Jump to content

Порука политичарима!

Оцени ову тему

Зосима

Препоручена порука

Молим вас, људи, читам ово све и не могу да верујем!

Одакле оволики песимизам? Одакле све ово? Па политичари су нам потребни, они су наше огледало! Да ли ико може да помисли колико је тешко бавити се политиком?

Ето ја, рецимо, док нисам ушао у странку и добио фотељу, мислио да су политичари само кретени са привилегијама који никад ништа не раде. Ал крвавих је мојих пар иљада евра месечно, ја да вам кажем! Да сам онда знао све ово што сад знам, никад ову чланску карту не бих потписиво, код оних других бих отишо без проблема!

Крвав је то леба, и поред тога што је намазан Еурокремом и уз њега добијеш и чоколаду и шејк за после. И крем бананицу за дете. Ал ако оћеш и ципеле, мора да се ради, бато!

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Dobro, kad se kaze porez mislis se na sve namete. Tu dodje i penziono, zdravstveno, osiguranje za slucaj nezaposlenosti. I mislim da je je neko rekao da se sabere sve na preko 60%.

Ne verujem da je 60%, ali tu se ne radi o verovatiu ili ne vec postoje tacni podaci, ako ih neko zna miogao bi da ih prezentuje ovde. Ali da ZNA a ne da je cuo od komsinice. U Italiji je nekoh 48%, u nemackoj mislim procenat-dva manje .... sve se vrti oko nekih 45% poreza, doprinosa itd ...

Koliko je u Srbiji zna li ko?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Овде, у Србији, спроводи се кажњење сваког ко уредно пријављује порез и плаћа рачуне.

Na to se zale recvimo i u Italiji ovi sa severa jer placaju i za one sa juga Italije ...

Ne kaznjava se on vec bas zbog onih koji ne placaju oni posteni moraju da snose teret celog poreza na svojim plecima. U tome je najveci problem Srbije. Imate more onih koji ne placaju porez ili placaju znatno manje ali im se deca podjednako lece kod lekara kao i oni koji redovno placaju sta treba. Ti em sto su lopovi em parazitiraju na grbaci postenih i njihove dece. Srbi treba da nauce da prijave inspekciji svakoga ko im i sraf zasrafi a ne izda racun jer taj krade i od njih i od buducnosti njihove dece.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Е видиш, мене си "прозвала" овде :)

Ко је направио те пензионере? И није са 40, него са 35. У тренутку када сам ја отишао у пензију, по сили Закона који је "изгурао" бивши министар војни Шутановац Зет Мрчајевачког Славуја Драган, ја сам имао словом и бројем 35 година живота и 26 година пензијског стажа... И наравно да нисам хтео да идем у пензију, али сам по сили тог Закона натеран, као и те хиљаде које помињеш... Да ли сам ја крив за такво што и моји исписници? 

накнадно додато

И да, нисам био инвалид и да не буде да браним СМ, далеко било, то је све почело од средине прве деценије 21. столећа. Мислим на нерезонско пензионисање. Толико о томе....

Svakome je njegova muka najveca :)

Подели на овим сајтовима

Svakome je njegova muka najveca :)

Не видим зашто је мука? Него кад већ о нечему причаш, онда се барем држи чињеница...

Подели на овим сајтовима

Не видим зашто је мука? Него кад већ о нечему причаш, онда се барем држи чињеница...

Pa ja se drzim cinjenica i tvrdim jer iz svog okruzenja znam da je desetine hilajada radnika ( barem iz mog kraja)

ostislo u prevremene penzije za vreme vladavine Milosevica, industrija je potpuno unistena, nisu samo

sankcije krive za to, ali to sada nije ni vazno. Ti kazes da je najvise odlazaka u penziju bilo oko 2007 ako

sam te dobro razumela. 2007 vise nista nije ni postojalo izuzev mozda vojske koja je imala viskove.

Подели на овим сајтовима

Pa ja se drzim cinjenica i tvrdim jer iz svog okruzenja znam da je desetine hilajada radnika ( barem iz mog kraja)

ostislo u prevremene penzije za vreme vladavine Milosevica, industrija je potpuno unistena, nisu samo

sankcije krive za to, ali to sada nije ni vazno. Ti kazes da je najvise odlazaka u penziju bilo oko 2007 ako

sam te dobro razumela. 2007 vise nista nije ni postojalo izuzev mozda vojske koja je imala viskove.

Е онда буди прецизна :) Ја сам мислио на војску...

Подели на овим сајтовима

Е видиш, мене си "прозвала" овде :)

Ко је направио те пензионере? И није са 40, него са 35. У тренутку када сам ја отишао у пензију, по сили Закона који је "изгурао" бивши министар војни Шутановац Зет Мрчајевачког Славуја Драган, ја сам имао словом и бројем 35 година живота и 26 година пензијског стажа... И наравно да нисам хтео да идем у пензију, али сам по сили тог Закона натеран, као и те хиљаде које помињеш... Да ли сам ја крив за такво што и моји исписници? 

накнадно додато

И да, нисам био инвалид и да не буде да браним СМ, далеко било, то је све почело од средине прве деценије 21. столећа. Мислим на нерезонско пензионисање. Толико о томе....

Što se ovoga tiče mog oca je doktorka savetovala da tuži državu i da će dobiti invalitsku penziju, jer za vreme rata bio na mitraljezu i dobio oštećenje sluha sa desne strane, jer je bio na mitraljezu, a i nakon utvđene povrede ostavili su ga na isom mestu (nije da se on nešto bunio i hteo da ode). Mada to je bilo još pre Šutanovca ja mislim.

Подели на овим сајтовима

A ko inace da placa tih 150 evra za penziju tvoje mame?

Za kintu koju dajes za zdravstvo, a koja nije skoro pa ni vredna pomena tesko da mozes da ocekujes

besplatno lecenje za sebe, svoju decu, u krajnjjoj liniji i za tvoju mamu.

Porez na primanja, a koji , kako videh iz tvog obracuna je jako nizak ide u izgradnju puteva, ide za plate

lekara, bolnice, lekove, skole, univerzitete, ali ide  i za recimo policiju koja kako tako tvoj zivot

i zivot tvoje dece ipak cini nekako sigurnijim.

Ти си нешто овде побркала и лоше протумачила:

За здравство ја и фирма,само  за мене уплаћујемо 8000 дин,месечно, зар је то мало??!!

И одакле ти идеја да је то 10% моје плате???

Дакле,моја нето плата је око 47000 хиљада ,а бруто 66000, разлика су сви ти доприноси,плус што ово иде на мој терет,а још фирма посебно уплаћује,са свог конта!

Лепо пише на платној листи,ја око 18000 ,плус фирма 12000... дакле на моје име у буџете иде 30000 дин!

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ти си нешто овде побркала и лоше протумачила:

За здравство ја и фирма,само  за мене уплаћујемо 8000 дин,месечно, зар је то мало??!!

И одакле ти идеја да је то 10% моје плате???

Дакле,моја нето плата је око 47000 хиљада ,а бруто 66000, разлика су сви ти доприноси,плус што ово иде на мој терет,а још фирма посебно уплаћује,са свог конта!

Лепо пише на платној листи,ја око 18000 ,плус фирма 12000... дакле на моје име у буџете иде 30000 дин!

Nisam nista pobrkala, negde u onom obracunu stoji da je osnovica za porez 10% od plate.

Vidi, isti, ali potpuno isti sistem je i u Nemackoj, s tim sto ima razlicitih poreskih " razreda"

pa ko ima porodicu placa manje porez, a ova davanja za zdravstvo i penziono isto su stravicna

( a isto poslodavac placa 50%, radnik 50%), ali ako imas recimo 60000 bruto platu, zivis sam

ili nemas dece, dobijas 3000. Znaci 50%.

Edit

Ja uzeh za primer platu od 6000 bruto, jako malo ljudi ima toliku platu, ali je isto i sa bruto

platom i 3000..

Подели на овим сајтовима

• 4 years later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...