Jump to content

Da li biste uveli moralnu policiju?

Препоручена порука

Da imam neki tim radnika koji su recimo 5 Srbina svi ratovali po Kosovu, recimo dvoje i ranjeno, sigurno neću zaposliti Albanca da radi sa njima, pa makar i bio najviše kvalifikovan, jednostavno jer bi uništavao sinergiju koju ovi imaju i samo produktivnost opala.

Bilo bi dobro zaposliti 5 srba i 5 albanaca ako moze i bas da se pomire kao ljudi i nauce zajedno da rade a to bi bio dobar primjer drugima, to bi pomoglo i zbog marketinga a za produktivnost ne bi se ni brinuo toliko, ako oni ne pricaju medjusobno onda vise rade, sta ce dugo..

Подели на овим сајтовима

Ti nikada i neces biti u prilici da nekoga zaposljavas pa je zato bezpredmetno i da govoris koga bi, a koga ne.

Poslodavci malih firmi u kojima ima  4-5 radnika, ipak gledaju da taj koga zaposljavaju budfe dobar i strucan radnik,

tesko da ce ih zanimati njihova nacionalnost. A ko bi nekome otvoreno rekao da ti se ne svidja jer je Rom, Albanac, musliman

adventista, onda bi ti nadrljao jer je to rasizam najgore vrste.

Imas pekaru, treba ti dobar majstor, najbolji su uvek Goranci, a oni su sa Kosova i ti uzmes

neku budaletinu jer je pravoslavne vere? Pa bas si veliki bizMismen :D

Ne nego imam 4 zaposlena čoveka i svi su oni ratovali na kosovu protiv Albanaca, neki od jnih popili i metak, dakle ne vole ih, e sada pojavi se na konkursu neki radnik nadprosečan ali je Albanac, iako je on dobar i najbolji od svih na konkursu, jasno je da će da se stvori konflikt a time i smanjenje produktivnosti. Dakle bolje je da 5 ljudi rade zajedno dobro, da budu dobar tim nego da imam jednog dobrog ali zato nigde timskog rada uvek se javlja konflikt itd.

Pazi ja igram jedni igricu MOBA(multiplayer online battle arena) gde se igra 5vs5. I ako mene pitaš ja bih radije u timu 4 prosečna čoveka koja neće mnogo da umiru ali neće ni da prave nege čudesne poteze, nego tim gde gde je jedan dere jedan prosečan a dvoje loših, a usput svako je u konfliktu i svako svakome psuje sve živo.

Takle timski rad je mnogo bolji nego jedan dobar pojedinac. Zbog toga ne bih zaposlio bilo koga ko bi uništio timski duh radi jednog nadprosečnog radnika, kao u ovom hipotetičkom slučaju zaposlio Albanca i stavio ga u tim ljudi koji su do skoro gledali Albance samo preko nišana.

Подели на овим сајтовима

Bilo bi dobro zaposliti 5 srba i 5 albanaca ako moze i bas da se pomire kao ljudi i nauce zajedno da rade a to bi bio dobar primjer drugima, to bi pomoglo i zbog marketinga a za produktivnost ne bi se ni brinuo toliko, ako oni ne pricaju medjusobno onda vise rade, sta ce dugo..

E sad odakle meni para za 10 radnika ja jedvah našao pare da uposlim ovog petog meću 4 Srbina ratna veterana :D

Подели на овим сајтовима

E sad odakle meni para za 10 radnika ja jedvah našao pare da uposlim ovog petog meću 4 Srbina ratna veterana :D

Dobro, al znas na sta sam mislio. Greska je to sto imas predrasude da ce srpski veterani imati nesto protiv albanca, meni to nema smisla ja mislim da srpski junaci nisu tako plitki i malodusni.

Подели на овим сајтовима

Dobro, al znas na sta sam mislio. Greska je to sto imas predrasude da ce srpski veterani imati nesto protiv albanca, meni to nema smisla ja mislim da srpski junaci nisu tako plitki i malodusni.

Ajde sad to jeste, imam kući jednog koji je i za vreme ratova, a i posle toga bio na granici (otac je u pitanju) i on ne ma ništa protiv Albanaca, bar ne većine njih, čak ima i kad odemo na Kosovo, Šiptare odande kada odemo u Kosovsku Mitrovicu, javljaju mu se Šiptari sa kojima je bio dobar itd.

Ali poenta je ne moraju da budu veterani, bilo šta što bi uništilo timski duh iz bilo kog razloga ne bih zaposlio. Kako smo stigli do ovoga od teme koja se zove "Da li biste uveli moralnu policiju"?

Подели на овим сајтовима

Znam čoveka koji je rodom iz Crne Gore i sada ne podnosi CG zato što se ocepila od Srbije, od tog dana čovek je prestao iz principa tamo da ide na more. E sada zamisli takva 4 čoveka Rodom su iz CG ono geografski, ali sebe krvno smatraju Srbima, i ne podnose nikog ko za sebe kaže da je Crnogorac.

I sada dođe čovek koji sa ponosom svugde  i svima nabija na nos da je Crnogorac, a inače je mnogo dobar radnik. Takav će sigurno uništiti timski duh koji su imali ovi ranije i takvog ne bih zaposlio zato što bi uništio inale veoma dobar timski rad ove četvorice, tj. ne bih ga zaposlio zato što je Crnogorac. Nema nikakvog razisma sa moje strane, samo radim ono što je najbolje za kompaniju i za posao kojim se bavim.

Može da se smisli primera koliko hoćeš, samo je mašta potrebna.

Подели на овим сајтовима

Nesto sumnjam u to sto ti govoris, ja cujem preko TV-a da je to neko slobodno drustvo i da nema nikakve diskriminacije a cak je i demokratski uredjeno. :)

Наравно нема дискриминације, него компаније (донесу индивидуалне одлуке) направе своју одећу, одела, панталоне, кошуље, ципеле, за посао и слободно време, елегантне слогане, одећу за породичне дане и послове, поклоне, тренерке, јакне, капуте, итд, за високе професионалне послове...Све идеје како ће запослени да изгледа долазе од либерала, демократски уређено, апсолутна слобода :)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Znam čoveka koji je rodom iz Crne Gore i sada ne podnosi CG zato što se ocepila od Srbije, od tog dana čovek je prestao iz principa tamo da ide na more. E sada zamisli takva 4 čoveka Rodom su iz CG ono geografski, ali sebe krvno smatraju Srbima, i ne podnose nikog ko za sebe kaže da je Crnogorac.

I sada dođe čovek koji sa ponosom svugde  i svima nabija na nos da je Crnogorac, a inače je mnogo dobar radnik. Takav će sigurno uništiti timski duh koji su imali ovi ranije i takvog ne bih zaposlio zato što bi uništio inale veoma dobar timski rad ove četvorice, tj. ne bih ga zaposlio zato što je Crnogorac. Nema nikakvog razisma sa moje strane, samo radim ono što je najbolje za kompaniju i za posao kojim se bavim.

Može da se smisli primera koliko hoćeš, samo je mašta potrebna.

Кад будеш некад почео да радиш, видећеш да их баш брига ко је какав и одакле на послу ако не забушава, јер су ту сви да одраде за паре и брига неког да прави проблеме било коме ко га не дира, тако да је та прича глупа. Имаш милијарду примера где су ратовали и једни и други и трећи, свуда око нас се ратовало, али људи данас раде заједно. Не морају да се воле, али не праве на послу проблеме једни другима, јер су ту са једним циљем - да одраде што боље да би зарадили више пара, односно да би наставили да примају плате. То о чему ти причаш је највулгарнија дискриминација у "може ми се" фазону.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

То о чему ти причаш је највулгарнија дискриминација у "може ми се" фазону.

Pa i da je tako, ne kažem da bih ja ovo radio, ali ipak se može poslodavcu, jer su njegove pare i on treba da bude jedini koji određuje kome će te pare da daje. A na osnovu čega to određuje šta koga briga. 

Подели на овим сајтовима

Pa i da je tako, ne kažem da bih ja ovo radio, ali ipak se može poslodavcu, jer su njegove pare i on treba da bude jedini koji određuje kome će te pare da daje. A na osnovu čega to određuje šta koga briga. 

Не треба, зато и постоје закони који га спречавају да се понаша као кретен, јер би тако многи који би иначе могли да допринесу друштву остали на маргинама.

Реално, у овом нашем систему увек може да нађе неки изговор, али у уређеним друштвима, којима и ми тежимо, то је много теже, посебно у великим системима.

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

U velikim sistemima covek i ne zna ko je njegov poslodavac. Intervjuise te covek/zena u cijem ces odeljenju da radis,

ima tu raznoraznih podpitanja ( nikada naravno o poreklu ili religiji jer sto bi to nekoga zanimalo) da bi se stekao

neki profil o tvojoj licnosti pa ako se primeti da imas nedostatak emocionalne inteligencije, onda ti se lose pise.

Ljudi bez dovoljno tog EQ ne mogu da se uklope u timski rad i oni nisu nikome potrebni.

Подели на овим сајтовима

U velikim sistemima covek i ne zna ko je njegov poslodavac. Intervjuise te covek/zena u cijem ces odeljenju da radis,

ima tu raznoraznih podpitanja ( nikada naravno o poreklu ili religiji jer sto bi to nekoga zanimalo) da bi se stekao

neki profil o tvojoj licnosti pa ako se primeti da imas nedostatak emocionalne inteligencije, onda ti se lose pise.

Ljudi bez dovoljno tog EQ ne mogu da se uklope u timski rad i oni nisu nikome potrebni.

Где ти живиш?!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Како може неком ко показује недостатак емоционалне интелигенције да се лоше пише? Важност јачања емоционалне интелигенције се догађа кроз детињство, а до запошљавања у мале и велике компаније (системе) имају се  детаљне информације (кроз технологију контроле) о томе ко је и колико компетентан за посао (бографија, CV, и све остало), тако да су ретке ситуације да се неком лоше пише, јер до запошљавања неће ни доћи, иначе се емоционална може научити у односу на IQ, а на послодавца је одговорност мотивације  колико и на запосленог, уместо да запослени заглиби у пораз, а послодавац губи време. Наравно да се и у великим компанијама (системима) зна ко је послодавац, али колико је релевантно да је присутан при запошљавању Источника с опанци?!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Наравно да се и у великим компанијама (системима) зна ко је послодавац, али колико је релевантно да је присутан при запошљавању Источника с опанци?!

:good2: :))

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...