Odahviing Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 Kupujuci stan sa centralnim grejanjem ti si vec "potpisao" ugovor sa toplanom. Da li u ugovoru kada kupiš stan piše da moraš da plaćaš i imaš centralno grejanje, ako je tako onda uredu, ako nije onda nemaš nikakav potpisan ugovor i možeš da se otkažeš i da im ne plaćaš ništa. A oni nemaju prava ta od tebe traže nikakve pare. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 Varas se , imace itekakvih posledica cak i ako njegov radijator greje, a tvoj je stalno iskljucen. Ti sistemi grejanja su radjeni po nekakvim racunicama a one polaze od toga da je svaki radijator u svim stanovima ukljucen, inace je ceo proracun besmislen. Ljudi koji nisu , recimo u janurau, mesec dana u stanu, duzni su da svoje radijatore ostave ukljucene na neki minimum da se ne bi komsije smrzavale, odnosno da bi temperatura u svim stanovima bila u redu. Ајд ми нађи пропис по ком су дужни било шта. И ко је икада око тога правио проблеме, све док су им плаћали? Проблем није да ли се могу станови загрејати, него то што је неко укапирао да људи могу и без њих. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 Kupujuci stan sa centralnim grejanjem ti si vec "potpisao" ugovor sa toplanom. Ниси. Непознавање материје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 Ниси. Непознавање материје. Nista, onda bogami ako dodje maca na vratanca da presavijes tabak pa u Strazburg. Tamo se resavaju pitanja ugrozenih ljudskih prava. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 Jош пре пар страна горе смо утврдили да топлану нико не поткрада, нити да могу да се огреју било како на туђ зид. Дакле, нема крађе било које врсте. Идемо даље. šta mene briga šta ste vi utvrdili, ljudi se griju geotermalnom energijom od 17 stepeni, koriste akumuliranu toplotu zemljista svog dvorista za grijanje zimi i hlađenje ljeti a da se komšija ne bi ugrijao od toplog zida koji je popriličan termo akumulator, posebno ako je betonski što u zgradama zna biti, to što ste vi utvrdili samo govori da ste ono glavno zanemarili Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 urbanista je glavni,ako nije glavni ko je glavni, ko određuje pravila u naselju? ko izdaje građevinske dozvole? čemu služi urbanisttička služba ? ja sma ti rekao da meni na građevinskim dozvolama piše čak i boja fasade i to je određeno, to je za porodične kuće , za zgrade su kriterijumi još strožiji. onaj ko ti daje građevinsku dozvolu on uređuje te stvari, ne može cijeli beograd na drva da se grije crkli bi svi u dimu, ipak postoje neki siri planovi , ne možeš ti u centru beograda izdati dozvolu za gradnju aerodroma, ne može ni livnica čelika ili fabrika celuloze, isto tako ako je država gradila toplanu, ako je taj projekat rađen za neko naselje i li više naaselja , on ima potrebne kapacitete,amortizaciju i sve sto ide to je strategijski projekat, i time se bave urbanisti a ne trgovci kako ti ovdje pokusavas prikazati Урбаниста ти одређује висину и изглед зграде и то је све. Не уређује ти чак ни материјал од ког ћеш да градиш. А то какве ћеш ти прикључке да имаш, одређује се у хиљаду других служби. Шта ти смеш а шта не смеш у неком делу града, такође не одређује урбанистичка служба, него друге комуналне службе. Постоји и законска материја која то уређује, постоје и подзаконски акти, постоје и инспекцијске службе које то контролишу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 Nista, onda bogami ako dodje maca na vratanca da presavijes tabak pa u Strazburg. Tamo se resavaju pitanja ugrozenih ljudskih prava. Нема потребе. Неће то ни овде да прође, само онај ко везе са правом нема може себи да дозволи да овако нешто плати. А ти ако би да научиш нешто о уговорним односима, могу да ти препоручим пар хиљада страна које сам морао да учим да бих сада знао са ким јесам у уговорном односу, а са ким нисам. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 Da li u ugovoru kada kupiš stan piše da moraš da plaćaš i imaš centralno grejanje, ako je tako onda uredu, ako nije onda nemaš nikakav potpisan ugovor i možeš da se otkažeš i da im ne plaćaš ništa. A oni nemaju prava ta od tebe traže nikakve pare. Cekaj, recimo da ti nikada ne koristis ni vodu jer ili nisi nikada u stanu ili se kupas samo u Savi leti, ali ti vodu moras da placas? Ili im kazes da to tebi ne treba. Ne treba ti ni lift, ni kanalizacija, ni odnosenje djubreta, jer to sve ne koristis? Koliko ljudi ima stanove po svetu, odlazi tamo samo nekoliko nedelja u godini, ali sve mora da placa cele godine, kao is vi drugi stanari te zgrade. Pa nasta bi licio ovaj svet ako bi svako odlucivao kako ce da se gerje oi da li ce da koristi vodu? Uostalom vi ugrozavate druge ljude tako sto se grejete na nacin koji nije predvidjen u ti m zgradama. Moze da izbije pozar. kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 Cekaj, recimo da ti nikada ne koristis ni vodu jer ili nisi nikada u stanu ili se kupas samo u Savi leti, ali ti vodu moras da placas? Ili im kazes da to tebi ne treba. Ne treba ti ni lift, ni kanalizacija, ni odnosenje djubreta, jer to sve ne koristis? Koliko ljudi ima stanove po svetu, odlazi tamo samo nekoliko nedelja u godini, ali sve mora da placa cele godine, kao is vi drugi stanari te zgrade. Pa nasta bi licio ovaj svet ako bi svako odlucivao kako ce da se gerje oi da li ce da koristi vodu? Uostalom vi ugrozavate druge ljude tako sto se grejete na nacin koji nije predvidjen u ti m zgradama. Moze da izbije pozar. Ако искључиш воду у водоводу, не плаћаш је никоме. Ако искључиш струју у електродистрибуцији, не плаћаш је никоме. Лифт је заједничка својина свих станара, и у обавези су сви да плаћају за одржавање свега што је заједничко, па и лифта, степеништа, заједничке просторије и слично. Ако неко мисли да му комшија угрожава сигурност, има инспекције па нек пријави. Ето. Јел има још нека недоумица да је час решимо кад смо већ овде? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 Ајд ми нађи пропис по ком су дужни било шта. И ко је икада око тога правио проблеме, све док су им плаћали? Проблем није да ли се могу станови загрејати, него то што је неко укапирао да људи могу и без њих. pa imaju propisi, ako nema u srbiji ostali narodi imaju, ja znam kako je na zapadu, zna i justina i baron... ali mene ni ne zanimaju propisi, ja nisam advokat, mene samo ovdje zanima pravda a pravda po meni je da ti mudraci treba da plate te dodatne račune,nisu ih bez veze dobili to je sto posto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 pa imaju propisi, ako nema u srbiji ostali narodi imaju, ja znam kako je na zapadu, zna i justina i baron... ali mene ni ne zanimaju propisi, ja nisam advokat, mene samo ovdje zanima pravda a pravda po meni je da ti mudraci treba da plate te dodatne račune,nisu ih bez veze dobili to je sto posto Нађи ми те прописе. Мене прописи интересују, јер без прописа нико не може да те натера да платиш нешто што му не дугујеш, то је основа сваке личне слободе. Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 Cekaj, recimo da ti nikada ne koristis ni vodu jer ili nisi nikada u stanu ili se kupas samo u Savi leti, ali ti vodu moras da placas? Opet isključiću se i sa njihove usluge ukoliko hoću i opet neće moći da mi naplate ništa, jednostavno neću njihovu uslugu, neću da im platim. Ne treba ti ni lift, ni kanalizacija, ni odnosenje djubreta, jer to sve ne koristis? Lift npr i ostale dažbine za održavanje zgrade ne spadaju u istu gupu, jednostavno ovo potpisuješ ugovor gde će tebe da greju ili ne. Dok održavanje zgrade tj. zajedničkih prostorija (da ponovim zajedničkih) je nešto drugo Pa nasta bi licio ovaj svet ako bi svako odlucivao kako ce da se gerje oi da li ce da koristi vodu? Slobodno društvo, gde svako može da određuje koje usluge su mu potrebne, a koje nisu. Ili jednostavno da ni jedna kompanije pa makar i bila državna (ne živimo u komunizmu usput, možda još nisi primetila) ne treba da ima monopol. Tj. postoje alternativni izvori toplote sem centralnog grejanja. Ne znam gde živiš, ali izgleda ni do tebe još nije stigla vest o novom izumu, pošto vidim ni Italijani nisu čuli o njemu: -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 Нађи ми те прописе. Мене прописи интересују, јер без прописа нико не може да те натера да платиш нешто што му не дугујеш, то је основа сваке личне слободе. eto justina ti je rekla sta ona zna ja isto znam za to, a sad nisam ja brate pravni stručnjak da ti priložim to što tražiš.... ja ne znam ni nase propise jer me ne zanimaju a kamo li strane,ali znam iz života kako šta funkcioniše. ako strategijski gledaš, mi jako puno svog dohotka dajemo na energetiku,ona nas drži zakovane tu gdje jesmo na žalost i da država ima nekog smisla onda bi se svi grijali na toplane , mislim na urbane sredine, jer je to najeokonomičnije i ekološki najprihvatljivije, ja tako gledam na stvar. ti kažeš da urbanista to ne određuje, možda stvarno jeste tako kako kažeš, ali to je onda žalosno što je to tako Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 eto justina ti je rekla sta ona zna ja isto znam za to, a sad nisam ja brate pravni stručnjak da ti priložim to što tražiš.... ja ne znam ni nase propise jer me ne zanimaju a kamo li strane,ali znam iz života kako šta funkcioniše. ako strategijski gledaš, mi jako puno svog dohotka dajemo na energetiku,ona nas drži zakovane tu gdje jesmo na žalost i da država ima nekog smisla onda bi se svi grijali na toplane , mislim na urbane sredine, jer je to najeokonomičnije i ekološki najprihvatljivije, ja tako gledam na stvar. ti kažeš da urbanista to ne određuje, možda stvarno jeste tako kako kažeš, ali to je onda žalosno što je to tako Она и ти знате да би "тако требало да буде", значи имате свест о обавезности нечега. То и даље не значи да је то обавезно ако директно не постоји негде прописано као обавеза. Управо ти то гарантује сигурност, јер свако може да ти одрапи нешто и да ти каже да си обавезан, ал онда ти имаш право да му тражиш образложење по чему си ти то обавезан да му платиш. Ако нема одговор, ниси обавезан. Много је ово питање битније од пар стотина динара које би неко платио месечно. Овде немам лични интерес, не живим у згради и немам даљинско грејање, ал на оваквим стварима се ударају међе и гради се правна држава, да не може неки слепац да дође и тек тако ти отме паре јер је умислио да може. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 Она и ти знате да би "тако требало да буде", значи имате свест о обавезности нечега. То и даље не значи да је то обавезно ако директно не постоји негде прописано као обавеза. Управо ти то гарантује сигурност, јер свако може да ти одрапи нешто и да ти каже да си обавезан, ал онда ти имаш право да му тражиш образложење по чему си ти то обавезан да му платиш. Ако нема одговор, ниси обавезан. Много је ово питање битније од пар стотина динара које би неко платио месечно. Овде немам лични интерес, не живим у згради и немам даљинско грејање, ал на оваквим стварима се ударају међе и гради се правна држава, да не може неки слепац да дође и тек тако ти отме паре јер је умислио да може. dobro u pravu si to za pravnu državu i za moguće slobode ljudi, to se slažem sa tobom, ali isto tako treba i u suprotnom smjeru da stvari funkcionišu, vidiš ovdje toplana trpi troškove, nije ni to u redu... ja ne gledam stvari sa aspekta prava, ja sam se u pravo davno razočarao jer ima dosta rupa u sebi, nemoj me pogrešno shvatiti da sam sad neki koji bi zastupao anarhiju, ne , neka prava , mora da bude jer bi se pojeli između sebe da nije tako, ali ipak vrhovna stvar mi nikada nije pravo nego neko poštenje i neka pravda kao moji ideali, zato ja na ovo ne gledam sa aspekta prava kao ti jer me i ne zanima, ja samo vidim ovdje da je žrtva toplana al ii komšije od tih ljudi koji parazitiraju, ja lično kad bi se pitao izveo bi istragu opo ovom pitanju, da utvrdimo jesu li se grijali i sa čime, ako se utvrdi parazitiranje e onda plaćaj troskove i grijanja i istrage i suda ili na robiju pa idući puta kad se odlučiš mudrovati malo bolje porazmisli, tako bi ja uradio... nije dovoljno samo propisima stitit građane od zloupotreba, treba gajiti drustvo koje nije sklono zloupotrebama, primjere takvih drustava imamo, znači može se, samo da to bude program sistema, ja bi volio da bude, komunisti su dosta toga radili, na žalost dosta toga negativnog ,ali bilo je i dobrih stvari,a sada je atmosfera takva da država gleda kako da se ogrebe o narod a narod o državu i drugi narod, to nas nikuda ne vodi nego u još dublju rupu, nikakvi propisi nas neće spasiti Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука