Jump to content

Умемо ли да исијавамо радост, животност, љубав, да бисмо пренели наш доживљај Господа...

Препоручена порука

каже свети Апостол Павле у првој посланици Коринћанима, управо у првој глави: 0442_feel 0442_feel 0442_feel

18. Јер је реч крстова лудост онима који гину; а нама је који се спасавамо сила Божија.

19. Јер је писано: Погубићу премудрост премудрих, и разум разумних одбацићу.

20. Где је премудри? Где је књижевник? Где је препирач овог века? Не претвори ли Бог мудрост овог света у лудост?

21. Јер будући да у премудрости Божијој не позна свет премудрошћу Бога, била је Божија воља да лудошћу поучења спасе оне који верују.

22. Јер и Јевреји знаке ишту, и Грци премудрости траже.

23. А ми проповедамо Христа разапетог, Јеврејима, дакле, саблазан а Грцима безумље;

24. Онима пак који су позвани, и Јеврејима и Грцима, Христа, Божију силу и Божију премудрост.

25. Јер је лудост Божија мудрија од људи, и слабост је Божија јача од људи.

26. Јер погледајте знање своје, браћо, да нема ни много премудрих по телу, ни много силних ни много племенитих;

27. Него што је лудо пред светом оно изабра Бог да посрами премудре; и што је слабо пред светом оно изабра Бог да посрами јако;

28. И што је неплеменито пред светом и уништено изабра Бог, и што није, да уништи оно што јесте,

29. Да се не похвали ниједно тело пред Богом.

30. Из ког сте ви у Христу Исусу, који нам поста премудрост од Бога и правда и освећење и избављење.

31. Да (као што се пише) ко се хвали, Господом да се хвали.

hvala isus-sinai amin-nas

grouphug amin-nas 0442_feel 0442_feel

Подели на овим сајтовима

Не знам зашто, нисам паметан... занчи глуп сам, али назив ове теме те просто мами да је отвориш  291291291

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

0442_feel  0442_feel  isus-sinai  0442_feel

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Причао мами један њен колега његов највећи блам, из детињства... каже: Ћу ти испричам нешто, али немој ником да кажеш, то ми највећи блам. Тад сам ја схватио колико сам уствари глуп. Дошао тата једном са посла и рекао нам - Водим вас на Бело дугме! Ја се размишљам какво сад бело дугме, видим брат почео да скаче од радости и ја онда почнем да скачем... Али све се питам какво је то бело дугме посебно неко... И одемо ми у халу, доле бина, излазе неки људи и ја мислим сад ће сигурно да изнесу то бело дугме... гледам, напрежем се, али пустили неку музику, људи почели да скачу и ништа нисам видео.. Кажем тати - тата ја не видим бело дугме, и он ме попне на рамена, ја опет видим неки људи... али нема га бело дугме... Тек на пола концерта сам схватио шта је Бјело дугме...

Овако исписано није нарочито аутентично, али ми смо се смејали мнооого... Нема пуно везе са темом, осим што се једном помиње реч глуп.... хехеххехх... isus-sinai

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

A jel se mi svi slazemo oko toga sta u ovom slucaju znaci biti GLUP, ili je moje vidjenje toga potpuno pogresno  crvenilo

Moze biti da nisam u pravu...

GLUP mi se cini onaj koji se do beskraja raduje, igra se sa zivotom i Bogom, zivi `nelogicno`, pokrece drugima misli na radost... Veeeeeeeeliko je biti GLUP u tom smislu reci, i svi smo pozvani to da budemo jedni drugima. Zamislite sebe kao decu koja sa sobom nose cetkicu, i dodaju boje svetu oko sebe.

GLUP je onaj koji je `nerazumno` kreativan u svemu, u veri, odnosima, zivljenju... kod koga 2+2 ne mora da bude 4... niti crno mora biti crno....

Подели на овим сајтовима

sjajno,medo.... ovo se uklapa u definiciju sa jednog postera iz rane faze...

ISUS HRISTOS  crvenilo  - MUDRI GA JOŠ UVEK TRAŽE

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

klapklap klapklap klapklap

:cheesy2: 0705_read :cheesy2: klapklap 0203_cool confused 0705_read

A jel se mi svi slazemo oko toga sta u ovom slucaju znaci biti GLUP, ili je moje vidjenje toga potpuno pogresno  4chsmu1

GLUP mi se cini onaj koji se do beskraja raduje, igra se sa zivotom i Bogom, zivi `nelogicno`, pokrece drugima misli na radost... Veeeeeeeeliko je biti GLUP u tom smislu reci, i svi smo pozvani to da budemo jedni drugima. Zamislite sebe kao decu koja sa sobom nose cetkicu, i dodaju boje svetu oko sebe.

GLUP je onaj koji je `nerazumno` kreativan u svemu, u veri, odnosima, zivljenju... kod koga 2+2 ne mora da bude 4... niti crno mora biti crno....

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,6352.msg175650.html#msg175650

:nene:joooj:(

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Ja sam pametan da dam savet drugima a kad sebi treba da resim problem na kraju ispadnem glup. Jedno pitanje nevezano za temu da li u nasoj okolini ima neki prozorljiv starac, posto sam citao da ih ima u RUSIJI I SV. GORI 

89898989898989

Da, ima u nasoj okolini mnogo prozorljivih,i starih i mladih. Samo sto se vesto kriju  dancedance

Svaka dusa koja cezne za Bogom je prozorljiva  8086.gif... 

Подели на овим сајтовима

klapklap klapklap klapklap

dancedance 1405_love gringrin 1405_love sFun_bat 1405_love :nene:

A jel se mi svi slazemo oko toga sta u ovom slucaju znaci biti GLUP, ili je moje vidjenje toga potpuno pogresno  4chsmu1

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,6352.msg175650.html#msg175650

grouphug grouphug grouphug

Juhuuuuu, znala sam da si i ti jedan od nas, GLUP  8086.gif

Подели на овим сајтовима

Ja sam pametan da dam savet drugima a kad sebi treba da resim problem na kraju ispadnem glup. Jedno pitanje nevezano za temu da li u nasoj okolini ima neki prozorljiv starac, posto sam citao da ih ima u RUSIJI I SV. GORI  

89898989898989

Da, ima u nasoj okolini mnogo prozorljivih,i starih i mladih. Samo sto se vesto kriju  gringrin

Svaka dusa koja cezne za Bogom je prozorljiva  dancedance...  

Inace, mi smo svi pametniji da dajemo savet drugima, i to cak nije ni pogresno. Cesto bolju perspektivu na nas problem ima neko drugi- ko moze da razmisli neopterecen osecanjima, predubedjenjima, okolnostima i drugim.

Ne spasavamo se sami, zato smo i potrebni jedni drugima. Zato i jesmo zajednica.  8086.gif Zar ne?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...