Gordana . Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 мирис гума и коктела, мирне демонстрације Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 Враћам се на тему одмах. Али морам само да кажем да ми јако иде на живце што например атеисти овде могу да се наругају Хришћанској вери, светињама итд. а врло ретко или никада их нико не опомиње. Ја за такав случај не знам. Да је неко отворено вређао хришћанску светињу, као што је један опоменути члан предлагао паљење једне од исламских богомоља, односно ти сместио део житија Светог Фавијана у тај контекст. Не кажем да није било, али просто може да се деси да се у том тренутку нико из модерације/администрације није нашао на тој теми. Уколико имаш примедбу, у приватној поруци можеш да се обратиш било коме из администрације и укажеш на то што си сада приметио, а што тврдиш да се дешавало до сада... А од сада, када се деси такво што, што вређа твоја религијска и која год осећања, испод такве поруке имаш "дугме" Пријави, и тако ће оно што ти је засметало бити видљиво и неко ће већ реаговати по тој пријави. А сада се вратите на тему. односно коментарисање нереда у Федерацији... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 “ОТПОР” организатор нереда у БиХ, главни циљ – укидање Републике Српске Широм БиХ дошло је до жестоких сукоба демонстраната и полиције. Запаљене су зграде председништва БиХ, влада кантона Сарајево, Тузла и Зеница. Преко 200 људи је повређено, а премијери зеничког и тузланског кантона поднели су оставке. Протесте је покренула тзв група „Удар“, које своје ставове формулисала кроз фејсбук статусе. У „општем позиву“ свима да дигну устанак против власти главни циљ је „враћање Устава Републике БиХ из 1993“, односно централистичког устава који је донела исламистичка партија Алије Изетбеговића у току рата, а који никада суштински није заживео. Захтева се унитаризација земље, и сувереност Бошњака на „целој територији БиХ“, док постојање Федерације БиХ доживљавају као „резерват“. Србима се импутира учешће у геноциду, „за који они нису криви“, већ њихове ратне вође „четничком пропагандом “о Србији до Токија”“. Алдин Ширановић, вођа Фејсбук групе „Удар“, један је од људи који је “запалио” Босну и Херцеговину. Алдин Ширановић је вођа групе која се на Фејсбуку промовише под именом „Удар“, а интересантно је да ова организација има све одлике организација које су до сада познате по томе што их је обучавала организација КАНВАС, тј. бивши Отпор. Многи аналитичари оцењују да протести представљају организован покушај дестабилизације БиХ, као и да је главни циљ преношење овог незадовољства у Републику Српску са циљем поништавања Дејтонског споразума и напада на Додика. Оваква анализа дешавања у Босни поприма још већи значај, ако се узме у обзир да организација која је јавно иступила као организатор протеста у Тузли и БиХ има све одлике организација које су до сада обучаване од стране познате српске организације КАНВАС (бивши ОТПОР), а о томе сведочи уједно и профил Алдина Ширановића на којем држи велику слику симбола „песнице“ испод које пише Отпор. Да ли овај човек то држи на свом профилу из чистог помодарства или је реч о истицању својих веза са КАНВАС-ом и другим организацијама које промовишу тзв. ненасилне методе борбе против одређене власти остаје тек да буде расветљено. Џевад Галијашевић из Фонда за хуманитарно право је јавно рекао да иза протеста стоје немачки политички интереси и да је главни циљ пројекат рушења Додика о којем се говори у јавности већ неко време. Алдин је на конференцији за новинаре описао разлоге због којих је основао своју Фејсбук групу и позвао грађане на демонстрације, како и како је дошло до његовог хапшења и привођења у МУП ТК, где су припадници специјалне јединице над њим применили физичку силу, пише сарајевски Дневни аваз. - Годинама гледам шта се дешава с нашим гигантима који су уништени. Имам пример моје супруге која као високообразована особа годинама тражи посао и потакнут једним болом због неправде одлучио сам се на демократски начин борбе и позвао грађане да ми се придруже на демонстрацијама. Називају нас хулиганима зато што смо изашли на улицу и тражили своја права. Ми нисмо почели ни лупати ни разбијати, нити смо алудирали на то да се неко напада или разбија. Ми смо, морате знати били нападнути, напала нас јер полиција – казао је Ширановић. Он наводи да је све време и сам сугерисао демонстрантима да не бацају камење на полицију и да о свему постоје видео записи. - Мени стављају на терет напад на службену особу, а заборављају да смо исте протесте одржали пред Кантоналним судом где није бачен ни један једини камен, ни једна жвака на ту зграду. Они су изазвали незадовољство људи – каже Ширановић. Описао је како је специјална полиција кренула у јуриш на демонстранте те њега ухватила у простору Тржног центра „Омега“. Ту је, каже, био претучен, након чега је стрпан у полицијска кола и одведен у МУП Тузланског кантона, где је задржан до синоћ око 20 часова. (НСПМ, Правда, Дневни Аваз) http://srbin.info/2014/02/08/otpor-organizator-nereda-u-bih-glavni-cilj-ukidanje-republike-srpske/ Пг and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 Дај Боже да се то све смири, народ не напатио са свих страна довољно, нико не заслужује да страда због туђих материјалних интереса...нити нам више треба тензије у окружењу, доста је било. Само да нам је мир, јер мир је Божији Orion and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 Bosanci promasili prolece ...udarili u sred zime .... valjda ih zbunio termometar..... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 Srdja Popovic pokretacka snaga svih revolucija od Libije do Bosne! http://voiceofrussia.com/2014_02_07/Bosnia-violence-orchestrated-by-same-choreographers-as-Kiev-protests-expert-7185/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 “ОТПОР” организатор нереда у БиХ, главни циљ – укидање Републике Српске Широм БиХ дошло је до жестоких сукоба демонстраната и полиције. Запаљене су зграде председништва БиХ, влада кантона Сарајево, Тузла и Зеница. Преко 200 људи је повређено, а премијери зеничког и тузланског кантона поднели су оставке. Протесте је покренула тзв група „Удар“, које своје ставове формулисала кроз фејсбук статусе. У „општем позиву“ свима да дигну устанак против власти главни циљ је „враћање Устава Републике БиХ из 1993“, односно централистичког устава који је донела исламистичка партија Алије Изетбеговића у току рата, а који никада суштински није заживео. Захтева се унитаризација земље, и сувереност Бошњака на „целој територији БиХ“, док постојање Федерације БиХ доживљавају као „резерват“. Србима се импутира учешће у геноциду, „за који они нису криви“, већ њихове ратне вође „четничком пропагандом “о Србији до Токија”“. Алдин Ширановић, вођа Фејсбук групе „Удар“, један је од људи који је “запалио” Босну и Херцеговину. Алдин Ширановић је вођа групе која се на Фејсбуку промовише под именом „Удар“, а интересантно је да ова организација има све одлике организација које су до сада познате по томе што их је обучавала организација КАНВАС, тј. бивши Отпор. Многи аналитичари оцењују да протести представљају организован покушај дестабилизације БиХ, као и да је главни циљ преношење овог незадовољства у Републику Српску са циљем поништавања Дејтонског споразума и напада на Додика. Оваква анализа дешавања у Босни поприма још већи значај, ако се узме у обзир да организација која је јавно иступила као организатор протеста у Тузли и БиХ има све одлике организација које су до сада обучаване од стране познате српске организације КАНВАС (бивши ОТПОР), а о томе сведочи уједно и профил Алдина Ширановића на којем држи велику слику симбола „песнице“ испод које пише Отпор. Да ли овај човек то држи на свом профилу из чистог помодарства или је реч о истицању својих веза са КАНВАС-ом и другим организацијама које промовишу тзв. ненасилне методе борбе против одређене власти остаје тек да буде расветљено. Џевад Галијашевић из Фонда за хуманитарно право је јавно рекао да иза протеста стоје немачки политички интереси и да је главни циљ пројекат рушења Додика о којем се говори у јавности већ неко време. Алдин је на конференцији за новинаре описао разлоге због којих је основао своју Фејсбук групу и позвао грађане на демонстрације, како и како је дошло до његовог хапшења и привођења у МУП ТК, где су припадници специјалне јединице над њим применили физичку силу, пише сарајевски Дневни аваз. - Годинама гледам шта се дешава с нашим гигантима који су уништени. Имам пример моје супруге која као високообразована особа годинама тражи посао и потакнут једним болом због неправде одлучио сам се на демократски начин борбе и позвао грађане да ми се придруже на демонстрацијама. Називају нас хулиганима зато што смо изашли на улицу и тражили своја права. Ми нисмо почели ни лупати ни разбијати, нити смо алудирали на то да се неко напада или разбија. Ми смо, морате знати били нападнути, напала нас јер полиција – казао је Ширановић. Он наводи да је све време и сам сугерисао демонстрантима да не бацају камење на полицију и да о свему постоје видео записи. - Мени стављају на терет напад на службену особу, а заборављају да смо исте протесте одржали пред Кантоналним судом где није бачен ни један једини камен, ни једна жвака на ту зграду. Они су изазвали незадовољство људи – каже Ширановић. Описао је како је специјална полиција кренула у јуриш на демонстранте те њега ухватила у простору Тржног центра „Омега“. Ту је, каже, био претучен, након чега је стрпан у полицијска кола и одведен у МУП Тузланског кантона, где је задржан до синоћ око 20 часова. (НСПМ, Правда, Дневни Аваз) http://srbin.info/2014/02/08/otpor-organizator-nereda-u-bih-glavni-cilj-ukidanje-republike-srpske/ На жалост толико су нас већ "јахали" да сам на прву вест о протестима у БиХ знао да ће Срби као и увек извући најдебљи крај. А Срби се дотле деле страначки, за Европу, за Русију, по боји очију, који број ципела носе итд. О овим "србима" који раде за разне ОТПОРЕ, па чак су и инструктори другима, мука ми је и да говорим. Кунем се, да десет пута више мрзим Србина продану душу, од било ког непријатеља. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 Kad cujem negde da su se organizovale "spontane" demonstracije preko Fejsbuka i Twitera uvek umrem od smeha! Crveni Baron, feeble, ПиП and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 Kad cujem negde da su se organizovale "spontane" demonstracije preko Fejsbuka i Twitera uvek umrem od smeha! Једино ми није било смешно док сам морао свом сину, када је ушао у адолесцентске године, као папагај да понављам да не наседа на те форе а Богами некада сам морао да употребим и улогу "борбеног петла"! Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 Овај текст најбоље описује ситуацију: Обојена револуција у БиХ да би Запад имао своје марионете и у Сарајеву и у Бањалуци ИНФРАСТРУКТУРУ СУ ЗАПАДНИ СПЕЦИЈАЛИСТИ ИЗГРАЂИВАЛИ ПУНЕ ДВЕ ГОДИНЕ, А САДА ЈЕ - ДОБИЛА СИГНАЛ ДА СЕ АКТИВИРА Основни циљ и даље остаје скидање са власти председника Милорада Додика и пресецање независне политике коју он води у Републици Српској, да би се у Бања Луци на његово место поставио колаборационистички тим који ће омогућити утапање аутономног српског ентитета у централизовану босанску државу Пошто се операција „промене режима” генерално оркестрира у складу са сценаријем „ненасилног отпора” који је зацртао Џин Шарп, може да делује помало чудно да се у Босни ненасилна фаза бесцеремонијално прескаче Међутим, у овом случају западни диригенти су изгледа нестрпљиви да без одлагања заврше посао у обе таргетиране земље, у Украјини и Босни и Херцеговини. Можда су зато донели одлуку да убрзају процес инсталирања својих марионета, док је још могуће одржавати илузију „бољег живота” под патронатом Запада Вође опозиције у РС ће можда једног дана схватити да су и њих западни ментори изиграли са искључивим циљем да их искористе за подривање председника Додика, али да ће једна потпуно нова екипа протежеа, коју је Запад дискретно истренирао, бити уместо њих инсталирана на власт Пише: Стефан КАРГАНОВИЋ ОБОЈЕНА револуција која се већ преко годину дана очекује у Босни - најзад је почела. Али фундаментална чињеница која се мора истаћи је то да, насупрот очекивањима аналитичара, „промена режима” није предвиђена само за Републику Српску. У току је пуч на територији целе државе, који ће обухватити и Федерацију БиХ и Републику Српску. Ово је врло значајна чињеница зато што сугерише да западне обавештајне службе и, подразумева се, њихове владе желе да очисте политички терен у читавој земљи. План је да се растуће незадовољство друштвеним приликама – за које има више него довољно оправдања – искористи за изазивање општег хаоса. Тај хаос, и илузија „бољег живота” коју ће западни медији и пропагандни центри подстицати у свести широке јавности, затим ће бити искоришћени да би се инсталирала нова екипа марионета, не само на ентитетском већ и на централном нивоу. Основни циљ и даље остаје скидање са власти председника Милорада Додика и пресецање независне политике коју он води у Републици Српској, да би се у Бања Луци на његово место поставио колаборационистички тим који ће омогућити утапање аутономног српског ентитета у централизовану босанску државу. Даљњи циљеви су увођење целовите Босне и Херцеговине у НАТО пакт и њено потпуно уклапање у западне евроатлантске структуре. По важећем уставу, то није могуће без сагласности владе Републике Српске. Зато је први корак да се таква кооперативна влада доведе на власт. Убрзо, данашњи протекторат – који ту и тамо, у скромној мери, ужива локалну аутономију – претвориће се у колонију под потпуном контролом Запада. Протестанти у Босни, као и у Кијеву, мотивисани су илузијом да само треба да „отерају неваљалце” да би постигли магловито замишљени и нимало јасно одређени „бољи живот”. Међутим, то се неће догодити никада ако ће посао бити поверен марионетама које жели да инсталира Запад. ... Остатак текста http://fakti.org/srpski-duh/obojena-revolucija-u-bih-da-bi-zapad-imao-svoje-marionete-i-u-sarajevu-i-u-banjaluci Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 Gadafija, Ben Alija, Mubaraka skinuli uz pomoc twitera i fejsbuka...buahahaha... jedino Asada u Siriji nisu mogli posto su se uplele i Ruske drustvene mreze Crveni Baron, Лазар and Пг је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 Свуда демонстрације, само код нас ништа. Лукави Срби, чекају да виде шта ће донети демонстрације Украјни и БИХ, па онда да се одлуче. Све је ово испланирано ради неког циља, а он нема везе са лошим економским стањем. Народ је неспособан сам да се организује за овакве ствари. Увек се ради плански и маскира прави циљ подстрекача и финансијера демонстрација. Dragana I. је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 Свуда демонстрације, само код нас ништа. Лукави Срби, чекају да виде шта ће донети демонстрације Украјни и БИХ, па онда да се одлуче. Srbi su se vec usrecili sa demonstracijama ... Ignjatije and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 Srbi su se vec usrecili sa demonstracijama ... Истрошили се 2000-те против Слобе. Муком смо великом увели демократију, морале су и НАТО бомбе пре тога да припреме терен. Морају тако и Сиријци, Украјинци, Босанци... На крају се жртвовање и рушење исплати. Ко не вереује нека дође у Србију и лично се увери. Од кад сам читао о нередима и демонстрацијама широм света.... али то су све "заверолошке" књиге. Тужно шта нас све тек чека Нека нам је Бог у помоћи. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 Kako mislis da se "na kraju zrtvovanje i rusenje isplati" gde to, kome? Pa srbi su sami platili obnovu zapaljene skupstine 5.Oktobra kao i zgrade RTS=a i sve ostalo, kao sto ce i svu stetu i paljevinu siromasni bosanci da plate sami preko budzeta! Po meni ne postoje zaveroloske knjige ili teorija zavere posto dok sve to izadje na videlo, u praksi se realizuje jos mnogo gorih stvari od napisanih teorija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука