Jump to content

Како спознати своје грехе и борити се против њих?

Mnogo je grehova mojih  

62 члановâ је гласало

1. 1. Koje grehe najviše činite?

• gordost
      37
    • srebroljublje
      13
    • blud
      32
    • zavist
      18
    • neumerenost u jelu i piću
      22
    • gnev
      33
    • lenjost
      50

Препоручена порука

• 3 weeks later...

???? ?? ?? 0110_hahaha...

?? ????? ?? ???????, ???? ???? ??? ?? ?????. ???, ????????, ?????? ?? ?? ???????? ?? ???? ?????, ? ?????? ?? ?? ????? ? ??????????? ????????? ?????? ????  klapklap.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' />

Može i pletene ?arape  klapklap

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

• Гости

???? ?? ?? 0110_hahaha...

?? ????? ?? ???????, ???? ???? ??? ?? ?????. ???, ????????, ?????? ?? ?? ???????? ?? ???? ?????, ? ?????? ?? ?? ????? ? ??????????? ????????? ?????? ????  klapklap.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' />

Može i pletene ?arape  klapklap

???????, ????? ?? ??????????? ???? ? ?????? ???? ?? ?????? ???? ????? ???? klapklap.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Pošto su Apostoli bili pospani, Hristos im je rekao: "Moliše se Bogu da ne padnete u napast, jer je duh krepak, ali je telo slabo

pretpostavljam da si mislila na ovaj deo dada

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Pomaze Bog braco i sestre!

Nesto me muci ovih dana,a ne znam da li sam otvorila temu na pravom mestu sada,ako jesam,prebacite tamo gde treba,oprastajte.

E,sta me muci:kako se boriti protiv neke nasledjene lose osobine?Npr.,u porodici ima nekih uocljivih ,a bas losih osobina kod mnogih clanova(sire porodice),pa se to lepo prenosi i na mladje,sto genetski,sto zivotom u takvom okruzenju.E,sad,kako se boroti protiv neceg takvog,neceg sto ne uzrokujemo sasvim nasom slobodnom voljom,nego u nekim situacijama reagujemo nesvesno,a lose ,i tada prepoznamo da toga ima i neka tetka i neki ujak i neka baba ,stric i td...

Nadam se da ste me shvatili,sad sam nalupala,a ne znam  jesam li jasna do kraja.

Подели на овим сајтовима

Pomoz' Bog draga sestro!

Pitali nekog starog mudrog coveka, samotnjaka, iskusitelja:

"Kako da se borimo protiv zlih, bizarnih, ponekad nemoralnih

slika, ponekad losih osecanja, koje dolaze spontano, nepozvano, s vremena, na vreme u  misli nase, nesvesno i nezavisno od nase volje?!"

"Koliko smo odgovorni u tome, upitase"?!

A starac im ovako odgovori:

"Vidite ove avione koji prolaze mimo nasih glava i koje primecujemo,

hteli mi to ili ne?!"

"Da", odgovorise ti ljudi.

"E pa ja nemam nikakvu odgovornost za njihovo prolazenje, ali ako napravim AERODROM ovde i oni pocnu sletati onda je odgovornost na meni za eventualne posledice"!!!  klapklap

Nadam se da sam uspeo barem deo tvojih muka da olaksam...

Svi mi imamo, manje vise, brige slicne tvojima...

Pozdrav od srca!

Подели на овим сајтовима

Ne verujem da je izvrsavanje volje Hristove razgovor o gresima niti ispunjavanje volje Oceve opsednutost demonima a kako ja dozivljavam zapovesti Hristove nije nesto sto bi podelio sa tobom posto duh tvog jezika nije bratski vec preispitivacki. Da ti polazem racune sigurno necu niti cu da se parnicim sa tobom posto vidim da si slep kod ociju i ne vidis samog sebe i sopstvenu prelest kada govoris o stvarima duha kao da ti direktno Bog diktira sa takvim uverenjem kao da si svestenik pedeset godina a ne obican laik koji poznaje teologiju koliko i ja. I koliko si ti u pravu toliko sam i ja tako da nemoj svoj stav nametati drugima kao dogmu vec se potrudi da sa drugima razgovaras sa ljubavi sto neces nikad postici ako govoris neprestano o grehu jer takav razgovor podrazumeva prosudjivanje sta je greh i ko je gresnik i koliko je gresnik a to odvodi i tebe i sagovornike od Hrista posto su dve Hristove zapovesti jasne a za pismene izricite - ljubi Boga svoga i ljubi brata svoga - a ljubav je nesto sto se zivi i kada se nesto zivi obicno se o tome i govori. Ovo sto pisem naucio sam od jednog divnog svestenika, pomazanog Duhom rukopolozenog od samoga Hrista a voljom Oca kako to obicno biva i to sto sam naucio sirim dalje jer je on tako blagoslovio! Da sirimo dalje Radosnu vest jevandjelja Hristovog sopstvfenom radoscu i sopstvenim utemeljenjem u Njemu! Sa cijim ti blagoslovom siris vesti iz pakla i kvote gresnosti? Sa kojim ti to znanjem objavljujes najnoviju listu aktuelnih demona? I cije zapovesati mislis da izvrsavas cineci sve to? Misli o tome... kao sto bi to rekao svestenik koga sam spomenuo jer od nas zavisi!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...