Натан Написано Фебруар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Nikotin nije droga, a i jako malo pusim , ja bih te zamolila da malo detaljnije udjes u svoju pricu, ako ista i postoji, jer bi stvarno bilo smesno da ti po sistemu " ni luk jeo ni luk mirisoao" uzdises u nebesa ovaj metod, a koji nije terapija metadonom. Ono , jeste tako da mi prilicno verujemo u magije i voodoo, ali crkva je ipak nesto sto to ne dopusta ( po meni savrseno, skidam sesir), a za nauku nema nikakvu vaznost. Мало сам се нашалио у вези тога што хоћеш да оставиш цигарете, ал' ти не иде. Све ово остало што си рекла ми није баш најјасније. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Госн Јанко, Наведите ми, молим вас, где пише да његов рад није био по правилима свештеничке службе? Хвала! Pa vidi, mozda je on uspesno lecio te ljude, ali je Srbija drzava u kojoj vladaju drugi zakoni, a to i Crkva zna, jedino taj covek to nije shvatio. Nisma nikada i nigde procitala da svestenici nekoga treba lopatom ( ili bilo cime i bilo kako) da mlate do smrti u nadi da ce taj doci pameti. Pa toga nema valjda vec ni 500 godina, a i ne znam da je to ikada u hriscanstvu i bilo moguce. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Ova stoka je jedan surovi ubica i treba da mu se tako i sudi. Ko je jos nekoga uspeo da ubedi da se mane duvana, alkohola i droge tako sto ga je lopatom ili sekirom ucio od apstinencije? malo si se zanela ? pitanje za administraciju : zašto dozvoljavate ovakavo pisanje ? Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Фебруар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Правила Светих Апостола, 27. правило: " Заповедамо да се свргне епископ или свештеник или ђакон који туче вернике када погреше, или неверне због злобе, или тиме жели да некога застраши, јер нас Господ томе никако није учио него напротив, онда када су Га тукли, Он није узвраћао ударцем, када су Га псовали, није узвраћао псовком, а када је трпео, никоме није претио (погл. 1. Петр. 2, 23)." Довољно? П. С. Ово је само за бијење и само један. Има их више, нпр 9.канон Прводругог помесног у Константинопољу, јер су неки почели да релативизују наведено 27. Правило... Хвала, али ово нису разлози због којих је Бранислав ''тукао вернике''. Он је користио батине у крајњој нужди. Само они који су имали посла са наркоманима знају какви су они монструми и на шта су све спремни када су у кризи. Звучи сурово, али је тако. Неки воле злонамерно да потенцирају те батине лопатом, а то је коришћено јако ретко у екстремним ситуацијама. Програм лечења се састојао од молитве, поста, рада, разговора, читања Светог Писма... али већини је само лопата у глави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Хвала, али ово нису разлози због којих је Бранислав ''тукао вернике''. Он је користио батине у крајњој нужди. Само они који су имали посла са наркоманима знају какви су они монструми и на шта су све спремни када су у кризи. Звучи сурово, али је тако. Неки воле злонамерно да потенцирају те батине лопатом, а то је коришћено јако ретко у екстремним ситуацијама. Програм лечења се састојао од молитве, поста, рада, разговора, читања Светог Писма... али већини је само лопата у глави. Taj covek nije imao dozvolu, licencu da leci korisnike droga. Tu je i srz cele price. T je po meni isto kao da se radi o isterivanju djavola, inkviziciji, a to za dvadesetiprvi vek jednostavno nije primerno i ne sme da postoji. DankaM and Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 malo si se zanela ? pitanje za administraciju : zašto dozvoljavate ovakavo pisanje ? Nisam , za mene zivortinje imaju mnogo vecu vrednost od ubica. Uostalom, vidis da imam zivotinjju ( malu stoku) i u avataru. Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manastir Bradaca Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Дакле закључио си бар да није ''алав на паре''. nije bitno sta sam ja zakljucio i daj Boze da gresim u svojim zakljuccima..pa porodicu tog Roma su i pretukli jer za dve nedelje boravka nisu hteli da plate duplo vecu cifru od dogovorene..uzgred,mom drugu iz Podgorice je takodje trazio duplo vecu cifru za boravak u tzv.centru jer je,kako je obrazlozio,iz inostranstva Kада би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа,ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином. Манастир Брадача Монах Нектарије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Nisam , za mene zivortinje imaju mnogo vecu vrednost od ubica. Uostalom, vidis da imam zivotinjju ( malu stoku) i u avataru. jesi . није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Bez obzira sta ko misli, razume se da cemo da pazimo kakav recnik koristimo... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 1300 људи прође лечење, 1301-ви не прође и сви скачу одакле му дозвола. Дозвола од кога? Од дрвжава: СФРЈ, Југославије, Србије и Црне Горе - распади распада. Натан је реаговао/ла на ово 1 Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 U svakom slučaju, koliko god dobra namera bila, metod može vrlo često da pomogne da se donese odluka da li je neki postupak u redu ili ne... Lopatom po čoveku, iz najbolje namere? Čoveka moć lako opije... Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Хвала, али ово нису разлози због којих је Бранислав ''тукао вернике''. Он је користио батине у крајњој нужди. Само они који су имали посла са наркоманима знају какви су они монструми и на шта су све спремни када су у кризи. Звучи сурово, али је тако. Неки воле злонамерно да потенцирају те батине лопатом, а то је коришћено јако ретко у екстремним ситуацијама. Програм лечења се састојао од молитве, поста, рада, разговора, читања Светог Писма... али већини је само лопата у глави. Дао сам ти смернице, па гуглај, имаш правила и каноне на нету. А за ово ниси у праву - управо јесте када погреше и јесте да их застраши, без обзира што је по договору. Да се разумемо до краја - разумем његове побуде, разумем и гледиште тих наркомана и њихових родитеља, али понављам: НЕ СВЕШТЕНИК, НЕ ПРИ МАНАСТИРУ. У свет, без чина, па ако пронађу модалитет одлично... Овако, остаје оно што рекох о ружењу Христовог лика кроз службу и испаштање (надам се и верујем да је и сам о. Бранислав свестан да је ово Бог дао за његово добро). Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 1300 људи прође лечење, 1301-ви не прође и сви скачу одакле му дозвола. Дозвола од кога? Од дрвжава: СФРЈ, Југославије, Србије и Црне Горе - распади распада. 1301. ne prođe? Misliš, 1301. ubiju od batina... Ti ozbiljno ovo izjednačavaš sa lekarskom greškom, od koje neko nastrada? "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Vi i dalje o Branislaviu Peranoviću, zvani lopata? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Јесте Перановић згрешио. Не говори се овде о томе. Него се говори о крутом придржавању овоземаљских правила са једне стране и тотално необавезним освртом на Божији закон и спасење 1300 душа из сигурне смрти душе. Каква дозвола? Од кога? У које време? Многе ствари нису требале да се раде по закону, па су се радиле ... отуда и проблем. Док ти дају неком дозволу, оде 1300 људи у пакао. Натан је реаговао/ла на ово 1 Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука