ??????? ???? ?? ?????????". ? ???????? ????????? ??? ???? ??????: ,,???? ????????? ??????? ????? ?? ????? ????????????? ? ??????? ??? ? ???????????? ???????? ??????. ?? ?? ????? ???????? ?? ??????? ??????? ?????????? ?????". ???????? ?? ??????? ?? ??????????? ????? ????????? ?? ???????????? ??????? ? ?????? ??????????, ????? ???????? ? ??????????? ??????? ?? ?????? ???, ?? ?????? ???? ?????????? ??????? ??? ??????? ?????????????, ??? ? ?? ?? ?? ?????? ????? ? ??????????? ? ???????????? ????? ??????? ????????????? ?????, ???? ??? ?? ???????? ?????????? ????????? ????: ,,???????, ????????, ????????????, ??????, ?? ??????? ?? ???? ? ??? ?????????. ?? ???? ?? ?? ?? ??? ?? ????, ??? ???? ????????? ?? ?? ? ???? ????????, ??? ???. ???? ????? ? ?????, ????? ?????? ? ???????? ?? ??????????? ????? ? ? ?????? ??????????? ?????. ???? ????? ?? ??? ????????? ????? ???? ?? ??????? ? ???? ???? ?? ?????? ??????????? ?????... ???? ???? ???????? ??? ??????????? ????? ? ???? ????. ???? ??????? ?? ?? ?? ???????? ? ????? ? ??????????? ???? ???? ??????. ?? ?? ????. ????? ?????? ?? ???? ?????? ???????, ???????? ? ??????????? ?????, ? ?????? ?????????". ?????, ??? ????????? ????? ?? ??? ????????? ?? ?????????? ????? ???? ?????? ?????? ??????????. ???? ?? ?????? ?????? ??????????? ???????? ? ?????? ????????, ???????? ??????? ??????? ??? ?????? ???????? ?? ?? ????????? ???????: ,,????! ??????????!". ???? ?????? ??? ??????, ????????? ?? ??? ?????? ???? ????????? ?? ?????????? ?????????. ? ????????? ?? 28. ???? 1942. ??? ???????? ?? ?? ???????? ?? ??? ? ???????? ???????? ???? ? ??4?????????? ??????????, ??? ? ? ????????? ??????????????? ??????. ????? ?????????? ???????? ??????? ???? ????????? ???????? ????????????????? ?? ?????? ?? ??? ?? ?? ???? ? ???? ?? ?????? ???? ? ???????? ?????? ?????? ?? ???????????, ??? ?? ?? ?????? ????????, ?????? ????????, ????????????? ?????? ?????? ,,???????? ???????????" - antemurale shristianitatis. ??? ???????? ?? ??????? ?? ??? ????? ????????? ????????? ? ??? ???? ?? ????? ?? ?? ???????? ?????? ?? ????????? ?????? ,,??????? ??? ?????????? ??????????? ?????????????", ??? ? ?? ?? ,,??????? 350.000 ????". ???????? ??? ?? ??????? ? ?? ???????, ?????????????? ?????? ??? ???? ????????????? ??????????, ?? ??? ?? ???? ??????? ?? ?? ?? ?????? ?????????? ???????? ???? ????????? ? ???????????? ?????????: ,,???????? ?? ?????? ?????? ??? ?? ???????????? ??? ??????????", ?????????? ?? ???????? ?????????. ???????, ????? ????????? ?? ???? ???????? ?? ??????????? ????????? ????????????? ???????????? ??????, ??? ?? ?? ??????????? ??????? ??????? ??????? ? ?????????? ? ?????? ????, ????????? ? ???????????. ???????? ?? ? ??????? ????? ?? ?????????, ? ???? ?? ???? ?????? ?? ???????? ??????? ???????????? ???????? ? ?????? ???????? ???????? ??????, ?????? ????????? ????????? ???????? ?????????: ,,? ???? ????????? ?????? ??? ?? ?????? ??????????. ?? ?? ?? ????? ????????, ?? ??? ?? ?? ???? ???????????? ????? ????? ?????????? ????? ??????????? ?????? ??????? ? ?????????. ???, ???? ??? ?????? ?? ?? ?????? ????????, ??? ? ???? ???? ???? ?????????, ? ?? ?? ???????? ?????????????? ??????????? ???????????? ????? ???????? ???????, ?? ?? ??? ???????? ??????? ????? ????? ???????? ???????? ????? ???? ? ??????, ????? ?? ?????, ? ????? ?? ???????????, ?? ?? ???? ?????????? ??????? ?? ?? ?? ?? ???? ????.??, ?? ????? ?? ??????? ????? ???????? ???????????, ??? ?? ???? ???? ??????? ??? ?? ???????? ????????? ?????? ????????? ?? ???????????". ???????? ?????? ????????? ?? ???????? ????? ?????????? ???????????? ?? ???? ???? ?????? ?? ???????? ????????. ????????? ?????? ??????????, ????? ????????, ?????? ?? ???? ??????? ?? ?????????? ?. ?????????. ? ???? ?? ???????? ???????? ????? ????????? ??????? ? ???, ??????? ?? ?? ???????? ???????????? ???????????, ??? ?? ?? ??????????????? ????????. ???????????????? ?? ??? ?? ????? ??: ,,???????? ??????????? ????? ?? ????? ????????? ?????, ??? ? ??????? ????? ??????????". ???? ?? ?????? ?? ????? ?? ?? ??????? ???????? ?? ?? ?????????? ??????? ??????? ??????, ???????? ??????? ?????? ????????????????? ? ?????? ??????? ?????. ?? ??? ?????????? ???????? ?? 20. ???????? 1942. ???, ?. ???????? ?? ?????? ??????? ????????: ,,????? ???? ?????? ?????? ???????? ?? ???? ?? ?? ????????? ????????? ??????? ????!".???????? ?? ???????? ??????? ?? ????? ?? ?? ????? ?? ??????? ?? ???????? ???????????, ????? ??????? ? ???????? ?? ???????? ??????? ?????, ? ???? ???? ?? ???????? ???????, ???? ??, ???????????? ???????? ?????? ??????? ?????? ???????? ???????, ???????????????: ,,??? ?? ?? ???????? ??????????? ??????!". ............................... ??? ???? ?? ???????????? ?????? ? ???????? ?????????????? ???????? ???????? ???????? ??????? ???????: ???????? ?? ?????? ????????? ??????????? ?????? ?? ??? 1965. ???, ? ? ???????? ????????????? ?? ????????? ??????? ???? ?? 12 ???????? 1967. ????????? ???????? ???????? (???. ??. 239/67) ?? ?????? ?????????? ???? ?? ? ??????????? ?? ????????? ????????? ??????? ?????????? ??? ?????? ??????? ?. ????????? ? ?. ????????. ?????? ????????? ?? ???? ?? ?????? ??????? ? ?? ?????????? ????? ? ???? ????????? ???? ?? ????????: ,,???? ?? ? ???????? ???? ?? ????? ? ???????????? ?????????????? ???? ??? ? ?? ????? ???? ????? ??????. ????????? ?? ????????? ? ???? ???? ?? ???????? ???????????? ????12 ? ?????? ???? ???????? ?????? ???????? ????? ? ?????? ?? ??????? ??????? ? ?????? ??????? ??????? ??????? ????????". ? ???????? ????????? ????????? ??????? ?? ?????? ??????????: ,,??????? ????? ???????? ???? ????? ?? ? ???????? ????????? ?????? ?? ????????? ??????... ???? ? ??????? ??????? ?? ? ??????????? ? ???? ??? ??? ???????? ???????? ? ??????????. ?????? ?? ? ????? ????????? ???? ????? ??? ? ????????. ??? ?? ????? ?????????? ? ????????? ??????, ???? ?? ????? ? ??? ??????? ??????...". ???????????? ?????? ?? ??????? ?? ?? ?????????? ?????? ??????? ? ?????????? ??????????? ? ???????????? ????????? ????? ? ??????: ,,?????????? ?????????????????, ??? ?????? ?? ????? ?? ??????, ?????? ?? ????????? ?? ?????? ????????? ????? ? ???????? ???????? ? ? ????? ??????? ??????. ???????? ?? ????? ??????? ? ??????????? ?? ?? ?????, ? ?? ?? ?????? ????????? ?????? ? ?? ?????? ?????????? ????? ? ?????, ??????? ?? ?? ?? ???? ????? ?????? ?????? ????????????? ???? ?????? ??????? ???????????, ? ??????? ?????? ????????? ??????. ???? ?? ?? ??????????? ?? ??????, ??????? ?? ??????? ?????????? ?? ?? ????? ? ??? ?????????? ????". ????? ????? ????? ????????? ??????, ?? ?? ?? ???? ??? ??????? ????????? ? ????? ?? ?? ?? ??????? ???? ?? ??????? ??? ?????? ??? ??????? ?????? ?? ???????? ???????????? ???? ???? ????? ??????? ?????????????? ????????? ??? ???? ???????? ?????????? ???? (??? ?????? ????????? ???? ?? ?????? ? ???? ??? ??? ????? ? ????? ??? ???? ?? ??? ?? ?? ????? ? ????????)? ???????? ?? ?????? ???? ?? ??????? ????? ???????? ???? ? ?? ????? ? ?? ?? ?? ??????? ??????? ????? ????? ?? ????? ????? ?? ?????? ? ????????????? ????? ? ???????? ????????, ??? ? ??????????? ? ?????? ?? ?? ????? ???????? ???????. ??????? ??? ?? ???? ????? ???? ????? ??????? ? ????? ?? ?? ??????? ????? ??????? ?? ???? ???????. ?????? ??? ?? ? ????? ????????? ??????, ?? ?? ?? ?? ??????? ?? ???????? ?? ???????????? ????????????? ?? ??????? ?????? ? ?? ?? ??? ?? ?????? ????? ?? ?????? ????? ?????????? ????? ?? ???????? ???????? ???????? ?? ??? ??????? ?????????? ??????????, ????? ???????????? ??????????, ???????? ?????? ?????, ?????? ??????? ???????? ???? ?????? ????? ? ??????????, ? ?????? ?? ?????????? ?? 3 ??????? ???????? ?? ????.?????, ???? ?? ?????? ?????? ?????? ? ?????? ???????? ? ???????? ???? ???????. ????????? ????? ????????? ???? ?????? ? ????????? ???????? ????????, ?? ???????? ?? ??? ???? ???????? ????. ??? ??????? ????????? ??????? ???? ????? ?????? ?????? ? ??????? ??? ?? ????? ???? ?????? ???? ? ???????? ??. ?????? ???? ?? ??? ???? ?? ???? ???????? ???????? ? ??????, ??? ?? ????? ???? ?? ???? ?, ?? ?????, ??????????? ???????. ??? ??? ????????? ????? ?????????????? ???????? ???? ???? ???? ? ??????????? ?? ??????????? ?????????, ? ??? ????????? ??? ? ??? ?? ?? ????. ????? ???????? ??? ??????????? ????? ????????????? ????? ? ???????? ?????????? ????. ??? ??????????? ???? ??????? ??????????? ??????? ??????? ?? ????????????? ????? ? ???????? ? ?????????? ????????????. ?? ?????? ??? ?? ???? ?? ?????????????? ? ???????? ??? ?? ?? ??????? ??????... ? ? ?????? ????????? ????????? ???? ?? ????? ?????? ??????. ? ??? ??????? ???? ?????? ????????????? ?????, ??? ?? ??????? ?????? ??????, ??????? ??????????? ????? ? ????????????? ??????????? ???? ?????? ????????? ???????. ?????, ???? ????? ?????? ???? ?? ???? ? ??????? ??? ?? ?? ?????? ?????? ? ?? ??? ????? ??????? ????????. ?? ?? ?? ???? ?????? ??????? ???????? ?? ????????? ? ????? ??????? ?? ?? ?? ???? ?????? ??????? ???????? ? ????????? ?? ??? ??? ????? ???? ?? ????????? ?? ??? ?? ?? ???????? ? ???????,??? ??? ???????? ??? ?? ?????????, ??? ??? ?? ???? ???? ??????? ???????? ????? ???? ??????, ??? ????? ? ????? ?? ?????????? ?? ? ????? ??? ?? ???? ?? ?????? ????, ? ?? ?? ??????? ?? 10 ??? 100 ???, ??? ??? ???? ???????, ??? ? ????? ??????? ???? ???? ???? ??? ???? ?? ?????, ??? ?? ????. ??? ?? ???? ???? ??? ?? ????? ?????????? ????,???? ?????? ??????? ??????... ?? ?? ??? ????? ?????? ?? ???? ???? ?????? ?? ?? ??????? ? ?? ??????? ??? ??? ?? ? ???????? ????????. ?????? ?? ?? ?????? ???? ????, ?? ?? ?? ?????? ????????? ????????, ???????, ???? ????????? ??????,?? ?? ?????? ????????????? ????????? ?????... ?? ?? ??????? ? ?????????? ????? ??????? ???? ?? ????????? ??? ???? ?? ???? ?? ?????. ?? ?? ?????? ??? ???? ??????? ?????????? ?? ????? ?????. ?? ?? ???? ????? ? ??? ???????. ?? ???? ?? ??? ???????? ?? ?? ????? ???? ?? ?? ????? ??? ?? ?????? ?????? ? ???, ?? ?? ? ??? ?? ????????, ?? ?? ?? ?????? ???? ????? ??????... ?? ??? ???? ?? ?? ?? ?? ???????. ?? ?? ???????? ??? ????????? ??????. ??????? ?? ? ????????? ? ???????????? ??????? ????????, ???? ? ?????. ??????????? ??? ??? ???????????? ?????? ???? ?? ????? ?????? ?????. ?? ???????? ?? ????? ???? ???? ?? ?????? ?? ???? ???? ?????? ???????? ??? ? ?? ?? ????? ? ??????. ??? ?? ????? ???, ? ???? ??? ?? ???? ????? ????. ? ??? ??? ? ?????? ????? (? ????????? ? ???? ????? ????) ? ?? ??????? ?????? ??????? ?? ???????????? ???????. ?? ???? ???? ??? ???????? ??? ????, ??? ?? ?????? ,,?????? ???????????" ? ??? ??????, ? ??????? ????????? ?????. ??? ???? ?? ???? ????????. ?? ???????? ? ??? ????? ???? ??? ??? ????, ? ?? ?? ?????????? ? ??????? ???????????..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 11, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2010 Не ради се овде о модусу српске праведности,али је свакако реч о модусу ватиканске! Можда је време да се окрене нов лист,не спорим!Али није ли великодушно од наше Цркве што је можда спремна и да прими Папу,свекако јесте!Надам се да ово није спорно!У Ватикану седе (камо среће да само седе) мудри људи,свакако свесни шта су нам учинили,и свакако свесни да је евентуални позив у посету изванредно добре воље! Онда је близу памету,да би и они требали да у истом духу и маниру осете потребу да учине гест добре воље,који би ако би га било, био добро примљен код нас,зар не?Срби су на добро увек добрим узвраћали! Е сад,ако ствари крену овим током,мислим да ће овај народ то видети као заокрет Ватикана,и можда почети да верује да неки нови ветрови струје хришћанским пространствима. Али ако Папа остане на тврдој ватикасној линији већ виђеног-онда само СПЦ има да се искомпромитује код српских православних верника,па ће стога и сносити сву штету која по мени не може да се сагледа ни у обиму ни у облику! Ево неких линкова који говоре против доласка Папе у СПЦ,а речи и формулације употребљене у опису и карактерсању Ватикана ,као и некох у СПЦ су такве,да верујем да би их модератор овде обрисао! На жалост неких,ти текстови стоје,њих Срби читају и размишљају,и они су доказ да ни у нашј Цркви и те како има дисонантних тонова на ову тему!А за народ, да не причам!Не желим да верујем да се црква бави самом собом , него желим да верујем,да има слуха за народ и његову благо речено муку,кад је су у питању Папа и Ватикан! наведени сајтови немају благослов Цркве, тако да неће бити рекламирани на овом форуму који има. администратор Меда. "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Vesic Написано Фебруар 11, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2010 Ми се стално кунемо у неке злочине у Јасеновцу а да се мало запитамо: да ли тим жртвама требају извињења оних који су починили злочин над њима, да ли им требају неке баналне и безвезне јадиковке од њихових потомака? Или тим жртвама треба да се њихови потомци окупе око њих на ове празнике: САбор Београдских новомученика, 17 дец САбор новомученика Гламочких и Куленвакуфских, 9 јул Сабор новомученика Дабробосанских и Милешевских 28. јул САБОР НОВОМУЧЕНИКА ЈАСЕНОВАЧКИХ, Доњоградинских и Глинских 31. август САБОР НОВОМУЧЕНИКА СРПСКИХ, 15. ЈУН Сабор Крагујевачких новомученика, 8 окт Сабор свештеномученика и новомученика митрополије Црногорско - приморске, 4. јун и да заједно славе и певају Пречасно Име Божије. Из ове перспективе ја невидим да смо ми нешто изгубили у Јасеновцу или било где другде ми смо добили на стотине и хиљаде СВЕТИТЕЉА. Зато невидим потребу да тугујемо за било чим, напротив. Зар нисмо добили непроцењиво благо у Јасеновцу, Куленвакуфу.... Проблем је у томешто смо ми на Бога заборавили и самим тим смо и на Његове светитеље заборавили. И зато је нас Бог заборавио па нам се дешава ово што нам се дешава. Када би ти који имају побијене рођаке схватили да су им рођаци светитељи, па да им се помоле да и они исто тако мученички страдају за Христа, да ли знате каква би благодат Божија текла овом народом и овом земљом... али лакше је мрзети и кривити све друге осим самог себе. Лакше је кривити Ватикан него самог себе погледати и признати Богу сопствене грехове... лаше једруге осуђивати него се искрено покајати..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 11, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2010 ???? ?? ????? ?????? ??????. ? ??? ??????? ???? ?????? ????????????? ?????, ??? ?? ??????? ?????? ??????, ??????? ??????????? ????? ? ????????????? ??????????? ???? ?????? ????????? ???????. ?????, ???? ????? ?????? ???? ?? ???? ? ??????? ??? ?? ?? ?????? ?????? ? ?? ??? ????? ??????? ????????. ?? ?? ?? ???? ?????? ??????? ???????? ?? ????????? ? ????? ??????? ??????????? ??? ??? ???????????? ?????? ???? ?? ????? ?????? ?????. ?? ???????? ?? ????? ???? ???? ?? ?????? ?? ???? ???? ?????? ???????? ??? ? ?? ?? ????? ? ??????. ??? ?? ????? ???, ? ???? ??? ?? ???? ????? ????. ? ??? ??? ? ?????? ????? (? ????????? ? ???? ????? ????) ? ?? ??????? ?????? ??????? ?? ???????????? ???????. ? ??????????? ?????? ???? ?? ????? ?????? ???? ?? ???????? ???????,? ??? ??????? ???????? ???????? ????? ,????? ?? ?? ?????????? ????????? ???????? ?? ?????,??? ?? ???????? ????? ???? ?? ?? ?? ?????,??????????,?????? ??????? ?????? ?????? ??????, ?? ???? ????? ?? ?? ????? ?????????! ????????? ?? ?? ??? ??????,??? "???????" ,?????? ??,????? ???? ???? ???? ????? ?? ????.... "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 11, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2010 "...Када би ти који имају побијене рођаке схватили да су им рођаци светитељи, па да им се помоле да и они исто тако мученички страдају за Христа, да ли знате каква би благодат Божија текла овом народом и овом земљом... али лакше је мрзети и кривити све друге осим самог себе. Лакше је кривити Ватикан него самог себе погледати и признати Богу сопствене грехове... лаше једруге осуђивати него се искрено покајати....." . А за шта треба Срби да се покају? Јесу ли благосиљали убиства људи друге вероисповести? Можда зато што су се неки "усудили" да избегну слање на небо од "браће у Христу" ? "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука