Драшко Написано Јануар 28, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2014 GeniusAtWork, Manastir Bradaca, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 28, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2014 Franc List Ah kako sam volela časove muzičkog u osnovnoj školi Slušali smo uvek delove dela nekog poznatog kompozitora i posle diskutovali o njemu, kako smo ga doživeli, emocije koje smo imali.. Divno. JESSY, ines, obi-wan and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 28, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2014 ЧОвек који је могао да одсвира са листа Шуманов карневал на концерту, прима виста, рођен у Мађарској, никада довољно није научио мађарски. Виртуоз каквог није било али пре свега музичар-уметник. За њега се говорило пуно у вези његових љубавних авантура и љубавничких могућности, ипак човек који је оставио неизбрисив траг и огроман утицај на клавирску музику и извођаштво. Велики педагог, његови ученици су били "разносачи" његовог умећа и његове велике школе. Буран ток живота и осећај религиозности су допринели да пред крај живота узме чин у католичкој цркви који могу да добију удовци па и људи који живе обичним брачним животом. obi-wan, JESSY and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 28, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2014 Композиција у првом посту је "Долина Оберман" из циклуса "Године ходочашћа" Стил је типично листовски, романтичарски са темом која се трансформише током композиције. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 28, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2014 Скромни допринос, гледе његовог свећеничког чина... http://www.kcb.org.rs/Media/User/standard_634528002567315968.jpg Драшко је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 28, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2014 Tипична "паљевинска" композиција Волим је иако није прво разредна али пали масе, диже адреналин Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 28, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2014 en.wikipedia.org Листова ћерка Козима са мужем Рихардом Вагнером "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 28, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2014 Antonio Vivaldi Otac mu je bio violinista u crkvenom orkestru u venecijanskoj katedrali Sveti Marko i njegov prvi učitelj pa je veoma rano naučio vještinu sviranja violine. Zbog svoje crvene kose dobio je nadimak”crveni sveštenik”(Il Prete Roso).Nema mnogo detalja o njegovom ranom životu, ali je poznato da je imao tri sestre i dva brata. Godine 1703 roditelji ga šalju u školu za katoličke sveštenike. Nije prošla ni godina dana od njegovog novog poziva kad je zbog zdravstvenih razloga odlučio da zatraži da bude oslobođen svešteničke dužnosti održavanja mise. Po njegovom sopstvenom navodu žalio se na na nelagodan bol u grudima što bi moglo ukazivati na anginu pektoris ili astmatični bronhitis. Ovi isti zdravstveni problemi nisu ga spriječili da putuje širom Evrope i komponira mnogobrojna muzička djela. Njegovi savremenici su govorili da je mladi Antonio Vivaldi iznenada znao na kratko da prekine misu da bi zapisao svoju novu muzičku ideju. Ovo sve ukazuje na to da je velika mogučnost da je Vivaldi postao katolički sveštenik protiv svoje volje i da su njegovi siromašni roditelji ovo vidjeli kao jedini način da njihov sin dobije besplatno školovanje.[5] Odmah nakon njegovog započinjanja svešteničkog poziva 1703. Vivaldi je bio imenovan za učitelja violine na muzičkom seminaru "Pobožne milosrdne bolnice" Ospitale della Pieta. Tako je Vivaldi nakon napuštanja oltara započeo novu životnu karijeru pomirujući muziku i religiju. Ove institucije (Ospedali) su u Veneciji bile poznate kao mjesta gdje su bogati stanovnici ovog grada ostavljali žensku djecu iz svojih vanbračnih veza na starateljstvo tim istim institucijama. Tu su također dolazila napuštena djeca kao i djeca iz siromašnih porodica. Iako su ovo zvanično bila ženska sirotišta ipak su bila lijepo namještena sa svojim vlastitim muzičkim orkestrima za koje će Vivaldi pisati muziku i lično dirigovati. Tu će i provesti najveći dio svog umjetničkog stvaralačkog života. Međutim, on nije jedini kompozitor za ove ženske orkestre, ali je komponovao najviše muzike istovremeno postajući slavan širom Evrope. Kroz cijelu svoju karijeru on je imao svoj izbor plemstva i najviših članova društva koji su plaċali za komponovanje njegovih muzičkih djela, a imao je i mogućnost korištenja najboljih izvođača. Bio je dovoljno poslovan da pokuša kontrolisati objavljivanje njegovih muzičkih djela, iako su zbog popularnosti mnoga bila objavljena bez njegovog pristanka. Kasnije u životu Vivaldi je imao problema sa glasinama da je imao seksualnu vezu sa jednom od njegovih učenica pjevanja. Zbog toga je bio ukoren od strane crkvenih vlasti. Nakon ovoga njegova italijanska karijera našla se u velikim problemima, pa je krenuo u Beč. Tamo umire gdje je bio sahranjen kao siromah 1741. iako je na vrhuncu svoje karijere sa njegovim objavljenim muzičkim djelima zaradio za udoban život. [4] ines, GeniusAtWork and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јануар 28, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2014 http://youtu.be/m7Y1K0RzDRM Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Фебруар 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2014 КАпитално Листово дело, х мол соната за клавир. По многима садржај овог дела је у вези са Гетеовим "Фаустом" ines је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natalija28 Написано Фебруар 1, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2014 Pomislila sam prvo, gledajuci naslov teme, da je Ilarjon Alfejev u pitanju... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Фебруар 1, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2014 КАпитално Листово дело, х мол соната за клавир. По многима садржај овог дела је у вези са Гетеовим "Фаустом" Sa ovim pocela dan. Hvala ti Drale Драшко and ines је реаговао/ла на ово 2 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 1, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2014 Tипична "паљевинска" композиција Волим је иако није прво разредна али пали масе, диже адреналин Nije ovo nista. Ovim se pale mase... al` bukvalno. Obratiti paznju posebno na 3.05 minuta i dalje. Inace, ko nije upucen, u pitanju je Listova izuzetna varijacija na izuzetnu Paganinijevu La Kampanelu (violinsku). Ili, sto bi rekli - veliko pa na kvadrat. La campanella Драшко је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Фебруар 1, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2014 O je! "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука