Zayron Написано Фебруар 4, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2014 Ok, to je drugo pitanje. Ali zar ti ne bi bilo , u najmanju ruku, neprijatno, da si svestenik i odes na neki ovakav skup i oni ti podmetnu u ruke neku svesku sa molitvama koje su sami pisali. Zar mislis da na pocetku teksta stoji nesto slicno ovome: Blagosloveno Carstvo Oca i Sina I Svetoga Duha sada i uvek i u vekove vekova! Ili : Molitvama Svetih Otaca nasih .... Ja ne poznajem dobro Svestenicku sluzbu, ali mi je nelogicno da svestenik ili sam Episkop sme procitati bilo koju molitvu koju je ko zna ko i kako napisao. Sigurno postoje pravila, Tipici, trebnici .... ili sta vec koje moraju koristiti. Ako se smeju moliti po belosvetskim napisima, onda mogu sami i stvarati molitve. Ne mislim na licne, nego na ovakve zvanicne, pred okupljenim ljudima, a zar bi postojala veca gordost od te? to je vrlo jednostavno, ovdje u Češkoj a i u svakoj državi pa i u Srbiji postoji Ekumenski savjet crkvi, aLI ne mora svuda biti i sajt http://www.ekumenickarada.cz/ Član ekumenskog savjeta u Češkoj je također pored svih ostalih i Pravoslavna Crkva u Češkim zemljama: Čehi, Morava i Slezsko. http://www.ekumenickarada.cz/in/296/clenske_cirkve#.UvFhK3nR6mh http://www.ekumenickarada.cz/in/313#.UvFhunnR6mg Članovi tog savjeta su najviši predstavnici crkvi arhijereji: arjiepiskopi i biskupi ili nadbiskupi. Svake godina druga nacija i crkva imaju zadatak napisati te tekstove i molitve iz prebogate hrišćanske tradicije istočne i zapadne Crkve, vrlo često se pri tom koriste molitve i tekstovi jedinstvene Crkve do 1054.g. Episkopi i biskupi to odobre a potom se oni tamo čitaju. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Фебруар 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2014 Zajrone, to o cemu pricas je ekumenisticko uredjenje i nema veze sa Pravoslavljem. To mu dodje kao da je ekumenisticki pokret kao neka paracrkva koja vec pravi svoje kanone, pravila, trebnike i sl? Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 4, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2014 Zajrone, to o cemu pricas je ekumenisticko uredjenje i nema veze sa Pravoslavljem. To mu dodje kao da je ekumenisticki pokret kao neka paracrkva koja vec pravi svoje kanone, pravila, trebnike i sl? Radi tog jedinstva su svi prihvatili da tamo budu, kako misliš ostvarivat jedinstvo sjedeći svako u svojoj kući ili svojoj crkvi i ne okupljajući se nikad pa ni jedanput godišnje makar simbolično. Telepatski ili kako? Ako se govori o molitvenom jedinstvu ono uključuje naravno i zajedničko okupljanje u vremenu i prostoru a na jednom istom mjestu i zajedničko čitanje molitvi i Svetog Pisma. Ovdje se sve mora crtat. Zato se to zove MOLITVA za jedinstvo hrišćana koja osnov ima u čitaju Božijeg Slova. Po čemu bi se onda to zvala zajednička molitva i služba Riječi za jedinstvo hrišćana kad tamo ne bi bilo nikoga s nikim zajedno i kad se tamo ne bi čitale nikakve molitve a ni Sveto Pismo? Šta ti misliš N. Petroviću, po čemu? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Фебруар 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2014 To cemo u nekoj drugoj temi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 4, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2014 To cemo u nekoj drugoj temi. izgleda da će ti trebat ne samo druga tema već i čitav drugi forum i sajt za to Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Poster ili pozadina za PC link za download http://s30.postimg.org/4i37v9ea9/Screenshot_from_2014_02_05_03_20_16.png Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Tek sad po treći put mi je uspjelo napravit čist poster/pozadinu bez suvišnih detalja, treća sreća, pa se izvinjavam za nehtjeno ponavljanje: Repetitio esrt mater stiddiorum Možete iskoristiti i ove dvije slike gore kome budu trebale manje dimenzije za FB, email i sl. Poster ili pozadina za PC link za download http://s21.postimg.org/c3wwg74c7/Screenshot_from_2014_02_05_03_45_16.png Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 2014. Moskva Экуменическое богослужение http://www.katolik.ru/rossiya/118023-v-moskovskom-kafedralnom-sobore-proshlo-ekumenicheskoe-bogosluzhenie-o-edinstve-khristian.html Ispravka: taj posljednji video iz posta br. 37 je iz Petrograda a ne iz Moslve. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Po svetu , dok te volim , gazi opet cizma, uskrsle sablasti ekumenizmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Po svetu , dok te volim , gazi opet cizma, uskrsle sablasti ekumenizmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :icon_pvo: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Фебруар 5, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Po svetu , dok te volim , gazi opet cizma, uskrsle sablasti ekumenizmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Moze i ovako: Sve su mi vere, radosnom, ustreptalom, ciste papizam, islam pa i slatki budizam Pravoslavlje samo ponavlja stvari iste pakujem si koferce, idem u ekukumenizam. Necu vise ovu Crkvu, skromnu, trajnu sto trendove svetske ne zna da prati hocu si novu majku, modernu, sjajnu za njom mi leptirasta, osecajna, dusica pati. Tamo ce si pevam: Ringe, ringe, raja... i : U svetu postoji jedno carstvo.... Svi ce si gi volim, onako... do kraja eve me jedinstvo, ce te sirim bratstvo. Eh... kako bi mi tamo lepo bilo nezna mi dusica, radostna, srce mi treperi al ne znam dal cuh na javi ili mi se snilo glas koji mi rece: Mali, cuti, ne .... emilija, Ђуро Станивук, Натан and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Фебруар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2014 Brisel: 06.02.2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Фебруар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2014 Brisel: 14.02.2014 Ekumenisticka vecernja sluba povodom pedesetogodisnjice od susreta Patr. Atinagore i pape Pavla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 17, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2014 N. Petroviću! Kakve su ti to slike sđutane jedna na drugu ko da ih je dijete iz vrtića postavljalo, ne mogu da uživam u njima dok su tako nasađena jedna na drugu ko leporelo, neda se to gledat uopšte tako! Strašno!Drugi put ostavi palac razmaka između njih. Ja dodam moj omiljeni sajt, kad legnem spavat, ne mogu se dočekat jutra da vidim kakvih će sve novih ekumenističko-ikumenistilkih tj. ikumenističko-ekumenističkih članaka, slika i videa biti, sve ustajem i hodam od nestrpljenja po nekoliko puta po noći i palim pc da vidim šta je novoga na internetu o ekumenisanju: http://www.ecumenicalnews.com/ Symbolic step toward Catholic-Orthodox unity http://www.catholicvoiceoakland.org/2006/06-12-11/inthisissue3.htm Vidite da smo mi primorani, nas tjeraju da se ujedinjujemo i ekumenišemo, to vi insistirate na tome, mi nemamo nikakvog drugog izbora ni mogućnosti! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука