Jump to content

Afrodita besni!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Деки, увек онај ко покушава себе да оправда у својим и Божијим очима може да "нађе" оправдање и за ствари које су очигледано супротне од пожељних тј. богоугодних.

Лепо неко рече - свакоме његова савест каже како јесте.

To za savest sam ja napisao,to je vec diskutabilna tema :)

Pa evo ti primer,on i ona.Lep par,ona iz Bora on iz Rume.Oboje studiraju u Bg u,imaju jos po 2 godine da zavrse.Vole se i verni su jedan drugom.Ne rade i zive u domu,roditelji im salju dzeparac.Imaju po 21 godinu.

Treba da se vencaju pa da zive u domu zajedno i da kuvaju koprive,je l tako?

Ili da raskinu na preporuku nekog duhovnike (bez rqcionalnog objasnjenja,osim pretnje da ce ih zbog toga izjedati crv koji ne umire) i da pokusaju da sublimiraju svoje nagone,zar ne?

Ja mislim da je to okej...

Подели на овим сајтовима

Не, венчају се одмах, згрну кинту на свадби, па наредне две године, док не дипломирају, имају чак и за питу од коприва + јогурт. :pivo:

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

To za savest sam ja napisao,to je vec diskutabilna tema :)

Pa evo ti primer,on i ona.Lep par,ona iz Bora on iz Rume.Oboje studiraju u Bg u,imaju jos po 2 godine da zavrse.Vole se i verni su jedan drugom.Ne rade i zive u domu,roditelji im salju dzeparac.Imaju po 21 godinu.

Ili da raskinu na preporuku nekog duhovnike (bez rqcionalnog objasnjenja,osim pretnje da ce ih zbog toga izjedati crv koji ne umire) i da pokusaju da sublimiraju svoje nagone,zar ne?

Ja mislim da je to okej...

A zasto ovakvo postavljanje krajnosti kao jedinog moguceg izbora? Zar tako treba da se pristupa problemu?

Ako zaista imaju ma i zrno prave ljubavi medju sobom, naci ce oni resenje za svoju situaciju...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

A zasto ovakvo postavljanje krajnosti kao jedinog moguceg izbora? Zar tako treba da se pristupa problemu?

Ako zaista imaju ma i zrno prave ljubavi medju sobom, naci ce oni resenje za svoju situaciju...

Sve zavisi nije bas sve tako lako!

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Pa nije to krajnost,to je odgovor na Dunjin komentar.

Ako ce da ispostuju svete oce imaju 3 mogucnosti,da se vencaju,da raskinu i da se suzdrzavaju,zar ne?

Po meni su sve tri,manje vise sulude i bezsmislene.

Vidis da je i Dunja udarila na salu :)

Подели на овим сајтовима

Sve zavisi nije bas sve tako lako!

Niko nije ni rekao da je lako, brate, inace gde bi tu bio askezis...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ako ce da ispostuju svete oce imaju 3 mogucnosti,da se vencaju,da raskinu i da se suzdrzavaju,zar ne?

Ne.

Подели на овим сајтовима

Niko nije ni rekao da je lako, brate, inace gde bi tu bio askezis...

Ja i po tudjim ledjima i 100 batina malo!

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Ja i po tudjim ledjima i 100 batina malo!

Ne vidim kakav znacaj ima ovaj komentar. Askeza je srz zivota Crkve, sta tu nije jasno?

Подели на овим сајтовима

Ako se ne varam,ti si teolog.Znacilo bi mi da od tebe cujem cetvrtu opciju?

Ne postoji sablon u Crkvi.

Ova 3 sto si nabrojao mogu da budu polazni teren za razmisljanje, a onda, u uzajamnom razumevanju i upoznavanju, (to ili bilo koje drugo) dvoje ce postepeno da dodju do slovesnog i razumnog resenja.

To resenje moze da bude jedno od ova 3, ali i ne mora. Sve zavisi od samih ljudi. Jer cilj i smisao postavljanja pravila i granica u ponasanju od strane Otaca Crkve nije da se covek smozdi i unisti, nego da ozivi i oslovesi se, i da se sav usmeri ka Smislu...

Подели на овим сајтовима

Ne postoji sablon u Crkvi.

Ova 3 sto si nabrojao mogu da budu polazni teren za razmisljanje, a onda, u uzajamnom razumevanju i upoznavanju, (to ili bilo koje drugo) dvoje ce postepeno da dodju do slovesnog i razumnog resenja.

To resenje moze da bude jedno od ova 3, ali i ne mora. Sve zavisi od samih ljudi. Jer cilj i smisao postavljanja pravila i granica u ponasanju od strane Otaca Crkve nije da se covek smozdi i unisti, nego da ozivi i oslovesi se, i da se sav usmeri ka Smislu...

Da,znao sam da ces mi dati neki filozofski odgovor,tako da se nisam iznenadio.

Da sve zavisi od dogovora ljudi,lako bi bilo.Njima ostaje samo jedno od ova 3 kako bi ispostovali svete oce i crkvu.

Cetvrto bi bilo da nastave da zive normalno,ne uzdrzavajuci se u potpunosti ali se jos ni ne vencavajuci.To bi prema mnogim ocima kao sto rekoh bio blud.

Zato sam te i pitao koji je tvoj odgovor,da ti na primer traze savet.Kada bi odgovorio ovo sto si meni,lako bi se oni "dogovorili" :)

Подели на овим сајтовима

Da sve zavisi od dogovora ljudi,lako bi bilo.Njima ostaje samo jedno od ova 3 kako bi ispostovali svete oce i crkvu.

To uopste nije tacno. Ako samo malo trezno promislis, samo ce da ti se kaze... :)

Zato sam te i pitao koji je tvoj odgovor,da ti na primer traze savet.

Da meni traze savet, rekao bih ga njima licno... :)

Da,znao sam da ces mi dati neki filozofski odgovor,tako da se nisam iznenadio.

Naravno. Filo-Sofia i jeste bogoljublje, okrenutost bozanskoj ipostasnoj Premudrosti... :)

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Pa jesi razumela pogresno. Ja sam kazao kao da sam ja uprljao njih a ne one mene. .

E,pa drago mi je što to čujem  0703_read

Nikada ne treba prebacati krivicu na drugog u vezi,braku ili bilo kom drugom odnosu.

• Волим 1

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...