Јанко Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Госн Тодоре, 2 ствари: Дотични је био СВЕШТЕНИК!!! Ако је хтео таквим методама да се бави-молим лепо, скидај мантију па ради како хоћеш. Имаш св. Петра и Христа, доста ти је. Друго: " 5. Ако се ко и бори, не добија вијенац ако се не бори по правилу." 2Тим. 2.5 Он се КАО СВЕШТЕНИК није борио по правилима предвиђеним за ту службу. Зато треба да испашта. За њега лично-боље на овом свету него на оном... Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Фебруар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 ДРАГАНA МИРКОВИЋ:“Тај наш први сусрет је текао тако што је он мени рекао чиме се он бави и рекао је да његов пут није пут обичног свештеника него пут спашавања људских душа.Ја сам му изнела мој проблем, навела сам му да од детињства болујем од ретке болести. Он ми је рекао да је применом природне медицине излечио своју супрутгу од карцинома. Ја сам након неког времена на његов позив отишла у Црну Реку и ја не могу речима да опишем како су они мене лепо примили. Ја сам њих доживела као своју породицу, а Оца Перановића као свог оца јер сам свог оца раније изгубила. Убио се. Након овога ја сам једно време прекинула контакт са Оцем Перановићем и за то време сам трагала за духовником који би ме водио, а и моја болест је прерасла у малигни тумор. Ја сам се поново обратила Оцу Браниславу и након неког времена он ми је одговорио. Моја срећа је била огромна и ми смо се поново срели у Београду. Након тога је он постао мој духовник. Ја сам се са њим саветовала и око мог лечења и више пута сам боравила код њих у Црној Реци и Лешници на терапији. Мени доктори нису давали више од 6 месеци живота, тачније, они су предлагали ампутацију ноге на коју ја нисам пристала и због тога су ми давали највише 6 месеци живота. 19. јануара 2005.године су ми лекари саопштили ову дијагнозу. Од марта 2006.године када сам поново контактирала Оца Перановића почела сам да примењујем терапију коју ми је он препоручио. Мени је познато да Отац Бранислав има духовне деце која нису из редова наркомана. Ја лично познајем десетак таквих и то су доктори, доктори наука и слично. Ја познајем другу духовну децу Оца Брнислава и познајем оне који су имали много тежи живот и веће проблеме од мене и којима се управо захваљујући Богу и Оцу Браниславу живот променио на боље. Мени је било познато да су Отац Перановић и његова породица били спремни сваком да помогну и свако ко је имао неки проблем могао је да му се јави и да дође и борави код њих, да му помогну да тај проблем реши. Познато ми је да су многа његова духовна деца долазила као и ја, и да су боравили заједно са њим и његовом породицом и није било никаквог раздвајања његове породице од нас. Познато ми је и то да када је 2006. године број наркомана у Центру у Црној Реци достигао број 100 и да сам ја и тада долазила код Оца Перановића и нисам осећала никакав страх због присуства тако великог броја наркомана у непосредном окружењу. Ни деца Оца Перановића према штићеницима нису имали страх и они су се играли са њима. То ко није боравио код њих и није видео, доживео, не може да разуме ту количину љубави.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Јел' ти ово пишеш из главе или преносиш од некуда. Ако пишеш ок, ако кпораш треба да наведеш линк одакле копираш ове изјаве итд... Ma ne pise iz glave, on to copy/paste, ali zaista nije OK da ne navodi izvore. Mozda i ne zna da to tako treba. Uneo se i zaneo se u neka suluda objasnjavanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Тодоре, ја бих те молио да наведеш извор одакле преносиш ове импресије о Перановићу... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Фебруар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Да ли си ти свестан тога што пишеш?! Наркоманија је болест, а кад пацијенти буду умирали од лекарских батина онда ће морати за то да и одговарају. Доктор Бранислав Перановић алијас Менгеле. Људи свакодневно умиру од ''лекарске помоћи'', само што је то легално. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Држава никад није и никад неће моћи да пружи људима оно што Бог може да им пружи. Тако да ко се труди да угоди људском закону, врло често ће се наћи у конфронтацији са Божијим законом и обрнуто. Држава и сада уопште не помаже зависницима, а камоли још за време "веселих '90". Сви ти људи су били отписани од стране државе, али не и од стране Перановића. Колико је прошло људи кроз камп: 1300 - 22 (који су отпали), то му дође 1300 поена за Бога и 22 за ђавола. Он је ту добро "бркнуо прст у око" сатани, зато му се и десило што му се десило. Сад вероватно и у затвору приводи људе у веру. Понекад када је тешко видети разлику између добра и зла, сетим се јеванђељских речи "...по делима њиховим, познаћете их ...". Никад више "бораца за права" свакаквих маргиналних група које за последицу имају озакоњавање, признавање и правну заштиту најтежих грехова, из чега се рађају случајеви: забране Господњих речи у државама као што су Америка и Канада, легализација и правна заштита удружења педофила у Холандији, подношење захтева за подизање споменика сатани који поучава двоје мале деце у Америци итд. Док са друге стране имамо Перановића, који изгледа као најгори грешник, недостојан мантије и крста који носи, али који има иза себе 1300 спасених душа и покајаних грешника који постају најбољи грађани и хришћани за пример. Мало ко може да се похвали са том цифром. obi-wan, Gordana ., Натан and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Фебруар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Тодоре, ја бих те молио да наведеш извор одакле преносиш ове импресије о Перановићу... Ах да, извори, заборавио сам да мора и то: http://branislavperanovic.site88.net/izleceni.html Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Фебруар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Госн Тодоре, 2 ствари: Дотични је био СВЕШТЕНИК!!! Ако је хтео таквим методама да се бави-молим лепо, скидај мантију па ради како хоћеш. Имаш св. Петра и Христа, доста ти је. Друго: " 5. Ако се ко и бори, не добија вијенац ако се не бори по правилу." 2Тим. 2.5 Он се КАО СВЕШТЕНИК није борио по правилима предвиђеним за ту службу. Зато треба да испашта. За њега лично-боље на овом свету него на оном... Госн Јанко, Наведите ми, молим вас, где пише да његов рад није био по правилима свештеничке службе? Хвала! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Мало ко може да се похвали са том цифром. Ljudski život ne može da se meri ciframa... I taj jedan ubijeni je PREVIŠE. Anette and Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 2 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Наведите ми, молим вас, где пише да његов рад није био по правилима свештеничке службе? Mislim da će morati da se donese kanon da duhovni otac ne sme da se odnosi prema duhovnoj deci pomoću lopata... Deki992 је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Фебруар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Peranovica sam upoznao 2004-te,nevezano za narkomaniju..secam sa da mi je tada pricao kako mu neka klinika iz Bgd nudi 300 evra po pacijentu,jer oni nisu imali dovoljno kapaciteta da prime sve bolesnike,ali da ih je on odbio s razlogom da ga novac ne zanima..sta je u to vreme govorio o episkopu koji ga je 8 godina kasnije proizveo u protojereja-staveofora,ne bih da komentarisem..2006-te sam bio prisutan lincovanju porodice jednog Roma koji se zalio na tretman i nije vise zeleo da ostane u tzv..o ostalim dogadjajima iz tzv.centra sam uglavnom citao na netu..posle svega,misljenje o doticnom cu ipak da zadrzim za sebe Дакле закључио си бар да није ''алав на паре''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Фебруар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Ja licno ( nevezano i za ove moje besmilice o odvikavanju od nikotina) stvarno mislim da s tim covekom nesto nije bilo u redu. Јустина, када се скинеш са никотина и катрана, можда ти се разбистри, па ти многе ствари буду јасније. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Ljudski život ne može da se meri ciframa... I taj jedan ubijeni je PREVIŠE. Може ... управо је науци сходно да све мери непристасно. Превише душа одлази у пакао. Ту се слажем да је и једна душа превише, јер Господ оставља цело стадо и иде за једном овцом. Натан је реаговао/ла на ово 1 Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Јустина, када се скинеш са никотина и катрана, можда ти се разбистри, па ти многе ствари буду јасније. Nikotin nije droga, a i jako malo pusim , ja bih te zamolila da malo detaljnije udjes u svoju pricu, ako ista i postoji, jer bi stvarno bilo smesno da ti po sistemu " ni luk jeo ni luk mirisoao" uzdises u nebesa ovaj metod, a koji nije terapija metadonom. Ono , jeste tako da mi prilicno verujemo u magije i voodoo, ali crkva je ipak nesto sto to ne dopusta ( po meni savrseno, skidam sesir), a za nauku nema nikakvu vaznost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Госн Јанко, Наведите ми, молим вас, где пише да његов рад није био по правилима свештеничке службе? Хвала! Правила Светих Апостола, 27. правило:" Заповедамо да се свргне епископ или свештеник или ђакон који туче вернике када погреше, или неверне због злобе, или тиме жели да некога застраши, јер нас Господ томе никако није учио него напротив, онда када су Га тукли, Он није узвраћао ударцем, када су Га псовали, није узвраћао псовком, а када је трпео, никоме није претио (погл. 1. Петр. 2, 23)." Довољно? П. С. Ово је само за бијење и само један. Има их више, нпр 9.канон Прводругог помесног у Константинопољу, јер су неки почели да релативизују наведено 27. Правило... Sasa Kolbas, Милан Ракић, DankaM and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука