Jump to content

Da li biste uveli moralnu policiju?

Препоручена порука

Pa i danas je tako u Svajcarskoj :)

Smiri se! joooj  Just_Cuz_19  7896634  bangin

• Волим 1

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Smiri se! joooj  Just_Cuz_19  7896634  bangin

Casna rec. Ono , nema bas policije, nego svaka stara baba gleda kroz prozor i odmah prijavljuje

svaku nepravilnost policiji. Ako vozis brze, tusiras se posle 22.00 h i slicne stvari.

Подели на овим сајтовима

Zamisli da u Srbiji zabranis ili kaznjavas bacanje otpadaka po ulici?

Nego to s moralom nema nikakve veze, vise sa nekom licnom kulturom.

Ja i nisam razumela sta bi ta moralna policija u Srbiji radila.

I ko bi uopste bio "moralni" policajac" :D

To ima veze sa kaznama ...Baci u nemackoj otpadak na ulicu a da te vidi policajac ...to ti je oko 100 evrica ...pa bacaj do mile volje ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Casna rec. Ono , nema bas policije, nego svaka stara baba gleda kroz prozor i odmah prijavljuje

svaku nepravilnost policiji. Ako vozis brze, tusiras se posle 22.00 h i slicne stvari.

Zezas za tusiranje?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

:.mislise. ???

Подели на овим сајтовима

Mene i ne bi toliko cudilo posto u mom starom stanu nije bilo tople vode posle 22.00h...Doduse u Italiji ne u Svajcarskoj ...

'Ladna voda, ali standard :D.

Подели на овим сајтовима

Zezas za tusiranje?

To sam i ja čitao negde. Pričali su naši ljudi koji žive tamo, da im komšije zovu policiju ako čuju tuš uveče. Uznemiravanje i tako to. Sad da l' beše posle 22h ili ponoći, ne sećam se...

:)

Подели на овим сајтовима

To sam i ja čitao negde. Pričali su naši ljudi koji žive tamo, da im komšije zovu policiju ako čuju tuš uveče. Uznemiravanje i tako to. Sad da l' beše posle 22h ili ponoći, ne sećam se...

Pa jes' nema smisla :).

Подели на овим сајтовима

Moralno je nešto što je opšte društveno prihvaćeno kao prihvatljivo ponašanje. Ali, kroz život sam shvatila, da nema tog zakona, nema te sile i nema tog tubljenja u glavu nekome, nečemu..šta je moalno, lepo, divno i osećajno ako taj/ta to engde ne nosi u sebi.

Znači, za nepoštovanje opštedruštvenog ponašanja koje se deklariše kao pristojno, kao nešto što se poštuje , postoje sankcije. E, sad, a sasvim je druga stvar, šta on u sebi oseća, povodom toga. Znači, jedno je istinsko ponašanje, jer i sam shvataš i misliš da tako en treba, a sasvim je druga stvar ako bi ti recimo kao švaler hajdarao i imao pet žena a naš zakon ne dozvoljava bigamiju, pa zato imaš jednu ženu javno a kao i ovde recimo pet pisačica, tajno, znate...Primera je raznih.

Mislim da je prava stvar akada i sma čovek negde kapira, šta je ok, u samom sebi a ne da treba drugi da ti stoji na i iznad glave.

Jedno je što deci moraš objašnjavati, ne to i to..ne tako i tako..i ono mora da zna granicu društvene prihvatljivosti i podržavajućih normi ponašanja, ali što vidim da tome se moraju učiti i odrasli...tu ni policija ne bi pomogla.

Ja nisam za silu. Ja samtram da nista an silu ne daje dobre rezultate. Ja sam za porodicu. Jer iz nje se sve vuče. I uči. Pa tako i ovo. A da ne pričamo, da su geni čudo. Kada zbrčkate ta dva...dobijate ja verujem ili moralan svet negde ili ipak amoralnost vlada. :)

Подели на овим сајтовима

Ma kakva ponoc!. Od 22.00 h. Tamo ljudi idu ranije na spavanje.

Подели на овим сајтовима

E šta ti je Švaba :D, mora da se radi!

I francuz i Italijan! :)

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Ako to misliš na Njemećku to si sasvim u pravu. Znam lično da je jedna baba otišla naglasit policiji da se u nekom to stanu tamo oreko ulice naptotiv njenom stanu i prozoru svijetli po čitavu noć. I naravno da je policija to primila kao sasvim normalnu prijavu i išla rješavat, to je kod njih normalno. Valjda si ne mislite da je u Njemačkoj to normalna stvar i da je moguće uznemiravat mirne spokojne građane timw što budete bez razloga držali upaljenu sijalicu ili lampu u svom stanu po čitavu noć? Strašno nešto, zato policija neodložno tamo mora otići na uvid i na licu mjesta provjeriti kakve se to sve strahote, mordi i ubistva, kriminal ili orgije dešavaju usred noći pri tom upaljenom svjetlu kad si svi pošteni i čestiti građani uživaju svog zasluženog noćnog otpočinka mirno spavajući u svojim posteljama i imaju ugašena svjetla u svojim stanovima.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...