Дејан Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 Nakon što je saznao da ima rak i da mu je ostalo još malo vremena, Gart se obavezao na sajtu “Zato što sam obećao, uradiću” da njegova ćerkica nijedan dan neće otići u školu bez nove prouke na salveti. Do sada je napisao 740 Gartu Kalaganu dijagnostikovan je rak tri puta - prostate jednom i bubrega dva puta. Na poslednjem pregledu doktor mu je rekao da je “pod velikim rizikom”, a Gart ga je upitao šta to znači. “Od ovoga ćete umreti”, odgovorio je. Zatečen ovim rečima (statistika kaže da su šanse za preživljavanje narednih pet godina kod 44-godišnjaka svega osam procenata), Kalagan je preduzeo nesvakidašnji korak kako bi bio siguran da će važnu porodičnu tradiciju izgurati do kraja. Naime, on je svojoj ćerkici Emi (14) svakog dana ostavljao poruku u kutiji za ručak, a ovu tradiciju otpočeo je još u obdaništu. Svako jutro napisao bi nekoliko reči mudrosti, inspirativni citat, ličnu angdotu, ili jednostavno neki savet koji svaka ćerka treba da čuje od svog oca. Gart se nedavno obavezao na sajtu “Zato što sam obećao, uradiću” (Because I Said I Would) da njegova ćerkica nijedan dan neće otići u školu bez nove prouke na salveti. "Napisaću 826 poruka na salveti za Emu", glasilo je njegovo obećanje. Na taj način Ema će sve do završetka srednje škole imati poruke iako njen otac tada verovatno neće biti pored nje. Do prošlog vikenda Gart je već napisao 740 poruka. Ostalo mu je svega 86. Pogledajte neke od poruka koje ovaj divni otac ostavlja svojoj ćerki Emi. Draga Ema,Ponekad kada mi je potrebno čudo, pogledam u tvoje oči i shvatam da sam već stvorio jedno.Voli te,tata Uradi ili nemoj. Ne postoji “pokušaj”.- Joda Ili napiši nešto vredno čitanja, ili uradi nešto vredno pisanja.- Bendžamin Frenklin Kurir Gordana ., Јелина, Милан Ракић and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 Joj, Bože. Ja se zaplakah, na ovu: "Draga Ema, ponekad kada mi je potrebno čudo, pogledam u tvoje oči i shvatam da sam već stvorio jedno. Voli te, tata. " Šta ti je život. Dlanom o dlan. Dok se okreneš, ima da te nema. Šta si živeo/la, video/la...ništa. Začudo, niko od nas ne zna koliko mu je udisaja ostalo, koraka, osmeha ili reči. Trebalo bi svi češće, da o tome mislimo. Svakako ne pesimistički, čisto "obrazovno". Možda bismo bili bolji, kao ljudi. Baš potresna priča. Dao im dobri Gospod snage, da što bolje podnesu, dane buduće. I da predstojeće odbrojano vreme, što bolje i kvalitetnije iskoriste. Пг, Интегра, Лидија Миленковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 Joj, Bože. Ja se zaplakah, na ovu: "Draga Ema, ponekad kada mi je potrebno čudo, pogledam u tvoje oči i shvatam da sam već stvorio jedno. Voli te, tata. " Šta ti je život. Dlanom o dlan. Dok se okreneš, ima da te nema. Šta si živeo/la, video/la...ništa. Začudo, niko od nas ne zna koliko mu je udisaja ostalo, koraka, osmeha ili reči. Trebalo bi svi češće, da o tome mislimo. Svakako ne pesimistički, čisto "obrazovno". Možda bismo bili bolji, kao ljudi. Baš potresna priča. Dao im dobri Gospod snage, da što bolje podnesu, dane buduće. I da predstojeće odbrojano vreme, što bolje i kvalitetnije iskoriste. Ne treba zaboraviti vaskrsenje. Ono daje smisao svemu.Bez vasksenja cak ni ovako lepe stvari nista ne vrede. A vaskrsenje nam je omogucio nas Gospod. obi-wan, Srdasce, Дејан and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 Стварно потресно , Да ће Бог да јој отац опорави и да јој лично упућује ове поруке. Gordana ., Лидија Миленковић, Никола Поповић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Фебруар 12, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2014 Ne treba zaboraviti vaskrsenje. Ono daje smisao svemu.Bez vasksenja cak ni ovako lepe stvari nista ne vrede. A vaskrsenje nam je omogucio nas Gospod. Možeš mi pojasniti ovaj postić, Trifke. Ne razumem ga baš, najbolje. Kako to misliš, bez vaskrsenja, ni ovako lepe stvari ne vrede ništa? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 12, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2014 Možeš mi pojasniti ovaj postić, Trifke. Ne razumem ga baš, najbolje. Kako to misliš, bez vaskrsenja, ni ovako lepe stvari ne vrede ništa? Pa srdasce ovako. Apostol Pavle kaze u I Korincanima 15gl 13,14 stih: И ако нема васкрсенија мртвијех, то ни Христос не уста.А ако Христос не уста, узалуд дакле проповиједање наше, а узалуд и вјера ваша. Bez vaskrsenja smrt bi sve gutala i sve one lepe stvari bi nestajale i odlazile u nistavilo. Jednostavno smrt bi ih potamnila i icinila gorkim. Sa Hristovim vaskrsenjem i mi imamo garanciju da cemo ustati iz mrtvih i onda oma svrhe i voleti i oprastati i ciniti dobre i lepe stvari. Bez vaskrsenja sve to je interesantno ali uzaludno. Tako da i sve te salvete su jako lepa stvar i divna ali bez vaskrsenja nebi vredele nista. Neznam da li sam uspeo da ti objasnim ako nisam slobodno pitaj. Phoebe, Volim_Sina_Bozjeg and Srdasce је реаговао/ла на ово 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Фебруар 12, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2014 Pa srdasce ovako. Apostol Pavle kaze u I Korincanima 15gl 13,14 stih: И ако нема васкрсенија мртвијех, то ни Христос не уста.А ако Христос не уста, узалуд дакле проповиједање наше, а узалуд и вјера ваша. Bez vaskrsenja smrt bi sve gutala i sve one lepe stvari bi nestajale i odlazile u nistavilo. Jednostavno smrt bi ih potamnila i icinila gorkim. Sa Hristovim vaskrsenjem i mi imamo garanciju da cemo ustati iz mrtvih i onda oma svrhe i voleti i oprastati i ciniti dobre i lepe stvari. Bez vaskrsenja sve to je interesantno ali uzaludno. Tako da i sve te salvete su jako lepa stvar i divna ali bez vaskrsenja nebi vredele nista. Neznam da li sam uspeo da ti objasnim ako nisam slobodno pitaj. Jesi , Trifke. I hvala ti puno, što si odvojio svoje vreme, da mi to sve pojasniš. Puno je jasnije sada u mojoj glavici. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 12, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2014 Jesi , Trifke. I hvala ti puno, što si odvojio svoje vreme, da mi to sve pojasniš. Puno je jasnije sada u mojoj glavici. Srdasce za tebe uvek imam vremena! :good2: Srdasce and Phoebe је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука